Güzelliğe Doğru

2024
Yan Pasaj

2024 30. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2024 11:02
Güzelliğe Doğru Davıd Foenkınos "İnsan sonun yaklaştığını görmüyordu;bir kriz yaşadıklarını,biraz kritik bir dönemden geçtiklerini zannediyordu,sonuçta hayat sadece coşkulu duygulardan ibaret değildi,ama bazen de ilk defa ortaya çıkan ve artık kovamayacagımız bir gölge söz konusu olurdu.Nitekim ayrılıklar bir sabah uyanınca "bitti"dediğimiz o anda çok daha önce gercekleşirlerdi. " Karakterimiz Antoine Duris tarih profesörüdür bir takım duygularına yenik düşer ve en sevdiği mesleğinden uzaklaşır sevdiklerine ve ailesine bir roman yazacağını söyler ve yaşamış olduğu evinden ayrılarak başka bir yerde küçük bir daireye geçer aynı zamdan da başka bir işe giren Antoine artık bir tarih profesörü değil dünyaca ünlü ressamların renkli tablolarının asılı olduğu Musée d'Orsay'de bir salon bekçiliği yapmaktadır. Kitap üç bölümden oluşuyor her bölümde Antoine'nin tüm inişli çıkışlı hayatı mesleğine dair okul ve öğrencileri ile alakalı yaşadığı o anlar anlatılmakta öyle can alıcı noktalar var ki şaşkınlığımı gizleyemedim özellikle bir bölüm var ki çok fazla detay vermek istemiyorum.Okurken duygularınızın altüst olacağı bir kitap @yanpasajyayinevi 'nin kitaplarını her okurun gönülden sevdiğini biliyorum,ben de yine gönülden bu eseri sizlere tavsiye ediyorum #reklam degil #öneri #kitaptavsiyesi
bibliyofil okuur
bibliyofil okuur
@yanpasajyayinevi Mutlu keyifli bol kitap okumalı bir gün diliyorum herkese Sevgiyle kitapla kalın #yanpasaj #davidfoenkinos #güzelliğedogru #okumakgüzeldir #iyikikitaplarvar #okudumbitti
2025 53. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2025 00:00
Herkese merhaba Güzelliğe Doğru, sanat tarihi profesörü Antoine Duris’in, ani bir kararla Musée d'Orsay’de salon bekçiliğine geçişini konu alıyor. Bu değişim, onun içsel yolculuğunu ve sanatın iyileştirici gücünü ortaya koyuyor. Roman, sanatı ve insan ruhunu buluştururken, kendinizi sorgulamanızı da sağlıyor. Bazı yerlerde tempoda düşüklükler vardı. Genelde yayın evinden güçlü kadın hikayeleri okumaya alışmıştım. Bu sefer bir erkeğin değişimini okumak keyifliydi.
2024 46. kitabı
Antoine, çevresi ve özellikle öğrencileri tarafından çok sevilen tarih profesörüdür. Ve herkesi şok eden bir davranışta bulunarak; istifa eder. Ama durun tek şoke edecek durum bu değil. Kendisi
2025 10. kitabı
Sarstı. Kitapla ilgili spoiler vermeden başka ne söylenebilir bilmiyorum. Hayatı, bizim yüzümüzden sandıklarımızın aslında ne kadar da bizden bağımsız olabileceğiniz çok sert yüzümüze vuran, incecik sızılar bırakan pek çok kelime ile işlenmiş bir roman.
2024 43. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2024 07:15
@yanpasajyayinevi #yenikitap #okudum #okuyun #tavsiyekitap Antoine Duris: Güzellikte Teselli Arayan Bir Ruh. David Foenkinos'un derinlemesine işlenmiş karakteri Antoine Duris, Lyon'da sanat tarihi profesörü olarak saygı gören bir figürken, Paris'teki Musée d'Orsay'da salon bekçisi olarak yeni bir hayata başlar. Bu keskin değişim, Antoine'ın içinde yaşadığı travmatik bir olayın ipucudur. Onu yakından tanıyanlar bile bu ani değişimin ardında yatan sebepleri anlayamaz. Antoine, dış dünyadan kopuk bir şekilde, Modigliani'nin ilham perisi Jeanne Hébuterne'in portresine bakarak saatlerini geçirir. Sanatın, özellikle de güzelliğin onun için bir kaçış olduğunu fark ederiz. Duris'in bu sessiz, ancak derinlemesine içsel yolculuğu, sanatın insan ruhuna nasıl dokunduğunu gösterir. Kitap boyunca Duris'in, güzelliğin çirkinlik üzerindeki iyileştirici etkisine olan inancı okuyucuyu sarsar. Foenkinos, Antoine'ın yaşamını etkileyen trajik olayları ustaca örerek, sanatın iyileştirici gücünü sorgular. "Antoine Duris" karakteri, travmaların insanları nasıl şekillendirdiğine ve güzelliğin bu yaralara nasıl merhem olabileceğine dair derin bir içgörü sunar. Bu roman, hem sanata hem de insan ruhuna dair etkileyici bir meditasyon niteliğinde. Duris’in hikayesi, her birimizin hayatında sanatın ne kadar dönüştürücü olabileceğini düşündürüyor. Sanatın bir kaçış değil, aynı zamanda bir tedavi olabileceğini gösteren bu hikaye, güzelliğin çirkinlik üzerindeki tesirini tüm gerçekliğiyle gözler önüne seriyor.
2024 72. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2024 13:59
Beden, duyguların ve üzüntülerin süresinden oluşan krallığında tek başına hüküm sürüyordu.... . .
Güzelliğe dogru
2025 12. kitabı
Selam, yayinevinden okuduğum ikinci kitap ile geldim. Ve yayinevinin kitaplarını çok sevdim. Okurken insanı düşündüren özellikleri var. Bu kitapta beni çok etkiledi okurken özellikle
2025 8. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2025 13:04
David Foenkinos | Güzelliğe Doğru 🪻“Etrafımızda o kadar çok acı görüyoruz ki sonunda kendimizi unutuyoruz.”
2026 19. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2026 15:07
Şaşırtıcı derecede sürükleyici bir kitap. Önce bir sanat tarihi öğretmeni ile yolculuğa başlıyoruz. Onun içine kapanıklığının sebebine inmeye başlayınca başka bir hikâyeye, Camille'in yaşadığı trajik olaylara dönüyoruz ve kitabın diğer yarısı da onun üzerine. Daha sonra iki karakterin yollarının kesişmesi, final. Güzel bir kitaptı. Sıcak, sürükleyici, biraz da melankolik aslında. Tavsiye ederim.
2024 83. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2024 17:16
Paris sokakları… Sanatın ve sanatçının gerçek anlamda doğduğu şehir. Güzellik, peşinde trajediyi de getiriyorsa, sahiden de ‘güzellik’ midir? Antoine Duris isminde bir sanat profesörünün peşinde Lyon’dan Paris’e gidişimizle başlıyor hikâyemiz. Oldukça başarılı olan profesör, tüm kariyerini geri plana alarak musee d’Orsay’de salon bekçisi olur. Saatlerce Jeanne Hebuterne tablosunu izleyen bu adamın tek amacı güzelliğe yönelmektir. Hikâyemiz her bölümde katman katman açılıyor. Antoine’ı tanırken, hayatındaki eksiklikleri, varoluş sancılarını ve güzellik anlayışını da görüyoruz. Sonrasında genç bir kadın dâhil oluyor hikâyemize ve yolu Paris’e, sanata ve Antoine’a düşüyor, peşinde büyük bir trajediyle… Genelde kadın hikâyesi okumaya aşinayız yayınevinden ancak bu kez bir erkek hikâyesi de okuduk. Özünde yayınevinin çizgisini taşıyan, hayattan, insandan ve travmalardan başarılı bahseden bir eserdi. Karakterlerin bambaşka kişiliklerde ve uzaklıklarda olmaları ve yan yana geldikleri o zincirleme çok zekiceydi. Yazarın eserleri kırktan fazla dile çevrilmiş ki, başarısını buradan da tahmin etmek mümkün. Canım Yan Pasaj yine şaşırtmadı, çok güzel bir kitaptı.

David FoenkinosYazar · 6 kitap
Paris'te müzik ve edebiyat eğitimi aldı. Aşkın Renkleri "La délicatesse" adlı romanı Fransa'da bestseller oldu. Ana karakterini Audrey Tautou'nun oynadığı kitaptan uyarlanan filmi Aralık 2011'de vizyona girdi. 2014'te "Charlotte" adlı romanıyla Renaudot ödülünü kazandı.