Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Geometri Gönderileri

Geometri kitaplarını, Geometri sözleri ve alıntılarını, Geometri yazarlarını, Geometri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
68 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Bu kitapta Atatürk'ün neden başöğretmen sıfatına layık görüldüğünü net bir şekilde anlıyoruz Cümleler sade ve anlaşılır, cümleyi anlamadığınızda verilen örnek sayesinde konuyu net bir şekilde anlıyorsunuz. Günlük hayattan örnekler verilmiş bu da konuyu daha anlaşılır ve basit bir hâle getirmiş. Kitabı okurken herkesin içinden " Böyle geometri anlatan oldu da biz mi anlamadık? " dediğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten mükemmel bir anlatım ve çok anlaşılır bir dil kullanılmış. Atam yine en iyisini yapmış. E-kitap olarak okudum, satın alıp üzerine geometrik ifadelerin günümüzdeki isimlerini yazacağım ve ara sıra okuyacağım. Atamın o mükemmel dil kullanım yeteneğini ve detaylı anlatımını sürekli görmek istiyorum. Her okuduğumda kitaptaki cümlelerin ne kadar üzerine düşünülerek ve anlaşılır bir şekilde yazıldığını, Atamın ne kadar titiz davrandığını düşüneceğime eminim.
Geometri
GeometriMustafa Kemal Atatürk · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,758 okunma
"Türk çocuğu okula girdiği gün karşısına anasından, babasından duyduğu dille hiçbir ilişiği olmayan yepyeni, bambaşka, yabancı bir dil çıkıyordu. Ülkede okuryazarlığı sınırlayan sakıncalardan biri de buydu. Dil devriminin bir amacı da ülkede okuryazar olmayan kişi bırakmamaktı."
Reklam
imsel şekiller (benzer şekiller)
Bir tablo ile onun çekilmiş fotoğrafı imsel şekillerdir. Fotoğrafı tablonun boyutlarını küçültürse de tablonun çizg­ileri ile fotoğrafının çizgileri arasında hiç değişmeyen aynı oran vardır. Açılar ise eşit kalırlar.
Pisagor bağıntısı
95. Prensip: VII -Bir dikey üçgenin dikeyin çapı üzerine çizi­len kare, üçgenin diğer iki kenarı üzerine çizilen karelerin topla­mına eşittir.
(n - 2). 180°
78. Prensip: V -Bir poligonun kenarlarının sayısı ile açılarının toplamı arasındaki ilgi şöyledir: Poligonun kenarları sayısından 2 çıkarıldıktan sonra kalan sayı kadar iki dikey açı, o poligonun bütün açılarının toplamına eşit olur.
Türk Dil Devrimi ve Geometride "Terim" Sorunu
Aslında geometri terimlerinin gerçek mimarı Atatürk'tü. Ata­türk'ün geometri terimleri arayış sürecine bildiği Fransızcanın önemli katkısı oldu.
Reklam
68 syf.
·
Puan vermedi
·
15 saatte okudu
Neden dil devrimi yapıldı, niye gerek görüldü sorularına tatmin edici bir cevap olacak nitelikte bir eser. Baş kısmında Dil devrimi ve yapılan dil kurultayları hakkında özet bilgiler veriyor, arkasından da geometri üzerine başlık başlık, çizimlerle destekleyerek, işlemler yaparak açıklamalar getiriyor. Lise bilgilerimi tazeledim okurken ama en çok ne için bu kadar uğraş verildiğini anladım. Tek yönlü bir kurtuluş mücadelesi olmadığını, kökten bir devrim olduğunu bir kez daha kanıtlıyor, satırlarından fısıldar gibi anlatıyor bu kitap. Bu sebeple sadece geometri kitabı deyip geçemiyorum. Son kısımdaki sözlükte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat kendisinin çalışmalarının spnuçları yer alıyor, hangi kelimeleri türetmiş, eski kelimeler nasılmış sorularının cevapları var. Kısa ama anlayan için çok değerli...
Geometri
GeometriMustafa Kemal Atatürk · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,758 okunma
Neden Dil Devrimi?
"dar üçgen: müselles-i hadd-üz-zaviye. dış tersaçı: zaviyetan-ı mütekabiletan-ı haricetan. dış yarıçap: haricen nıfs-ı kutr. dışpoligon: haricen mersum mudalla." ...
İş bankasıKitabı okudu
"Bilimi kendi öz dilinden türetilmiş terimlerle öğrenmek, okula giden gencin öğrenme sürecini yarı yarıya kolaylaştıracaktı."
İş bankasıKitabı okudu
"Türk çocuğu okula girdiği gün karşısına anasından, babasından duy­duğu dille hiçbir ilişiği olmayan yepyeni, bambaşka, yabancı bir dil çıkıyordu. Ülkede okuryazarlığı sınırlayan sakıncalardan biri de buydu. Dil devriminin bir amacı da ülkede okuryazar olma­yan kişi bırakmamaktı."
İş bankasıKitabı okudu
Reklam
68 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Geometri
Geometri
“Dünyada her şey için, maddiyat için maneviyat için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit (doğru yolu gösteren, kılavuz.) ilimdir, fendir.” Mustafa Kemal Atatürk. 25 Eylül 1924
Geometri
GeometriMustafa Kemal Atatürk · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20201,758 okunma
Piramit
Mısır'da ölüleri barımak için yapılmış olan büyük mezarlar, anlattığımız şekildedirler. Bu mezarlar, ölüleri içlerinde barındırdıkları için "bıramıt" veyahut "piramit" dirler. Piramitler, Türklerin en eski yapı şekillerinden biridir. Asker çadırları içinde barınılan birer piramittirler ve şekilleri de anlattığımız gibidir.
129. Piramit: Piramit, yanal yüzleri tepe denilen noktadan başlıyan ve bir poligonun kenarlarında biten üçgenlerin meydana getirdikleri bir katıydır. Poligon, piramidin tabanı olur.
Düzeylerin Ölçülmesi - II. DAİRE
90. Çemberin uzunluğu: Çemberin uzunluğu çapının, 3,1416 ile çarparığına eşittir. 91. 3,1416 sayısı, çemberin, kendi çapına olan oranını gös terir. Başka türlü anlatalım: Her çemberin uzunluğunun kendi çapına böleyinden çıkan bölü, 3,1416 sayısıdır. 3,1416 sayısı, grek harflerinden "n" ile gösterilir. Bu harf "Pi" diye okunur. Misal: I Çapı 6 metre olan bir dayirenin çemberi, 6 x 3,1416 18,8496 metredir.
498 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.