Günindi

2016
Alakarga Sanat Yayınları

2017 159. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2017 15:07
Daha çok öyküleri ile tanınan Nalân Kiraz'ın ilk uzun anlatısı olan Günindi kısa bir roman.Benim de Nalân Kiraz ile tanışma kitabım oldu Günindi.İstanbul'un karmaşasından kaçmak isteyen Ezra Günindi adlı sahil kasabasına gelir.Rüyaların ve gerçekliğin iç içe geçtiği bir anlatının hâkim olduğu kitabın gerilim içerdiğini de söyleyebilirim.
2021 47. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2021 16:39
Çok güzel bir kitaptı. Daha önce okumustum ama Nalan Kiraz in dili o kadar akıcı ve güzel ki insanı cezbediyor. Günindi de şehrin karmaşasından kaçan Ezra nin arkadaşı Arif in yanına gitmesiyle başlıyor. Olaylar o kadar güzel ve ince dokunmuş ki , Ezra sonunda oraya ait oluyor.
rüya ile gerçek arasında
2025 5. kitabı
Gizemli ilginç rüyalardan gerçek hayata uyanan , kitap kahramanlarından Ezra, tatil için gittiği kasabaya planda yokken memuriyetten istifa ederek kalıcı olarak yerleşir. Arif ile deniz in birlikteliklerine bir üçüncü olarak eklemlenir gibi. Çözülmeyen Arif cinayeti, kendini asan Deniz ve mavi abajur ışığı, kahve ile sigara üçlüsü ile bütünleşen Ezra. Arif cinayetinin şüphelisi olarak yargılanan Garson selim ve bakkalın çırağı muratı da unutmamak lazım. Rüyalar; tabaktaki gözler, karanlık, yosun, atılmış eşyalar, fareler gibi öğelerle dolarken sabaha/aydınlığa ulaşıp rahatlayan son ile biter genelde . Gizli mezarlık , günindiye yerleşen Vedat bey bakalım sonraki eserlerde nasıl çıkacak karşımıza ?

Nalan KirazYazar · 4 kitap
1972 yılında İzmir’de doğdu. Ankara Hukuk Fakültesini 1995 yılında bitirdi. Notos, Kitap-lık, Kül ve Sarnıç Öykü dergilerinde öykü ve yazıları yayınlandı. Yazarın daha önce yayınlanmış Şeyler Denizi isimli bir öykü kitabı ve Titreyen Sesi Rüzgârın isimli bir novellası bulunmaktadır.