Tezer Özlü Kitabı

Gülebilir Miyiz Dersin?

Feryal Saygılıgil

Gülebilir Miyiz Dersin? Sözleri ve Alıntıları

Gülebilir Miyiz Dersin? sözleri ve alıntılarını, Gülebilir Miyiz Dersin? kitap alıntılarını, Gülebilir Miyiz Dersin? en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ona göre, çocukluk tutukluluk ve sürgündür. Düşündüğüne uymayan, sevgisiz, iç içe yaşamın sürdüğü evden ve karanlık bir kiliseye benzettiği okuldan kaçmak ister. Okulda öğretilen birçok yalanın gerçek yaşamda bir karşılığı yoktur. Sevişmek bir tabudur, sevişmek için evlenmek zorundadır. Yaşamı kurallar silsilesi ile örülmüştür. Bu karşı çıkmak, söz söylemek delilik sayılabilir.
“Geçmişin suyu çekilmiş; bugüne tortusu kalmıştır. İşte bu tortu, çocukluğun gecelerini soğutan her ne ise onun bugün(de) anlatılmasının müsebbibi olsa gerektir.”
Sayfa 75 - İkinci Bölüm, Çocukluğun Gecelerini Soğutan Bugünde Sesini Arayan Bir Kadın: Tezer Özlü (Nihan Bozok, Meral Akbaş)Kitabı okudu
Reklam
“Senin uzaklaşman, gitmen, düşüncemin işleyişini bozuyor… Günlük dengeyi kaybediyorum. Her vedalaşma benim için bir son anlamını taşır. Son vermek bazen kolay, bazen de değildir. Gelecek için planlar yapmayı sevmem. Hiçbir zaman yerine getirilemezler.”
Sayfa 34 - Yaşamın Duvarları (İlkay Bakırtaş), Varlık Dergisi, 1996, (s. 17)Kitabı okudu
“Tezer Özlü yaşamak zorunda olduğu çevreyi, ülkeyi, koşulları değiştirmek isteyen bir genç kadındı. (…) O yazdıklarıyla ve yaşadıklarıyla aile reisinin erkek olma durumunu, yaşlı kadınların ömürlerinin sonlarını ailenin cefakârı olarak sürdürmeleri gereğini, bir gencin saygın bir okulu bitirip, saygın bir işte çalışarak yaşaması gereğini, cinselliğini toplumun onaylayacağı ilişkilerle (evlilik gibi) sürdürmesi zorunluluğunu hep yok saydı.”
Sayfa 13 - Tezer Özlü: Yaşamı Değiştirmek İsteyen Anlatıcı (Sennur Sezer)Kitabı okudu
“Tezer Özlü çıkışı olmayan bir labirentte kısılıp kaldığımızı çok iyi anlamıştı. Yaşamı büyük bir iştahla, ancak aynı zamanda büyük bir tedirginlikle yaşadı.”
Sayfa 33 - Yaşamın Duvarları (İlkay Bakırtaş)Kitabı okudu
“Yaşam onun için GİTMEKtir… ülkesi olmayandır. Gitmek, yolculuk etmek, bir kentte kalamamak, bir dilde kalamamak, ‘hiçbir yerde olmamak, hiçbir yerde kalmamak, hiçbir şeyi benimsememek’tir. İsyankârdır Tezer Özlü. Düzen ve güven kadar ürkütücü bir şey yoktur ona göre.”
Sayfa 25 - Akılla Çılgınlık Arasında Bir Yazar: Tezer Özlü (Feryal Saygılıgil)Kitabı okudu
Reklam
64 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.