Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İletişim Toplumunda Medya Sarmalı

Gösteri Çağı Çocukları

Mustafa Ruhi Şirin

Gösteri Çağı Çocukları Gönderileri

Gösteri Çağı Çocukları kitaplarını, Gösteri Çağı Çocukları sözleri ve alıntılarını, Gösteri Çağı Çocukları yazarlarını, Gösteri Çağı Çocukları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Siz hiç çocuk maneviyatından söz edildiğini duydunuz mu? izlediğiniz televizyon kanalı hep çocuk ruhu’ndan sözeder de çocuk ruhunun en temel ihtiyacı olan inanma, birkaç cümle ile geçiştirilir. yani bilimsellik adına ipe un serilir. Denizin üzerinde yazı yazılmaya çalışılır, kumdan kuleler inşa edilmek istenir de çocuğun yaratılış hakikati ve en temel hakkı olan inanma hakkı anlatılmaz.
Sayfa 130
Sanal dünya, hayatın gerçeğinden bir tür kaçış demektir. yapay bir hayvan sevgisi, yapay bir çevreci kurgu, duygusuz, insan sıcaklığından yoksun sanal dünya algılamasıyla büyüyen çocuklar asla mutlu olamaz.
Sayfa 98
Reklam
Aile ve okulun sosyalleşmedeki rolü azaldıkça iletişim araçlarının devreye girmesi kaçınılmaz oluyor.
Sayfa 30
Her yetişkin gibi çocukların da şiddet veya saldırganlık içeren yayınlardan sosyalleşme, eğitim ve entelektüel düzeylerine, kişiliklerine göre farklı biçimlerde etkilenmeleri doğaldır. Bir çocuk, şiddeti taklit ederek de şiddetle özdeşleşebilir. Şiddeti hayatına yansıtarak, saldırganlaşabilir; sorunlarını şiddetle çözme eğilimini benimseyebilir. Kavgacı, geçimsiz,haşarı çocuk tipi bunu yaparken, çekingen bir çocuk, şiddet ve saldırganlık ögeli yayınları izledikçe daha da korkabilir, içe kapanabilir, kabuslar görebilir; adeta şiddet yanlısı olmaktan korkar hale gelebilir. Bütün bu olumsuzlukların ilk sorumlusu iletişim aracı değil ailedir. Ailenin iletişim araçları ile ilişkisini düzenleme bilinci oluşmadıkça çocuk, şiddet ve saldırganlığın kurbanı olmaktan kurtulamaz.
Çizgi filmlerin hayal yeteneğini öldürdüğü ise 1960'tan bu yana çocuklar üzerinde yapılan yüzlerce araştırmanın sonuçları arasındadır
Sayfa 150Kitabı okudu
Çocuğun kendini gerçekleştirme süreci ne kadar erken başlarsa hayatın farkına varması da o ölçüde kolaylaşır
Sayfa 143Kitabı okudu
Reklam
Televizyonu ne kadar ciddiye alırsanız sizi o kadar dönüştürür. Onu ne kadar hafife alırsanız sizi yine ciddiye aldığınız kadar dönüştürmekten geri kalmaz. Ciddiye aldıkça ekranda gördüğünüz her şeye inanırsınız. Hafife aldıkça da o sizinle dalgasını geçer. Kanal değiştirerek kaybolmaktan kurtulamazsınız...
Sayfa 127Kitabı okudu
din mabetlere bırakılmıştır ve mabetlerde ise çocuklar yoktur. Mabetleri çocuksuz kalan bir dünyada, televizyon, mabetlerin bıraktığı boşluğu doldurmakla görevlendirilmiş gibidir.
Sayfa 126Kitabı okudu
Yetişkinler dini akıl, çocuklar ise duyguları ile taşır...
Sayfa 124Kitabı okudu
Enformatik çocuk, teknolojinin imkanları ile yetişkinleştirilmiş bir varlıktır. Başka bir deyişle, modern bir sömürgedir. Bir anlamda, ilkel toplumlarda prangalı çocuğun, modern toplumlarda tasmalı çocukla yer değiştirmesi. Enformatik çocuk, teknolojinin şaşırtıcı imkanlarını kullanan çağdaş bir köleden farksızdır.
Reklam
Olumlu veya olumsuz sonucu olmayan hiçbir iletişim aracı yoktur.
Sayfa 117Kitabı okudu
72 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.