Genco Erkal’ın Dostlar Tiyatrosu Serüveni

Okunma
Beğeni
1.037
Görüntülenme
Meslek yaşamında 60 yılı geride bırakan Genco Erkal, çağdaş Türk tiyatrosunda “tek kişilik” özel bir tarihi oluşturur. Kurucusu olduğu Dostlar Tiyatrosu ise gerek sahnelediği oyunlar gerek kendi hikâyesi ile Türkiye’nin 50 yılına tanıklık etmektedir. Elinizdeki kitap, bu olağanüstü “ikili”nin hikâyesini anlatıyor. Ayşegül Yüksel’in hazırladığı Güneşin Sofrasında - Genco Erkal’ın Dostlar Tiyatrosu Serüveni, 60 yıl önce genç ve hevesli bir oyuncu adayıyken bugün Türk tiyatrosunun en büyükleri arasında yer alan, bir “aydın” olarak gönüllerde taht kurmuş bir sanatçının emeğiyle yoğurduğu topluluğun, 50 yılda ulaştığı saygın konumu dile getiriyor.
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 31 dk.Sayfa Sayısı: 336Basım Tarihi: Kasım 2019Yayınevi: Kırmızı Kedi Yayınevi
ISBN: 9786052985816Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

336 syf.
10/10 puan verdi
Büyük usta tiyatronun efsanesi çınarı Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu 'nu anlatan kitabı tabi ki Genco Erkal için aldım çünkü çok sayıda tiyatrosunu izledim ve benim için tiyatroda ondan daha iyi biri yok ülkemiz için büyük bir şans böyle büyük bir sanatçıya sahip olmaktı. Bir Genco Erkal bir daha gelmez izleyenler bilir sahnede devleşen oyunu yaşayan, yaşatan çok büyük bir usta kalbimde sonsuza kadar yaşayacaksın nurlar içinde uyu.
Güneşin SofrasındaAyşegül Yüksel · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201916 okunma
336 syf.
10/10 puan verdi
Sanatına, enerjisine, dünya görüşlerine hayran olduğum Genco Erkal üstadın 1959'dan günümüze tiyatro yaşamını, Dostlar Tiyatrosu'nun topluluk tiyatrosu olarak başlayıp sonra sadece Genco Erkal'ın sorumluluğunda prodüksiyon tiyatrosuna geçişini belgeselliğe yakın bir dille anlatılıyor. Sadece aktör-oyuncu değil, toplumun konularına da değinerek sanatçı aydın Genco Erkal yaptığı eklemeler, uyarlamalar, kotarmalarla farklı edebiyat türlerini sahneye getirmiş, kimi zaman konuk oyuncularla birlikte oyunu kendine has bir dille oynamış, kimi zaman da ozan/yazarların iç sesini seyirciye aktarmış. Hangi oyunun hangi şartlarda oynandığı, neler hissettiği ve hissettirdiği, başarıları, başarısızlıkları özgün bir anlatımla anlatılmış, fotoğraflarla desteklenmiş. Pandeminin bitmesini, Genco Erkal'ı tekrar tiyatroda izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum. <3
Güneşin SofrasındaAyşegül Yüksel · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201916 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.