Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gel de Çık İşin İçinden

Ahmed Yüksel Özemre

Gel de Çık İşin İçinden Gönderileri

Gel de Çık İşin İçinden kitaplarını, Gel de Çık İşin İçinden sözleri ve alıntılarını, Gel de Çık İşin İçinden yazarlarını, Gel de Çık İşin İçinden yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şiir
"Şiirde mânâ aramak, geceyi şenlendiren bülbülü eti için avlamaya benzer." -Ahmet Haşim
“Bir Mürşid-i Kâmil kendi propagandasını yapmaz, yaptırtmaz. Kimseyi bu yola davet etmez, ettirtmez. Kendine kerâmet ve mûcizat izafe etmez ve ettirtmez. Mürîdlerini haraca bağlamaz. Mürîdlerine gösterdiği lütûf ve keremi asla başlarına kalkmaz. Cenab-ı Peygamberin sünnetini reddetmez. Kendisini O’ndan üstün görmez. Kulluk mertebesini muhâfaza eder. Siyasetle, dedikoduyla, gıybetle meşgul olmaz ve mürîdlerini de meşgul ettirtmez. Dünyevî olaylarla ilgili olarak gelecekten haber verip de kendisini kâhin derekesine düşürmez. İnsan onun huzurundan rahatlamış ve meseleleri halledilmiş olarak çıkar.”
Reklam
“Evlâdım; Allah’ın rahmeti üzerinize olsun! Bilir misiniz, insan Allah’ın rahmetinin tecelligâhı olduğunu nasıl anlar?” dedi. “Hayır efendim bilmiyorum” diye cevap verdim. “ Ne zaman sizde Allah’ın bütün mahlûkatına karşı bir muhabbet uyanır da hiçbir karşılık beklemeksizin onlar için hayırlı duada bulunursanız, biliniz ki o anda siz Allah’ın rahmetinin temerküz ettiği ve dağıldığı müstesna bir tecelligâhsınız. Bu idrake kavuştuktan sonra, sakın unutmayın oğlum, bu idrâkin ilelebed muhâfaza edilebilmesi için insanın bunun mes’uliyetinin gerektirdiği şuur ve vekarla hareket etmesi gerekir.” dedi.
Sayfa 136Kitabı okudu
166 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Ahmed Yüksel Özemre
Ahmed Yüksel Özemre kitaplarını okumayan çok şey kaybeder. Hüsran içerisindedir diyebilirim. O kadar etkili içine çeken hayattan ve gerçek ki insanın gerçekten de birşeyleri girmesini, anlamasını ve farkına varmasını idrak ettiriyor. Allah ondan razı olsun. Allah rahmet eylesin.
Gel de Çık İşin İçinden
Gel de Çık İşin İçindenAhmed Yüksel Özemre · Kubbealtı Neşriyat · 2013127 okunma
Şunu unutmayınız evladım! Allah’ın kendilerinden râzî olduğu âlimler ilmiyle amel edip ilmi ehline veren ve emîrlerin peşinden koşmayan, müstağnî ve vakur kimselerdir.
Sayfa 133Kitabı okudu
“Cenab-ı Hakk mahzâ hayrdır. Hayrdan da ancak hayr neşet eder (çıkar). Binâenaleyh Hakk’ın yarattığı her şeyin O’nun Hikmeti’ne ve İlmi’ne uygun bir şekilde yalnızca hayr olduğunu idrâk etmek gerekir ki insan bu âlemde de saîd ( mutlu) olabilsin.
Reklam
Bir zat edeple: “Sultanım; insanın nefsi ne zaman kemâle erer?” diye bir soru sordu. Efendi Hazretleri tebessümle: “Nefiste zelzelenin kopuşu kemâlin başlangıcıdır” diye mahiyetini idrak ve temyiz edemediğim esrarengiz bir cevap verdi.
İnsanın nefsi kendisinin en büyük düşmanıdır. Bunun içindir ki Cenab-ı Peygamber En büyük cihad kulun nefsiyle savaşmasıdır buyurmuştur. Nefis insana bir benlik atfeder, ona Rabb’ini unutturup kendini ön plana çıkartır. Beşer, Allah’ın izni olmaksızın bir yaprağın dahi kımıldamasının mümkün olmadığını unuturda her şeyi kendisi yapıyormuş gibi gizli bir şirket düşer. Bu vehim ve tekebbür onu Rabb’inden uzaklaştırır.
166 syf.
·
Puan vermedi
·
29 günde okudu
Hâtıratın hem zâhire, hem de bâtına bakan yönü vardır. İçinden çıkamadığımız kısım, içimizdedir. Yani bâtınımızda vukû bulan kısımdır. Anlatılanlar, dinlenenler, okunanlar, yazılanlar ise hâtıratın sadece görünen kısmıdır. Sanırım o yüzden Özemre, okuyucuya kitabın ön sözünde kaleme döktüklerinin 'muhayyel fantastik hikâyeler' olarak telakkî edilmesini istirham ediyor. Bir hâtıratımı paylaşmayı düşünürken hâtıratın ne zaman, niçin ve kime âşikar edilmesi gerekli olur düşüncesiyle baş başa kaldım. İnce bir çizgi... Bir hatıratı paylaşmanın istifade edilme gayesi yok ise neden paylaşılır?! Cevabı içimizde arayalım. Bazı hatıratlar ayna oluyor muhatabına. Ahmet Yüksel Özemre anlatmak istediklerini bu aynanın içine yerleştirmiş sanki. Nasibi olan istifade etsin, o aynada kendinden bir şeyler bulabilsin diye. Kitap fuarında "Üsküdar'da Bir Attar Dükkanı"nı almak üzere uğradığım Kubbealtı standında bir anda bu kitabı almış bulundum. Aylar sonra Bursa'da başladığım kitabı İstanbul'da tamamlayacağımdan habersizdim. Kitapla aramda oluşacak duygusal bağdan da... Ne mânâsı vardı ki kitabı İstanbul'da tamamlamanın?! Nasibimize düşen her dâim istediğimizden daha hayırlıdır. Nasibe düşen gösterilir, fark ettirilir. Netice-i kelam; "El hayru fî mâ vak'a!"
Gel de Çık İşin İçinden
Gel de Çık İşin İçindenAhmed Yüksel Özemre · Kubbealtı Neşriyat · 2013127 okunma
İnsan Allah'ın Rahmeti'nin tecelligâhı olduğunu nasıl anlar?
Ne zaman sizde Allah'ın bütün mahlûkatına karşı bir muhabbet uyanır da hiçbir karşılık beklemeksizin onlar için hayırlı duada bulunursanız, biliniz ki o anda siz Allah'ın Rahmeti'nin temerküz ettiği ve dağıldığı müstesnâ bir tecellîgahsınız. Bu idrâke kavuştuktan sonra, bu idrâkin ilelebed muhâfaza edilebilmesi için insanın bunun mes'uliyetinin gerektirdiği şuur ve vekarla hareket etmesi gerekir.
107 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.