Aralık 2017
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı

Spoiler İçerebilir
2024 74. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2024 16:29
'Kadın yıldırımı eline aldı ve ona çarpmasını emretti.' (Havva'nın Kitabı'ndan, 13-17) (sayfa 16) Woman's Prize for Fiction (Kadınlar Kurgu Ödülü) 2017 kazananı Güç, farklı
2018 6. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2018 19:42
İlk incelememi yapıyorum... Güç sanırım buna uygun bir kitap. Yaklaşık 15 dk önce bitirdim ve gerçekten kendime gelmem zaman aldı. Ben inceleme yaparken konunun içine çok fazla girilmesi taraftarı değilim kendi cümlelerimle düşüncelerimi açıklamak istiyorum. Güç kafamı çok, çok karıştıran bir kitap. Gücün kadınların ellerinde olduğu bir dünyayı anlatıyor. Tamamen tüm yetkinin bir insanı ölüme götürebilecek kadar ellerinde olduğu bir dünya... Her ne kadar kitabın konusu bunu anlatmaya yönelik olsa da kesinlikle gücün kadınlarda olması ‘gerektiğini’ savunan bir kitap değil. Aksine, bence cinsiyetin insan olmanın hiçbir yönünü değiştirmediğini anlatıyor. Çünkü kitabı okurken şimdiki zamanla kıyaslayabiliyorsunuz ve bu, insana çok farklı bir bakış açısı katıyor. Bence kesinlikle okunması gereken bir kitaptı.
2021 127. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2021 18:51
Oldukça zor bir okuma deneyimi yaşatan bir kitapla karşınıza geldim bu defa. İlk defa bir kitaba inceleme yazarken bu kadar heyecanlandim ve aklım allak bullak oldu. Düşünmeye zorlayacak olan bir soru: "Ya tüm güç bir anda kadınların eline geçseydi, ne olurdu?" Öyle bir güç ki tek hamleyle öldürebilir ya da acı çektirmeye devam edebilir. Bu sorunun cevabını sert, yer yer zalimce bir şekilde sunuyor kitap bizlere. Dört ana karakter üstünden anlatılan dünyanın kurgusu öyle bir yazılmış ki bazı kısımlarda bunlar gerçekten yaşandı mı sorusunu istemsizce sordum kendi kendime. Saf gücün cinsiyet fark etmeksizin birilerinde toplandığında yaşanan şeylerin kurgusu bile kaos çanlarını çalmaya yetti  zihnimde. Cinsiyet, insan, iktidar ve daha fazlasını yazar istemeseniz bile sizi düşünmeye zorluyor. Bu nedenledir ki atmosferi yoğun ve altından kalkması zor bir hale dönüşüyor. Akıcılıkta ve kurguda boşluklar olduğunu göz ardı edememekle birlikte karakterlerin tahmin edilemezligi kitaba devam etme hissiyatını karşılıyor. Büyük beklentilerle başlamıştım ama adeta ters köşe oldum. İlk çıktığında çok ses getirmiş ve favoriler arasında yer almıştı. Dünyanın acımasızlığı ve kopukluklar nedeniyle favorilerime girmese bile bana farklı bir okuma deneyimi kazandırdığı için okuduğuma asla pişman olmadığım bir kitap oldu. Klâsik distopyalardan farklı bir okuma deneyimi yaşatan bu kitap farklı pencerelerden bakmayı, sorgulamayı ve düşünmeyi seven tüm okurlara önerilir. 4,2/5 Sevgiyle ve kitaplarla kalmanız dileğiyle 🌸
Puan vermedi·
dizisi kadar etkileyici bi kitap olduğunu umarak aldım şimdilik güzel heyecanlı bir başlangıç yaptık kitapla bakalım ne şekilde devam edecek.............
2018 9. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2018 19:12
Obama'nın 2018 yılbaşında yayınladığı listede 2017'de okuyup en çok beğendiği kitaplardan biri olarak yer verdiği bir kitap Güç. Bir şeylere anlam verebilmek veya her gün yaşadığımız, normal kabul ettiğimiz şeylerin absürtlüğünü ve kabul edilmezliğini görmek için dünyaya tersinden bakmak gerekiyormuş demek ki. Çok keyifliydi bu bakış açısı. Fiziksel güç üstünlüğünü kazandıktan sonra yavaş yavaş kadınların egemen olmaya başladığı bir dünyayı anlatıyor. Hepimizin zaman zaman merak ettiği "Nasıl olurdu acaba?" sorusuna pek çok açıdan hiç aklımıza gelmeyecek cevaplar var. Dil olarak oldukça görsel. Diziye, filme uyarlanmak için yazılmış adeta. Genç yetişkin kitap türleri seviyesinde çok da edebi haz vermeyen ama sunduğu görsellik açısından kesinlikle tatmin eden bir dil. Hızla okuyacaksınız ve normal algınız çok büyük ihtimalle sarsılacak.
2018 5. kitabı
Okunma: 05 Nisan 2018 21:51
Bir anlığına düşünün dünyanın ataerkil dengesi aniden yıkılıyor ve yerine kadınların egemen olduğu bir dönem başlıyor. Kadınları güçsüz, zayıf, savunmasız gören ve kendinde, ona eziyet etmeyi üzerinde egemenlik kurmayı hak sanan erkeklerin aynı duruma maruz kalmaları. Ama sadece bu değil kitapta anlatılan... Ayrıca kitabı o kadar güzel bir kurguyla yazmış ki bitirdikten sonra kendimi okuduklarımın gerçek olabileceğini, yaşanmış olaylar olabileceğini düşünürken buldum ve İnternete girerek konu hakkında araştırma yapma isteği duydum...
2020 2. kitabı
Kitapta güzel bir konu ele alınmıştı. Güç kadınların elinde olsaydı.Erkeklere tecavüz edilen,doğan erkek bebeklerin yarısından fazlasının öldürüldüğü bir dünya.Kitapta bir erkek yazarın,gücün ortaya çıkışı ve sonrasında gelişen bazı olayalar hakkında yazdığı tarih kitabını okuyoruz.Bazılarına kitap yarım gelebilir.Ama bir tarih kitabında tüm zaman dilimlerinin anlatılması da beklenemez.Kitabı ilk bitirdiğimde kitap yarım diye çok kızdım ama bir süre düşündükten sonra bu şekilde daha gerçekçi durduğunu fark ettim.
2020 116. kitabı
Bazen, okuduğum kitaptan daha çok, o kitabı okuma sürecime dair sözüm oluyor. O zaman zarfında kendimle çok eğleniyorum, memnun ya da mutlu olmak manasında değil, durup dış ses olup, zihnime
2018 65. kitabı
Muhteşem bir kurgu, muhteşem bir kalemdi tanıştığım. Tadına doyamadığım iki gün yaşadım sayesinde. Öyle farklı bir dünyaya soktu ki beni, çevremde kim var kim yok önemsemeden elimden bırakamadım kitabı. Yazarın harika zihni ve diri bir yaratıcılığı olduğuna inanarak kitabı sonlandırdım. Margaret Atwood ve Ursula Le Guin gibi isimler boş yere destek olmamış anlayacağınız. Hiçbir şekilde hikayeyi de kurguyu da anlatmak istemiyorum. Sizlere ipucu verecek tek bir kelam etmek istemiyorum. Kitabın büyüsünü kaçırmayı hiç mi hiç istemiyorum. Son zamanlarda bana muhteşem duygular yaşatan, okurken kendimi ve çevremi unutmamı sağlayan ikinci kitap oldu Güç. Heyecandan uyumaya bile zaman ayırmak istemedim. Mecburen sosyal hayat içine girip sohbet ederken bile aklımdaydı orada yaşananlar. Sanki kapağın altında minik minik insanlar canlılardı, başka bir dünya yaşıyorlardı ve ben onlara eşlik etmek varken başka şeylerle meşgul olmak zorundaydım. Mutlaka okuyun ve okurken beni hatırlayın olur mu? Çünkü size yaptığım en harika, en doyumsuz önerilerimden biridir bu. 🤗 . #alıntı "Gücün şekli her zaman aynıdır. Sonsuz, karmaşık, ebediyete kadar dallanıp budaklanmaktadır. Bir ağaç gibi canlı olmasına, büyümesine, kendini tutabilmesine rağmen izdihamı ifade eder. Hangi yöne gideceği belirsizdir. Sadece kendi kurallarına uyar. (...) Okyanusa dökülen nehirler, gökyüzünde çakan şimşekler gibi güç de sınırsız ve durdurulamazdır. "
Aldığıma pişmanım
Kitabı aldığıma pişman oldum.Hiç beğenmedim.Okumak için kendimi zorladım.Tavsiyem paranızı boşa harcamayın.Bir dahaki sefere kitap alırken yorumlara dikkat edeceğim.
Naomi Alderman
Naomi Alderman

Naomi AldermanYazar · 1 kitap
Naomi Alderman (doğum 1974), İngiliz romancı, oyun yazarı ve televizyon yapımcısıdır. En çok, 2017'de Kadınlar Kurgu Ödülü'nü kazanan ve Amazon Studios için bir televizyon dizisine uyarlanan spekülatif bilim kurgu romanı The Power ile tanınır. Naomi Alderman, kendisini geleneksel olmayan bir Ortodoks Yahudi olarak tanımlayan Anglo-Yahudi tarihi uzmanı Geoffrey Alderman'ın kızı olarak Londra'da doğdu. Alderman, South Hampstead Lisesi ve Oxford'daki Lincoln Koleji'nde Felsefe, Politika ve Ekonomi okudu. Oxford'dan ayrıldıktan sonra çocuk yayıncılığında ve daha sonra bir hukuk firmasında yayınlarını düzenleyerek çalıştı. Romancı olmadan önce Doğu Anglia Üniversitesi'nde yaratıcı yazarlık eğitimi aldı. 2007 yılında The Sunday Times onu Yılın Genç Yazarı seçti. 2007 yılında Waterstones tarafından Geleceğin 25 Yazarı arasında gösterildi. 2012 yılında Alderman, İngiltere'deki Bath Spa Üniversitesi'nde yaratıcı yazarlık profesörü olarak atandı. 2013 yılında Granta'nın on yılda bir yayınlanan en iyi 20 genç yazar listesine dahil edildi. The Guardian için aylık bir teknoloji köşesi yazıyor. Alderman, gençlik yıllarında feminizmin savunucusu oldu ve o zamandan beri kadın haklarını destekledi; bu da eserlerini etkiledi. 2018'de New York Times'a verdiği bir röportajda, "1990'larda genç bir kızken, genç kadınlar arasında feminizmin savaşlarının kazanıldığını söylemek yaygın bir şeydi. Şimdi bunun böyle olmadığı çok açık ve korkunç." dedi. Dördüncü dalga feminizm hareketinin dile getirdiği noktalara değinmek için Güç adlı eserini yazdı ve Me Too hareketini ilham kaynağı ve benzer bir diyaloğun kaynağı olarak gösterdi. Eserler: Alderman , Mind Candy şirketinde alternatif gerçeklik oyunu Perplex City'nin baş yazarıydı. Daha sonra Zombies, Run! ve The Walk dahil olmak üzere diğer uygulamaların baş yazarı oldu. 2018'de The Walk bir podcast'e dönüştürüldü ve Panoply Media aracılığıyla yayınlandı. Alderman'ın edebi çıkışı, 2006 yılında, Kuzey Londra'da yaşayan bir hahamın lezbiyen kızı hakkında, iyi karşılanan, ancak biraz tartışmalı bir roman olan İtaatsizlik ile gerçekleşti. Bu roman, Alderman'a 2006 Orange Yeni Yazarlar Ödülü'nü, 2007 Sunday Times Yılın Genç Yazarı Ödülü'nü ve Waterstones'un Geleceğin 25 Yazarı arasında yer almasını sağladı. Bu, onu dindar bir Yahudi olarak yaşamını reddetmeye yönlendirdi. 2016'da The Guardian'dan Claire Armitstead'e verdiği demeçte, "Romanı yazmaya dindar olarak başladım ve sonunda değildim. Kendimi bundan kurtardım," dedi. İkinci romanı Dersler, 2010 yılında yayımlandı. Üçüncü romanı, İsa'nın Yahudi vaiz Yehoşuah olarak tasvir edildiği Yalancıların İncili (Viking), 2012'de cep kitabı olarak yayınlandı. Kitabı değerlendiren Shoshi Ish-Horowicz, Jewish Renaissance dergisinde romanı "eğlenceli, ilgi çekici bir okuma" olarak nitelendirdi ancak anlattığı hikayeyi "rahatsız edici ve sorunlu" buldu. Romanın keyfini çıkarmanız, İsa'nın potansiyel olarak 'önemsiz bir vaiz' olduğu önermesine nasıl tepki verdiğinize bağlı olacaktır. Pompey'in Kudüs Kuşatması (MÖ 63) ile Titus'un Kudüs Kuşatması (MÖ 70) arasında Kudüs'te ve çevresinde geçen roman , dört ana bölümde dört önemli figürün bakış açısından anlatılıyor: Meryem, Yahuda İskariot, Kayafas ve Barabbas. Her üç roman da BBC Radio 4'ün Book at Bedtime programında tefrika edildi. Jey Biddulph tarafından görselleştirilen çevrimiçi etkileşimli doğrusal kısa öykü olan Kış Evi için anlatıyı yazdı. Proje, İngiltere Sanat Konseyi tarafından desteklenen Öykü kampanyasının bir parçası olarak BookTrust tarafından görevlendirildi. Doctor Who romanı Ödünç Alınan Zaman Haziran 2011'de yayınlandı. 2012 yılında Alderman, Rolex Mentor ve Protégé Sanat Girişimi'nin bir parçası olarak Margaret Atwood tarafından bir himaye öğrencisi olarak seçildi . Bu, disiplinlerinde usta olan kişileri, bir yıl boyunca bire bir yaratıcı değişim için yeni yeteneklerle eşleştiren uluslararası bir hayırseverlik programıdır. Atwood ve Alderman, “The Happy Zombie Sunrise Home” adlı eseri birlikte yazdılar ve 2012 yılında Wattpad'de çevrimiçi olarak yayınladılar. Alderman'ın dördüncü romanı The Power , 2016'da yayınlandı. The Power, Atwood'a ithaf edilmiş ve ondan etkilenmiştir. The Power, 2017'de Kadınlar Kurgu Ödülü'nü kazandı. Alderman, on bir teklif aldıktan sonra The Power'ın haklarını Broadchurch'ü de üreten aynı şirket olan Sister Pictures'a sattığını doğruladı . Televizyon uyarlaması daha sonra dokuz bölüm olarak üretildi ve 31 Mart 2023'te prömiyeri yapıldı ve 12 Mayıs 2023'te sona erdi. 2018 yılında Kraliyet Edebiyat Derneği Üyesi seçildi.