Kendi İşini Kurmak İsteyen

Orijinal Adı:
The Art Of The Start

2019 10. kitabı
Okunma: 16 Mart 2019 01:10
Bu güne kadar girişimcilik konusunda okuduğum en iyi kitaptı. Kitap gayet açık, net ve akıcı. Kitabı daha önce okumuş olmayı isterdim. Bu kitapta çalışmış olduğum şirkette yapılan hataları ve sonuçları yeniden yaşar gibi okudum tabi doğru yaptıklarımızı da.
2016 3. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2016 22:22
Son yıllarda ülkemizde popüler olan girişimcilik destekleriyle filiz şirketlere ve melek yatırımcılara aşina olduk. Bu desteklerle benim gibi genç üniversite öğrencilerinin ise gelecekleri için
Çalışma Yaşamında Yer Alan-Alacak Olanlara Yönelik
2018 3. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2018 00:00
Bu alana ilgi duyanların, startup oluşturmak veya yatırım sunumuna hazırlananlar, her hangi bir iş ortamında sunum hazırlamak isteyenlerin tercih etmesi gereken oldukça bilgili bir kitap... Bu kitap ile 10/20/30 kuralının ne olduğu, asansör konuşması taktiğine daha bilinçli vakıf olabilirsiniz...
İlişkiler
2024 37. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2024 21:31
İş insanı olmaya çalışan girişimci olmaya çalışan iş dünyasında maaşla çalışan ve hedefi hayali olan insanlara mutlaka bu kitabı tavsiye ediyorum. Çok kült bir kitap yazar tüm detayıyla bir girişimcinin yapması gerekenlerini anlatıyor benim için bir başucu kitabı belki defalarca okuyacağım bir kitap altını çizebileceğiniz not alabileceğiniz çok ciddi yerler var üzerine düşünmeniz gereken çok ciddi yerler var. Girişimcilik sadece basit bir şey olmadığını anlayabiliyorsunuz. Bu kitabı uygularsanız çok profesyonel bir girişimci olma yoluna girmiş oluyorsunuz düşüncesindeyim mutlaka tavsiye ederim. İyi okumalar
İş Dünyası
2019 4. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2019 18:33
Girişimciliğin felsefesine değinmesinin yanında pratik örnekler ile başarılı bir girişimin nasıl hayata geçirilebileceğini anlatıyor. Girişimciler için güzel bir kaynak, başlangıç olarak okunabilir.
2022 4. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2022 19:36
Öncelikle şöyle bir eleştiri ile başlamak istiyorum; kitapta baya yazım yanlışı var. Okurken kitaba ön yargı ile yaklaşmama neden oldu. Yazar, girişimçiler için baya kapsamlı değerli bilgiler yazmış. Bir girişimci için kılavuz olabilecek bir kitap. Dikkatimi çeken kitle fonlama kavramı oldu. Açıklamak gerekirsem, birçok girişimcinin başvuracağı bir yol ve ürününü kısa yoldan tanıtacağı, ürün piyasa çıkmadan ürününü satmış ve pazarlamış oluyorsun. Özellikle sosyalleşme sanatında verdiği bilgiler baya kaliteli olup her bir sosyal medya araçları hakkında ayrı ayrı güzel bilgiler okuyacaksınız ve size sosyal medya hakkında destek olacak platformlara da yönlendiriyor. Her bölümün sonlarında soru cevap kısmı var. Ve bu da beyni çalıştırarak kendi cevaplarınızla karşılaştırıp doğru ve yanlışınızla karşılaştırmış oluyorsunuz. Yazar iki kere Apple da çalışmış. Ve Steve Jobs'un mükemmeliyetçiliğine hayran olduğunu belirtmiş.
2023 104. kitabı
Kitabın içerisinde çok fazla yazım hatası var. Okumayı çok yavaşlatıyor Yayınevinin mutlaka tekrar gözden geçirmesi gerekli Bu kadar fazla yazım hatası acaba kitap taklit mi diye düşündürüyor
2020 47. kitabı
Girişimcinin El Kitabı, girişimcilik dünyasına yeni girenler için gerçekten güzel bir başlangıç kitabı. Guy Kawasaki konuları uzatmadan, net ve pratik şekilde anlatıyor. “Şunu yapmalısın” diyerek teoriye boğmak yerine, girişimcinin gerçekten işine yarayacak noktalara odaklanmış. Özellikle fikirden işe geçiş, ekip kurma, yatırımcıyla iletişim ve büyüme gibi konularda çok faydalı. Dili de oldukça akıcı; sıkmadan okutuyor. Kısacası: Girişimcilik yoluna yeni çıkan biriysen kesinlikle elinin altında olması gereken bir kitap.
1000Kitap Gerçek Okurlar
Puan vermedi
Neden Girişimcilik ile İlgili? Adında girişimci yazıyor. :) Kitap iyi kitaptır. Fakat güçlü girişimciler için çok basit kaçabilir. Artık çoğu şeyi kafamda oturttuğum için okuması sıkıyor. Çünkü bildiğim konular. Lakin yeni başlayacaklar için baya güçlü kitaptır. Okumaktan zarar gelmez.
2023 103. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2023 11:29
Bence kitap sadece girişimcilik planı olan arkadaşlar dışındakiler tarafından da rahatlıkla okunabilir. Çünkü içerisinde gümlük iş hayatında bakış açısını genişleten pek çok ipucu var.

Guy KawasakiYazar · 8 kitap
Guy Kawasaki, Japon asıllı Amerikan iş danışmanı. Alltop.com ve Garage Technology Ventures'ın kurucu ortaklarındandır. Girişimcilik, rekabet, iş sanatı ve pazarlama konularında 10 kitabı, popüler dergi ve gazetelerde yüzlerce makalesi vardır.