Tahmini Okuma Süresi:
7 sa. 22 dk.
Sayfa Sayısı:
260
Basım Tarihi:
Nisan 2015
İlk Yayın Tarihi:
2003
Yayınevi:
On8 Kitap
ISBN:
9786059952279
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

8/10
·227 syf.··
Beğendi
·
2020 4. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 26 Ocak 2020 18:34
Kitapta bir gezginin fütursuzca ordan oraya sürüklenen yolculuğunu okuyoruz. Kitabı okurken; karakterimizin neyden, neden kaçtığını sürekli sorguluyoruz aslında. İşte bu, kitabın mistik havasını bize yansıtıyor; bu da merakımızı kabartıyor. Böylece yazar kitapta kalmamızı sağlıyor. Her kitapta istenilen şey tam da bu. En sonunda bu yolculuk onu hiç tahmin etmeyeceği bir yere götürüyor ve orda istemeden de olsa kalmasını zorunlu kılıyor. Sürekli yolda olan bir gezgin için bu, tahmin edersiniz ki zor bir süreç halini alıyor. Ama yazarımız burda hikayeyi o kadar içten ve samimi diyaloglarla işliyor ki işte ben buna çok bayılmıştım. Kitabı okurken, kendinizi her an bu mistik havayı çözmeye çalışırken buluyorsunuz ve sonuna geldikçe de gizem perdesi yavaş yavaş kalkmaya başlıyor. Yazarın akıcı bir dile hakim olması ve bunu çok iyi kullanması beni etkileyen en önemli faktördü diyebilirim; kesinlikle diğer eserlerini de okumak lazım. Gezgin Sevgi Saygı
Edebiyat
GezginSevgi Saygı · On8 Kitap · 201513 okunma
Puan vermedi·227 syf.··
2018 11. kitabı
Şimdiye kadar okuduğum kitaplar arasında en sıkıldığım kitap diyebilirim. Kitabın içeriğinde arka kapaktaki tanıtım bölümünden başka heyecan oluşturan ve okuyucuyu sürükleyen bir bölüm yok. Durum böyle olunca da sadece bitirmek için okudum ve sonucu da beni hiç şaşırtmadı.
GezginSevgi Saygı · İletişim Yayıncılık · 200313 okunma
Puan vermedi·227 syf.··
2017 32. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 04 Eylül 2017 23:22
Gezgin, Sevgi Saygı’dan okuduğum ikinci kitap. Koza isimli kitabını 3-4 sene önce okumuş ve sıradanlığın naifliği, yumuşaklığı hoşuma gitmişti. Gezgin uzun zamandır aklımdaydı. Benim elimdeki on8 kitap yayınevinden çıkan sürümü ve inanılmaz kötü bir kapak tasarımı ile elinize alıyorsunuz. Hayatımda gördüğüm en çirkin kapak tasarımlarından ilk üçe rahat girer: on8kitap.com/kitaplar/gezgin İletişim’deki kitap kapağı ise bence çok daha uygun. Bu ilk eksi olarak haneye yazılıyor. Kitaptan zaten çok büyük bir beklentim yoktu. Buna rağmen bir hayal kırıklığına uğradım. Konunun -orijinal olmasa da- geliştirilebilir olduğunu düşünüyorum, ama dili o kadar yavan ki. Sanki yabancı bir yazarın vasat bir çevirisini okuyormuşsunuz hissi ile ilerliyor kitap ve bunun başlıca sebebi sanırım yazarın kitaba gizem katma çabası. Olay örgüsü de keza çok havada kalmışlıkla ilerliyor. Bu öyle bir kitap ki ne gizemli ne de sürükleyici. Sadece akıcı, basit. Sanki havadayım, ayaklarımla yürümeye çalışıyorum. Öyle anlamsız. Yalnız kitapta hoşuma giden bir nokta vardı. Spoiler olabilir mi bilmiyorum ancak kitabın içerisinde Rorschach testine benzer şekilde resimlerle bir hikaye oluşturma kısmı vardı. Tatlı ve yaratıcı bir ayrıntı olmuş. Ayrıca önemli karakterler arasında bir de kedi var. O yüzden kitabı yarım bırakmadan bitirebildim sanırım.
GezginSevgi Saygı · İletişim Yayıncılık · 200313 okunma

Yazar Hakkında

Sevgi SaygıYazar · 14 kitap
Yazar Sevgi Saygı, 1957’de İzmir’de doğdu. 1981’de Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nü, 1985’te Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl Atıf Yılmaz’ın filmlerinde yönetmen asistanı olarak çalışmaya başladı, senaryo çalışmalarına katıldı. TRT İstanbul Radyosu’nun Arkası Yarın, Radyo Tiyatrosu ve Çocuk Bahçesi kuşakları için kaleme aldığı oyunların yanı sıra, Tiyatro Ti için “Hayalet ve Başkan” oyununu yazdı. Çalışmalarını senarist olarak sürdüren yazarın Gezgin adlı romanı 2004’te, Koza adlı romanı 2012’de yayımlandı. Çocuklar için yazdığı ilk romanı Babam Nereye Gitti?’yi, devam kitapları Amcama Neler Oluyor? ve Gizemli Günler izledi. Şimugula adlı çocuk romanıyla da dikkat çeken Saygı, İstanbul’da yaşıyor.