Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem

Muhyiddin İbn Arabi

Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem Sözleri ve Alıntıları

Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem sözleri ve alıntılarını, Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem kitap alıntılarını, Günümüz İnsanına Fususu'l-Hikem en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Yalnızca tenzih edersen O’nu bağlamış; Yalnızca teşbih edersen de O’nu sınırlamış olursun.
Ataç Yayınları
İşte meydana çıktı Şüphe yok ki tek denilen Zât Çift olarak açığa çıktı.
Sayfa 189Kitabı okudu
Reklam
Ârif, bütün ilahları Allah kavramında toplar ve hepsine inanır.
Sayfa 173Kitabı okudu
İyi Anla!
Bir varlığın yok olması, bir tecellînin ortadan kalkması ve aynı zamanda yeni bir varlığın yaratılması da yeni bir tecellînin ortaya çıkmasıdır. İyi anla!
Sayfa 180Kitabı okudu
Reklam
... dinin, bir âdet yani tekrarlanan bir şey olmasıdır. Aslında âdet; kavram bütünlüğüdür. Dinler; Yahudilik, Hristiyanlık, Müslümanlık gibi ayrı birer din gibi görünse de, ta başından beri verilen mesajların, gelen emir ve hükümlerin aslı, özü aynıdır. ...
Sayfa 115 - Yakûp kelimesindeki Rûhânîlik hikmetî
Şu hâlde âlem, kendisini yaratanın özellikleriyle ortaya çıkmıştır ve yaratılanlar Rahmânî Nefes' ten başka şeyler değildir.
Sayfa 212 - İsâ Kelimesindeki Üstünlük Hikmeti
Reklam
“Tanrılığın bir sırrı vardır. O sır Sen’sin ve eğer o sır olmasaydı Tanrılıkta geçersiz olurdu.” Sehl bin Abdullah
Doğrusu yüce Allah, isim ve sıfatlarıyla, hem zâhir, hem de bâtın olarak meydana çıkıp kendisini gösterdiği bir tecellîgâh olarak yalnızca Âdem’i seçmiştir.
Doğa, kendisinden meydana çıkan bir şeyle artmaz yahut kendisinden bir şeyin kaybolmasıyla da eksilmez.
Ataç Yayınları
Hakk, Kendi varlığından oluşan âlemi yavaş yavaş ve kolaylıkla kendine çekti. Dolayısıyla yaratılmış varlıklar, yavaş yavaş ölmeye mahkûmdurlar. Nitekim bir çocuk doğar, delikanlı olur, olgunlaşır, yaşlanır ve sonra ölür. Bunların hepsi, yavaşça ve farkına bile varılmaksızın kolaylıkla olur. Ölüm ise, gölgenin sahibine çekilmesi, gölgenin Hakk' a dönmesidir.
Sayfa 128 - Yûsuf kelimesindeki Nûrânîlik hikmeti
şuayb kelimesindeki kalb hikmeti..
Bilmelisiniz ki kalb denilince, Allah konusunda en üst düzey bilgi sahibi olan âriflerin (insân-ı kâmilin) kalbi akla gelir. Çünkü böyle bir kalb, Allah'ın rahmetidir ve Allah'tan o kula verilen en yüce hediyedir.
Sayfa 167 - insan
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.