Kitap konu olarak ve anlatım olarak keyifliydi. Tabii, sonu biraz üzücü kitabın. Dedikleri gibi, ağlayamasam da yüreğim burkuldu bu yüzden. Kitabı bu kadar az kişinin okumuş olmasına şaşırdım doğrusu. Fakat; kitap bu yüksek puanı kesinlikle hak ediyor. İyi ki okumuşum kitabı. Siz de hiç tereddütsüz okuyun. Güzel, sıcak bir hikaye.
Gün Işığım, ismi ve kapağıyla beni kendine çeken bir kitaptı. Alma sebebim buydu, konusunu bilmiyordum. Hayatımda umut ışığım olan biri vardı ve bu kitabı görür görmez aklıma o gelince almam gerektiğini düşünmüştüm. Kitabı okuduğum için mutluyum, bu gereksiz bilgilerden sonra incelememe geçebiliriz.
Gün Işığım, hayatında hep bardağın dolu tarafına odaklanan, Pollyanna gibi dolaşan bir kadının; Kate Sedgwick’in hikayesi.
Kitabın yarısına kadar çok öfkeli ve cringe ola ola okudum. Çünkü Kate Sedgwick çok fazla insanların işine burnunu sokan biri. Kitapta bazı kısımlarda bodyshaming, slutshaming var. Bulimiya hastalarını suçlayıcı ifadeler de barınıyor, sanki hastalıkları kendi ellerindeymiş; hastalık değil de sanki bilerek yapıyorlarmış gibi. Bu yüzden çok öfkelendim kitaba, yazara, karaktere.
Kitapta çok fazla diyalog var, gereksiz derecede uzun bazı diyaloglar. Okurken bazı kısımlarda hızlı hızlı geçtim diyalogları, iki sayfayı 20 saniyede okuduğum bile oldu bu yüzden. Dediğim gibi, kitabın yarısına kadar gerçekten çok sıkıldım, sinirlendim, bunaldım.
Kitap bence yarısından sonra açılıyor, karakterlerin sırlarını; travmalarını, dramlarını okumaya başlıyoruz çünkü. Yarısından sonra ne olacağını bilseniz dahi okumaya devam ediyorsunuz bir umutla. *Spoiler, okurken bir ara “Kate artık ölür müsün?” diye sızlanmaya başlamıştım*
2015 yılında yazılmasına rağmen içinde eşcinsel bir karakterin olması, nefret suçlarından bahsedilmesi vs hoşuma gitti. Down sendromundan bahsedilmesi de hoştu. Gabriel’dan hikaye sonuna doğru bahsedilmemesine üzüldüm. Kate ona bir veda edebilirdi bence.
Kitaptan sonlara doğru Twilight havası almaya başladım. Jacob ve Edward’ın Bella konuşmalarının neredeyse aynısı diyebileceğim Keller ve Gus konuşmaları vardı.
Gün Işığım, insanlara hayatın
Gün IşığımKim Holden · Aspendos Yayınları · 2016144 okunma
Nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Hissettiklerimin hepsini buraya aktarmak çok zor. Yeri geldi sesli sesli gülerek, yeri geldi ağlayarak okudum. Sonlarda canım çıkana kadar ağlamış olabilirm. Burnumu silmekten kıpkırmızı oldu.
Kitabın en sevdiğim yerleri Kate'in Keller'la tanıştıktan sonra ki kısımları.
En çok üzüldüğüm kişi Keller oldu. Mutlu olmayı en çok hak edenlerdendi. Tabi Kate'de. Ve tabi Gus'ta. O kadar çok üzüldüm ki düşüncelerimi tam toplayamıyorum bile.
Konudan bahsetmek gerekirse ;
Kate adında bir kızımız var. Zorlu bir hayat geçirmiş ama bütün olanlara rağmen her şeyin mutlu ve pozitif yanlarını görüyor. Hayatı tüm benliğiyle yaşıyor. Bu yüzden en yakın arkadaşı Gus ona Gün Işığım diyor.
Kate üniversite eğitimi için Grant'e yerleşiyor. Gus'la ayrı düşüyorlar ama aralarında ki bağ asla kopmuyor. Daha sonra gelişen olaylar ayrı ayrı çok güzel. Ama kitabın sonu sanırım en kötü sonlardan. Ters köşe yapıp mutlu sonla bitsin isterdim.
Daha fazla anlatmaya çalışırsam her şeyi yazacakmışım gibi geliyor. O yüzden burada kesiyorum.
Okunması gereken kitaplardan.
Kate benim hayatım da bir yerlere dokundu ve bana bir şeyler kattı. Umarım sizlere de aynı hisleri verir. Bir şans verin.
Yorumu yazarın sözleriyle bitiriyorum:
"Hepiniz çok cesursunuz.
Şimdi gidip bir efsane yaratın.
Bu bir emirdir!
Sözlerime kulak verin.
Lütfen."
Çooook güzel bir kitaptı.
Kate, üniversite için Grant e yerleşir.
Bıraktığı şehir de sadece can dostu kalmıştır. Başka kimsesi yoktur. Annesi ni ve kız kardeşini kaybettik ten sonra herşeyi arkasında bırakıp gider. Ama bu şehir de hesaba katmadığı şey ise, aşk....
Keller ile bir kafe de tanışırlar ve birbirlerinden çok etkilenmelerine rağmen Kate uzak durur. Sebebi ni söylemiyorum. Okuyup öğrenin arkadaşlar. Sadece şunu söyleyebilirim. Güzel bir kitaptı. Ve kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Benim puanım 10 üzerinden 12
Gün IşığımKim Holden · Aspendos Yayınları · 2016144 okunma
Kim Holden un canım Kateciğime ne garezi vardı bilemiyorum ama sevgi pıtırcığı bir kurgu karakter için bu kadar çile, keder ve üzüntü yazmak neden ama neden???....
Hangi karakter için ağlayayım bilemedim, gidene mi üzüleyim kalana mı üzüleyim!!!.....
Sonunu bilerek okumama rağmen hep bir süpriz, bir iyi haber bekledim durdum ama tabi ki de boşunaydı.
Ayrıca Keller ve Stellanın geleceğinden bir kaç sayfa okumayı da çok isterdim.
Bu sitemlerim haricinde kitap çok akıcı ve keyifliydi (son sayfaları saymazsak). Birde unicornlar ve gökkuşaklarıyla doluydu, görmek isteyene tabi....
Kitap ilk başlarda sıkıcı gelse de okumaya devam ettikce muhteşem bir hal aldı. Çok güzel bir kitap. Sonunda resmen ağladım çok hüzünlüydü. 2.kitabı okumak için sabırsızlanıyorum !
Gün IşığımKim Holden · Aspendos Yayınları · 2016144 okunma
Sevgisi de hayal gücü gibi sonsuz olan bir kız. Çektiği acılara rağmen hep güçlü kalabilmiş. Sona doğru ağladığımı itiraf etmeliyim. Kitabı okurken pek zorlanmadım.
Gün IşığımKim Holden · Aspendos Yayınları · 2016144 okunma
Yine kanser. Yine salya sümük olmak. Yine şahane bi aşk. Seriyi tersten okudum ama inanılmaz güzel bir kitaptı. Bu kadına bayılıyorum sahiden güzel . Kitap beni ağlattı hemde tüm gün . Okuyun
Gün IşığımKim Holden · Aspendos Yayınları · 2016144 okunma
Pazar günümü melankolik geçirmeme sebep olan bir roman Gün Işığım, ama bundan şikayetçi değilim tam tersi Kate gibi bir karakterle tanıştığım için mutluyum aynı zamanda. İlk 300 sayfa ne kadar eğlenerek, gülümseyerek okuduysam daha sonrası da bir o kadar dramatik haliyle göz yaşlarınızı tutmanız imkansız. Hatta olayı biraz abartıp baya salya sümük ağlamış olabilirim, ama elimde değildi Kate'in o enerjik, devamlı gülümseyen, dostlarına ve hayata sevgi dolu yaklaşımlarına o kadar çok alıştmıştım ki, esiri olduğu hastalık ve onun etkileri sonucunda gelişen diyalog ve sahneler beni mahvetti. Kate ve Gus'ın dostluğuna bayıldım, tasvip etmediğim bi durum dışında ona da hormonlar diyelim artık, birlikte harikalar. Kitabın kurgu olduğunu biliyorum aslında, bu tarz kitaplar okurken dünyada bir yerlerde bu tür şeylerle baş etmek zorunda kalan insanlar olduğunu düşündükçe daha fazla etkileniyorum galiba.
Çocukluğu hep bir mücadele ile geçen Kate, hem annesine hem de kız kardeşine bakmak durumunda kalmış, o zamanlarda tek dayanağı Gus ve kendi annesi yerine koyduğu onun annesi. Üniveriste için taşınmak zorunda kalan Kate, en iyi arkadaşım dediği Gus ile ayrı kalsalar da iletişimleri hiç kopmuyor. Kate için dünyadaki melek tabiri yanlış olmaz sanırım, Gus'in dediği gibi karşısındaki insanın utangaçlığını, çekingenliğini kolayca ortadan kaldırmak gibi bir yeteneği var. Pozitifliği, neşesi, dostlarını zor durumlardan kurtarmak, çaresiz zamanlarda bulduğu çözümlerle herkesin gönlünü fethediyor. Yanlış zamanda aşık olduğu adam Keller ile güzel bir ilişkisi başlıyor, ama ne yazık ki kalbi yaralı Keller'ı bekleyen kaderin cilvesi yürek parçalayan cinsten.
Konusu ile ilgili çok fazla şey yazamıyorum ama kitabın kapağına ve adına bakarak, romantik-komedi veya tatlı bir aşk hikayesi
Her zaman ki mutlu açılışımı yapacak gücüm yok. Hatta şuan bunu ağlayarak yazıyorum bu gördüğünüz kitap sizi depresyona bile sokar. Kötülemek için söylemiyorum Katie o kadar güçlü neşeli ve eğlenceli bir kız ki inanın bana okursanız - mutlaka okuyun- hayata karşı farklı bakmanızı sağlayacak bir kitap. Başım çatlıyor ve gerçekten kendime " müsait bir yerde inebilir miyim? " diyorum. Hıçkıra hıçkıra ağlamam da çabası.