Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gazel Şerhleri

Menderes Coşkun

Gazel Şerhleri Sözleri ve Alıntıları

Gazel Şerhleri sözleri ve alıntılarını, Gazel Şerhleri kitap alıntılarını, Gazel Şerhleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi Muhibbi
Sayfa 146Kitabı okudu
Gazel-i Hikmet
Ne anladın bu siyeh-perde-i 'alâ'ıkdan Cihân dü-çeşmine zıll ü hayâl gelmedi mi (Bu bağların siyah perdesinden ne anladın? Cihan iki gözüne gölge ve hayal gelmedi mi? Hersekli Ârif Hikmet
Sayfa 289 - Kesit YayınlarıKitabı okudu
Reklam
(...) Zâtî; zaman zaman kendisinden talep edenler için belirli bir ücret karşılığı şiir de yazarmış. Hatta kimi kaynaklar, onun şiirlerine ve muhataplarına göre bir rayiç belirlediğini de yazarlar. Bu sebeple şiirin işportacısı olarak nitelendirilen "Zâtî'nin çizmecilik ve remilcilik yanında en esaslı mesleği şiir satıcılığıdır."
Sayfa 109 - Kesit yay., 3. BaskıKitabı okudu
Dârü'l-fenâya her kişi 'üryân gelür 'üryân gider Bir lahza handân olmayup giryân gelür giryân gider Bu fenâ yurduna herkes çıplak gelir çıplak gider. Bir an mutlu olmaz; ağlayarak gelir ağlayarak gider. Aynî
Gazel-i Hayâlî
Cihânârâ cihân içindedir ârâyı/arayı bilmezler O mâhîler ki deryâ içredir deryâyı bilmezler Dünyanın süsü olup dünyayı bezeyen Allah, aslında dünyanın içindedir: fakat insanlar -bu süsü- aramasını bilmezler. Tıpkı denizin içinde olup da denizin ne olduğunu bilmeyen balıklar gibi.
Sayfa 140 - Kesit yay., 3. BaskıKitabı okudu
Fermân-ı aşka cân iledir inkıyadımız Hükm-i kazâya zerre kadar yok inadımız (Aşk sultanının buyruğuna canla başla boyun /canımız pahasına dahi olsa eğeriz .Alın yazımızın hükümlerine zerre kadar bir muhalefetimiz yoktur.)
Sayfa 124 - kesit yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Gazel-i Ahmedî
Firâkunda 'anâ vü fikr ü âb u âteşe olmış Tenüm menzil başum mesken gözüm menba' içüm me'vâ (Ayrıldığında tenim çileye menzil, başım fikre mesken, gözüm suya kaynak ve içim ateşe mekan olmuştur.)
Gazel-i Aynî
Dünyâ ribât-ı köhnedür ya'ni ki mihmân-hânedür Kimse mukîm olmaz ana mihmân gelür mihmân gider (Dünya eski bir han; yani misafirhanedir. Kimse bu misafirhanede sürekli kalmaz. Ona herkes misafir olarak gelir misafir olarak gider.)
Sayfa 101Kitabı okudu
50 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.