Gökyüzü Efsaneleri

Güney Kitap
Sıralamalar

2023 6. kitabı
Okunma: 26 Ocak 2023 14:03
İlk kitaptan 10 yıl sonrasını anlatıyor. Tabiki ana karakterimiz değişiyor ve yerini Jowan alıyor. Jowan ikizlerin en küçük kardeşi. Bu kitapta Jowan'ın neler yaşadığını görüyoruz. Heyecanlı ve hızlı bir anlatımı vardı. Ondan dolayı çok hızlı akıp gitti. Açık denize ve özgürlüğe yönelirken kalp atışlarının hızlandığını hissetti.
Gölge Ejderhaların Yükselişi
2022 47. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2022 13:36
Serinin ikinci kitabında ana karakterimiz değişiyor. İlk kitapta Milla'nın maceralarına ortak olmuştuk. Bu sefer Milla'nın kuzeni, Tarya ve Isak'ın küçük kardeşi Jowan Thornsen'in gölge ejderhalar ile olan serüvenine sürükleniyoruz. Kitap oldukça sürükleyiciydi. Her yaştan insanın sıkılmadan okuyabileceği tarzda yazılmış. İçten içe bir üçüncü kitap olmasını dilemiyor değilim. İnsanı yormayan tatlı bir hikayesi var bu dünyanın.
2022 131. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2022 02:55
"Hangisi daha fazla cesaret gerektiriyordu? Yaşamak mı, ölmek mi? Bence yaşamak Ama Jowan için tam olarak öyle sayılmaz. Şöyle ki o yine öfkesine yenik düştü ve ejderyan kabul törenini birbirine kattı. Az kalsın ejderhasıyla yeni bağlanan çocuklardan birini ezip ölmesine sebep olacaktı. Peki ne yaptı? Kaçtı Bir ejderhası yoktu işte kimse onu istememişti Beni de istemiy ejderyan çünkü yooh yani gerçekte Neyse bizim Jowen kim onu söyleyelim önce. İlk kitap #ejderhanınkızı 'nda cinayetin tek tanığı olan Mila -ki o zamanlar bi hizmetçiydi- elinde dört ejderhayla Arcosi halkının açgözlü Lordudan saklanmıştı ve o kız sonra bir şeyler yapmıştı. İşte Mila büyüdü ve ejderha sürücüsü oldu. En yakın arkadaşları ikizler ise adanın yönetimine geçti. Jowan ikizlerin en küçük kardeşi. Ama jowan'ın savaşı bambaşka. Gizemli arkadaşıyla birlikte tuhaf tünellerde... Hayır söylemiyorum bir de isyancılara uğraşmak zorunda. Bir ejderyanı olacak mı? Ailesine dönecek mi? Neler olacak hepsi kitapta Efenim #epicfantasy türündeki bu eser #gençyetişkin düzeyindedir. Yani aslında her yaşa uygundur çok beğendiğimi @guneykitap 'a ejderyanım olmadığı için kızgın olduğunu da söylemeyi bir borç bilirim. Dehşet ve ibretle tavsiye ederim
2022 17. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2022 00:00
İlk kitaptan 10 yıl sonrasını anlatıyor. Dolayısıyla ana karakterimiz değişiyor. Çünkü Milla büyümüş, Arcosi’de başka ejderhalar da doğmuş ve herşey mutlu mesut iken yeni sorunlar baş göstermiş. Yeni ejderhalar doğarken, hiç biri Joe’yu seçmeyince o da ortalığı birbirine katıp yok olacak. Herkesten herşeyden kaçarken aslında adayı felaketlerden koruyacak bir konuma da gelecek. Hızlı ve heyecanlı bir anlatımı var. Özellikle bebek ejderhalar çok tatlı tasvir ediliyor. Ana karakterler 10-15 yaşlar arasında ve dünyayı onlar kurtarmak zorunda. Keyifli bir okumaydı.