Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hadis Usulü Sözleri ve Alıntıları

Hadis Usulü sözleri ve alıntılarını, Hadis Usulü kitap alıntılarını, Hadis Usulü en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kişi üstünlüğünü ilmiyle sürdürebilir. Geriye bırakılan faydalı ilim, ölümünden sonra insanın amel defterinin açık kalmasına sebep olan üç şeyden biridir. İnsan ilim öğrenme yolunda olduğu sürece Allah yolunda demektir. Dolayısıyla her Müslüman ilimden nasibini almaya çalışmalıdır.
Abdullah b. Abbâs ; “Zina çocuğu üç kişinin (yani anne, baba ve çocuğun) en şerlisidir!” haberini, o konuda sabit olan sünnetle karşılaştırmış ve “Şayet o üçün en şerlisi olsaydı, annesinin recmedilmesi onu doğurmasına kadar geciktirilmezdi!” diyerek bu haberi hadis olarak kabul etmemiştir (Zerkeşî, el-İcâbe, s. 120).
Reklam
" Kazanan kazandığını âdâba riâyetle kazandı; kaybeden kaybettigini edebi terketmekle kaybetti. Ali b. Ebi Tâlib "
Sayfa 43 - M.Ü İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları, 43. BaskıKitabı okudu
Sünnet, Allah'ın kitabının, Allah'ın elçisi tarafından evrensel planda yapılmış yorumudur. Hadis, bu yorumun yazılı belgesidir.
Kazanan kazandığını âdâba riâyetle kazandı; kaybeden kaybettiğini edebi terketmekle kaybetti. Ali b. Ebi Talip
Cahil, yaşlı da olsa küçük; alim genç de olsa büyüktür.
Reklam
Hadis öğrencisi, öğrendiklerini dünyevi herhangi bir amaca alet etmekten kaçınmalıdır..! Hz. Peygamber ﷺ; "Kendisiyle Allah'ın rızasının aranması gereken bir ilmi dünyevi bir maksatla öğrenen cennetin kokusunu bile alamaz." buyurmuştur.
Kim, bildiğini sadece kendisine saklamak ve ötekilerden üstün olmak isterse, o bildiğinden istifade edemez.
"Kazanan kazandığını âdâba riâyetle kazandı; kaybeden kaybettiğini edebi terketmekle kaybetti." |Ali b. Ebî Tâlib
İFAV YayınlarıKitabı okudu
"Rasulullah'dan ﷺ gelen hadislerin, başımız üstünde yeri vardır. Sahâbîlerden gelenlerde muhayyeriz. Tabiûndan gelenlere gelince, onlar rical ise, biz de ricaliz." |İmâm-ı Âzam Ebû Hanîfe
Sayfa 105 - İFAV YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Aşırı tarafgirlik, fırkacılık ve gurupçuluk eğilimi, kişilerde din şuurunun üstüne çıkmakta, Peygamber'e yalan isnad edecek kadar seviye kaybettirmektedir.
Sayfa 134Kitabı okudu
Abdullah b. Mes'ud, ileri gelen sahabelerin on âyet ezberleyince amel etmesini ve manaları öğrenmedikçe başka ayetlere geçmediklerini haber vermektedir.
Sayfa 47 - Bk. Taberi, Câmiul beyan I,80Kitabı okudu
“Kazanan kazandığını âdâba riayetle kazandı kaybeden kaybettiğini edebi terk etmekle kaybetti.”
Hadis öğrencisi, Allah'tan kolaylık, tevfik, doğruluk ve güzel ahlak istemelidir. Ebû Âsım en-Nebil "Hadis ögrenmek isteyen, dini işlerin en yücesine talib olmuş demektir; kendisinin de insanların en üstünu olması gerekir" demiştir.
Sahabe Asrı hicri 110'da sona ermektedir. Bu tarih, vefatından bir ay kadar önce Hz.Peygamberin, "100 sene sonra bugün yaşayanlardan hiç kimse sağ kalmayacaktır." hadisinden çıkarılmaktadır. Hz.Peygamber hicri 11'de vefat ettiğine göre buna 100 sene ilave edilerek, hicri 110 tarihi bulunur. Bu da sahabe devrinin sonudur.
Sayfa 73
214 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.