Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Glikoz Devrimi

Jessie İnchauspé

Glikoz Devrimi Sözleri ve Alıntıları

Glikoz Devrimi sözleri ve alıntılarını, Glikoz Devrimi kitap alıntılarını, Glikoz Devrimi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sağlık ve kilo kaybı yediğiniz şeylerdeki kaloriden çok hangi molekülleri sindirdiğinizle alakalıdır.
Sayfa 151Kitabı okudu
Neden şekerli şeyleri severiz?
Şekerli şeyleri neden bu kadar cok sevdiğimizi merak ediyor olabilirsiniz. Nedeni şu: Taş Devri zamanlarında, tatlılık yiyeceğin güvenli (hem tatlı hem de zehirli olan bir yiyecek yoktur) ve enerjiyle dolu olduğunun işaretiydi. Yiyeceklerin kolay bulunmadığı bir zamanda bütün meyveleri bir başkasından önce yemek bir avantajdı, böylece evrilip sekerli bir seyin tadını alınca haz duyma aşamasına geçtik.
Reklam
Vücudunuzun sistemleri için yakıt olarak glikoza ihtiyaç vardır ama fruktoza yoktur.
Sayfa 53 - PegasusKitabı okuyor
Yiyecekleri başarılı süpermarket ürünlerine dönüştürmek için yiyeceklere bir şey daha yapılır:Tatlılıkları arttırılır.Gıda işlemenin temeli önce lifi çıkarmak,sonra da nişasta ve şeker yoğunluğunu arttırmaktır.
Sayfa 60 - PegasusKitabı okuyor
İşlenmiş gıdalar ve şeker,onları kalori açısından aşırıya kaçarak tüketmesek bile özünde bizim için kötüdür.
Sayfa 16 - PegasusKitabı okuyor
Şekerli bir şey yediğimiz zaman,beynimize dopamin denilen bir kimyasal madde akın eder.
Sayfa 61 - PegasusKitabı okuyor
Reklam
Şekerli gıda nişastalı gıdadan daha zararlı !
Yediğiniz yiyecek şekerli olduğunda ani bir glikoz artışına ve gözle görünmeyen ani bir fruktoz artışına neden olduğunu ve bu şeker kaynaklı artışın, bu yüzden nişasta kaynaklı artıştan daha zararlı olduğunu bilin.
Sayfa 71 - PegasusKitabı okuyor
Neden eskisinden daha fazla glikoz tüketiyoruz ?
Ancak günümüzde süpermarket raflarının büyük çoğunluğu ağırlıklı olarak nişasta ve şeker içeren ürünlerle dolu.Beyaz ekmekten dondurmaya,şekerlemelere,meyve sularına ve tatlandırılmış yoğurtlara kadar bir çok gıda ürününde lif diye bir şey yok.Bu kasıtlı olarak yapılıyor:İşlenmiş gıdaların üretim sürecinde lif genellikle çıkarılıyor çünkü bir şeyi uzun süre saklamaya çalıştığınızda,lifin varlığı sorun yaratabiliyor.
Glikoz hücrelerimiz için çok önemli olduğundan, glikoz içeren bir yiyecek bulamazsak vücudumuz onu kendi içinden üretebilir.
Sayfa 56 - PegasusKitabı okuyor
Filozof Alan Watts, “Hayvan midesiyle, insan ise beyniyle yemeye meyillidir.”
Reklam
Bazı durumlarda “daha fazla” illa daha iyi anlamına gelmez.Bir bitkiyi çok fazla sularsanız çürür,insanlara çok fazla oksijen verirseniz bayılırlar.Benzer şekilde , bizim için doğru bir glikoz miktarı var: harika hissetmemize, hoplayıp zıplamamıza,işe gitmemize,diğer insanlarla vakit geçirmemize,yaşamamıza,gülmemize ve sevmemize yetecek kadar. Ama aşırı glikoz alabiliriz ve çok fazla glikoz bize çoğunlukla biz farkına bile varmadan zarar verir.
Sayfa 64 - PegasusKitabı okuyor