Bir Çanakkale Destanı

Halide Alptekin
Şubat 2007
Yitik Hazine Yayınları

Puan vermedi·%55 (229/412 syf.)··
Nasıl başlayacağımı bilmiyorum ama köyden indim şehire filminde bir replik var hani " Himmet abey ben heç doymadım" diyor ya o deyişle " ben bu kitaptan heç bir şey anlamadım " onun hesabı. Bir kitap insanı başka diyarlara götürmesi, kitabı okumak değil değil yaşamak istiyorum. Ben bu kitapta bu hissi alamadım. Bir tad alamadığım kitabı da okumak istemedim onun için yarım bıraktım. Bence insan sevmediği bir kitabı okumamalı çünkü insanı okumaktan soğutuyor. Ben sevmedim ama siz belki seversiniz.
2018 3. kitabı
Vatan sevgisiyle yanıp tutuşan gençlerin Çanakkale savaşına katılma çabaları ve gençler üzerinden dönemin şartlarının zorluğunu işleyen bir kitap.En etkileyici bölümü o güzel gençlerin şehit düştükleri bölüm.Çanakkale ruhunu hissettiren ve vatan sevgisini körükleyen bir kitap okumanızı tavsiye ederim.
2021 20. kitabı
Okunma: 24 Mart 2021 21:50
İlk sayfasından son sayfasına kadar cephe canlandırılıyor hem de 15 yaşındaki liseli kahramanlarımızın gözünden... Dönemin koşulları, aile yapısı, Osmanlı insanının edebi, hoşgörüsü, cömertliği, kahramanlığı, vatan severliği hepsi itinayla işlenmiş. Karne günü geldiğinde Takdirname, teşekkürname alması gereken öğrencilerin boş kalan okul sıralarına en yüce mertebenin belgesi olan ‘şehadetname’nin bırakıldıgı bir dönem... Bundan daha okunmaya değer ne olabilir? Çanakkale’nin anlatıldığı bir çok eser okudum hepsi de özeldi fakat bu kitap; değil cocuklarım, torunlarım icin bile kütüphanemde özenle saklayacağım ve her sayfasında şehitlerimizi minnet ve rahmetle anacakları miras niteliğinde bir kitap.
2017 85. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2017 21:01
Ulusların tarihinde ,dönüm noktası olacak zamanlar vardır.Bu zamanlar ya zaferle,yada hüsranla sonuçlarır.Milletimizinde 1071 de Anadolu’ya ayak basışıyla başlayan,bu topraklardaki mücadelesi hep fetihlerle doludur.Birinci dünya savaşıyla başlayan Çanakkale deniz ve kara savaşları,vatanı işgale kalkışan müttefik kuvvetlerine karşı yapılan,” olmak ya da olmamak” mücadelesidir.Her ailenin mutlaka bir Çanakkale hikayesi vardır.Bu romanda “İstanbul Sultaniyesi”son sınıf talebelerinin hikayesidir.Okuyarak bu ruhu yeniden yaşamak isteyenlere tavsiye ederim.
2021 29. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2021 18:08
Yazarımız Halide alptekin ciddi bir araştırma ve birikim sonrası yazmış olduğu çanakkale destanını savaşa katılan öğrenciler üzerinden derlerken roman tarzına uyarlamada sıkıntı yaşamış.
2016 2. kitabı
Çanakkale Savaşını anlatan harika bir tarihi roman.

Halide AlptekinYazar · 5 kitap
1951 yılında İstanbul`da doğdu. İstanbul Kız Lisesi ve İstanbul Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünü bitirdi. Edirne'den Kars'a kadar yurdun çesitli yerlerindeki öğretmen okullarında edebiyat, ilköğretim okulllarından Türkçe öğretmenliği yaptı. Balkan Savaşı'yla kaybettiğimiz topraklardan göç yollarına düşen Evlad-ı Fatihan'dan olan yazar; evli iki çocuk ve bir torun sahibidir