Kasım 2010
Yitik Hazine Yayınları

Hace
2025 15. kitabı
Dilimizde tövbe kalbimizde yara, Hace... Tarihî romanlarda en çok aradığım şey, dönemi anlatırken insanın iç dünyasını unutmamasıdır. Halide Alptekin’in Hâce’si tam olarak bunu yapıyor. Bir yanda zor zamanların sertliği, bir yanda insanın içindeki iman, direnç ve merhamet… Roman, okuru tarihin tozlu yollarına sürüklerken aslında insana da yol gösteriyor. Kitabın en etkileyici tarafı, karakterlerin yalnızca tarihî bir figür olarak kalmayıp canlı birer insan gibi hissettirmesi. Acıları, mücadeleleri, kararlılıkları ve teslimiyetleri gerçek bir kalp atışıyla geliyor insana. O yüzden Hâce, sadece tarihî bir roman değil; bir duruşun, bir inanışın ve bir yolculuğun hikâyesi. Dili sade ama güçlü; duygusu derin ama abartısız. Okurken hem tarihle bağ kuruyorsunuz hem de kendi hayatınıza dönüp “Ben olsaydım ne yapardım?” diye düşünüyorsunuz. Bu da kitabı uzun süre zihinde taşıyan bir etki bırakıyor.
HaceHalide Alptekin · Yitik Hazine Yayınları · 201039 okunma
2021 16. kitabı
Osmanlı zamanında Hac yolculuğunu duygusal anlamda sürükleyici bir şekilde anlatan kitap. Kesinlikle Tavsiye ederim. Surre alayları belkide sizin şehrinizden geçmiş olabilir.
HaceHalide Alptekin · Yitik Hazine Yayınları · 201039 okunma

Halide AlptekinYazar · 5 kitap
1951 yılında İstanbul`da doğdu. İstanbul Kız Lisesi ve İstanbul Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirdi. Edirne'den Kars'a kadar yurdun çesitli yerlerindeki öğretmen okullarında edebiyat, ilköğretim okulllarından Türkçe öğretmenliği yaptı. Balkan Savaşı'yla kaybettiğimiz topraklardan göç yollarına düşen Evlad-ı Fatihan'dan olan yazar; evli iki çocuk ve bir torun sahibidir