Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Göstergeler

Akif Emre

Göstergeler Sözleri ve Alıntıları

Göstergeler sözleri ve alıntılarını, Göstergeler kitap alıntılarını, Göstergeler en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Hafızası olmayan toplumlara tarihin emanet edeceği hiçbir kalıcı değer yoktur.
Sayfa 149 - Bütün Eserler:4
Benim Kim olmam gerektiğine benim adıma karar veren postmodern özgürlükçülüğünün dayatması ile ne giymek zorunda olduğuma karar veren tüketim mantığının arka planında aynı türden bir serüvenin izlerinin okunmadığını söylenebilir mi ?|
Reklam
Medya
Doğası gereği medya, gördüğünü değil,göstermek istediğini yansıtır.
Sayfa 70
Modern dünyanın temelinde yatan kapitalizmin ruhuna karşı İslam'ın ruhu, sunduğu dinamikleri ile direnen tek uygarlık olma özelliğini koruyor.
Sayfa 50
Marjinallijten kurtulmak iyidir ancak meşrutiyetini kaybetmeden
Akif Emre'nin bugün vefat yıldönümü. Allah rahmet eylesin.
“Bana ne okuduğunu söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.”
(İst.: İZ, 1997, s.13)
Reklam
Kapitalizm öncelikle, kendi tesirine kapalı toplumların tüketim alışkanlıklarının "geri, iptidaî ve gülünç olduğu kanaatini yaygınlaştırdı. Gerçekten, İslâmi icaplara uyan bir kadının batı kapitalizmi için iyi bir alıcı olması mümkün müydü? Ama gülünç ve geri olarak ilân edilen bu icaplara uymaktan uzaklaştırıldığında, "evrensel batı medeniyeti" kalıplarına uyum sağlamaya başlandığında çok iyi bir tüketici olacaktı.
Lozan Antlaşması’ndan sonra Ege'de antlaşmaya dahil edilmemiş, haritada Yunanistan'a ait gösterilmeyen irili ufaklı ada ve adacıkların varlığını farkeden bir yetkili, bir motora yüklediği onlarca bayrak direğini yanına aldığı bir manga askerle bu adalara tek tek diker. Adalar doğal olarak sınırlara katılmış olur. Zaten Yunanistan'a verilmemişse, Lozan öncesi olduğu gibi şimdi de bizdedir. Ancak, iş bununla bitmez, bunu haber alan (veya haberdar edilen) Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi Çakmak; “başlarına bela olmak”la suçladığı yetkiliyi bir güzel azarladığı gibi bayrakları sökmesini ister. “Çılgınlık”la “deha”nın kesiştiği noktada çılgınlığı, deliliği göze alamayanlar, kahramanlığı hak edemezler. (Nizamettin Nazif Tepedelenlioğlu'nun Ordu ve Politika isimli kitabından..)
Sovyet döneminde kültürel asimilasyon politikaları gereği tüm yer isimleri değiştirilen Kırım'ın, değiştirilmeden korunan tek şehir ismi Bahçesaray'dır. Çünkü Puşkin'in eserlerinde Bahçesaray ismi aslına uygun şekilde kullanılmıştır. Rus edebiyatının büyük ustalarından olan Puşkin'e saygının bir ürünü olarak Bahçesaray stalinist uygulamalardan kurtulmayı başarmış. Bahçesaray bize Puşkin'den daha mı uzak? Veya stalinist kültür politikaları bizimkilerden daha mı insaflı ki, aynı türküleri söylediğimiz bir kültür coğrafyasına bu kadar uzaktan bakıyoruz.
Osmanlı dostu olarak bilinen Marmaduke Pickthall, Filistin'de davet edildiği bir Müslüman evinin dışarıdan mütevazı, hatta biraz da vuran görüntüsüne rağmen içeri girdiğinde gördüğü manzara karşısında hayretler içinde kalır. Yüksek duvarlar arkasında geniş, ferah bir avlu, evin çardağına yerleştirilmiş divanlara kurulup kahvesini yudumlarken duyduğu keyifle şunları yazar: "Türkler evlerini yaşamak için yaparlar. O yüksek duvarların arkasında gerçekten yaşadıkları kendi hayatları vardır. Batı'daki gibi başkalarına göstermek için ev yapmazlar.
62 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.