Hafıza Ormanı

Orijinal Dil:
İngilizce

2025 19. kitabı
Okunma: 23 Mart 2025 11:20
Sam Lloyd / Hafıza Ormanı Polisiye için klişe bir konusu olsa da, psikolojik gerilimin hakkını veren bir kurgusu var kitabın. Yazarın karakterleri yansıtma şekli ve olayları anlatım tarzı çok
·352 syf.·
2023 186. kitabı
Herkese selam. Bu kitabı tek bir cümle ile özetlemek istesem yine kitaptan alıntıladığım "masumiyetimiz yüzünden mahvolduk." cümlesiyle özetlemek olurdu. Bence kitabı okuduktan sonra siz de
2025 30. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2025 20:18
Kitap, bir çocuk kaçırma olayıyla başlıyor. Kaçırılan kızımız Elissa, bir satranç dahisi ve oldukça da zeki birisi. Ancak bu sadece yüzeydeki hikaye… Derinlere indikçe, karakterlerin geçmişleri, bastırılmış travmaları ve karmaşık ilişkileri birer birer gün yüzüne çıkıyor. Farklı zaman dilimlerinde geçen bölümler, başta kafamı karıştırsa da, her biri puzzle’ın önemli bir parçasıymış. Olay örgüsü öylesine ustaca örülmüş ki, son sayfalarda her şey yerine oturunca yazarın zekasına hayran kalmamak elde değil. Evet, konu olarak basit bir polisiye konusu ama Lloyd öyle yazmış ki ilk polisiye romanına göre bence ustalık içeren cümlelere yer vermiş bu kitabında. Karakterlerin psikolojik çözümlemeleri çok güçlüydü. Özellikle Elijah’ın(?) yaşadığı iç çatışmalar ve geçmişle yüzleşme süreci oldukça etkileyiciydi. Kitap ilerledikçe tempo giderek yükseliyor ve son 100 sayfası tam anlamıyla soluksuz okunuyor. Sam Lloyd’un atmosfer kurmadaki başarısı ve karakter derinliğiyle bu türde kalıcı bir yer edinmeye başladığını düşünüyorum. Bence mutlaka bir şans vermelisiniz.
Puan vermedi
#OkudumBitti #KitapYorumum #SamLloyd
2023 58. kitabı
Hafıza Ormanı, polisiye ve gerilimin harmanlandığı ve ileriki sayfalarda da dramın eşlik ettiği bir roman. Kaçırılan bir kızın peşine düşen dedektif ve onu kaçıran kişi veya kişilerin
2026 707. kitabı
Hafıza Ormanı, gizem ve psikolojik gerilimi güçlü bir atmosferle birleştiren bir roman. Küçük bir kasaba, geçmişin sırları ve belleğin güvenilmezliği etrafında örülen hikâye, sayfalar ilerledikçe daha da içine çekiyor. Sam Lloyd, parçalı anlatımıyla merakı diri tutmaya çalışırken karakterlerin iç dünyasını da yansıtıyor. Buna rağmen konu oradan oraya dağılıyor, sorularınız yanıtsız kalıyor. Geçerken uğramış gibi, kitaba katkı sağlamayan karakterler girip çıkıyor. Romanın en etkileyici yanı, “hatırlamak” ile “gerçeği bilmek” arasındaki ince çizgiyi sürekli sorgulatması. Mekân betimlemeleri karanlık ve tekinsiz bir hava yaratıyor; tempo yavaşlıyor. Psikolojik gerilim sevenler için akılda kalan bir kitap gibi görünse de ben "Okunmasa da olur." listeme ekledim.
2025 22. kitabı
Kayıp çocuklar öyküsü Bir satranç maçı sırasında kaçırılan Elissa.. Hafıza Ormanında yaşayan Elijah... Ve Elıssa yı bulmaya çalışan polis Maıread.. Kitabı Elijah, Elıssa ve Maıread gözüyle okuyoruz Kitabın ılk kısımları oldukça güzel farklı bir başlangıç güzel bir giriş yapılmış kitaba Ancak ilerleyen bölümlerde konu çok savrulmuş Mesela bu çocuklar neden kaçırılıyor? Neye göre seçiliyor? Nasıl kaçırılıyor? Kapatıldıkları yer neye göre seçilmiş? Hiç birinin açıklaması yok Kitapta aralarda eklenen bir karakter var o olmasa da olur,olaya hiç bir katkısı yok öylesine yoldan geçerken uğramış gibi Sona doğru bir minnacık ters köşe o da beklenen bir ters köşe o kadar Kitap aksın gitsin farklı bir kitap olsun bıraz da merak olsun diyorsanız okuyun yoksa hele ki soruların cevapsız kaldığı kitapları sevmiyorsanız okumayın
2023 72. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2023 12:18
Hafıza Ormanı'nın derinliklerinde geçen bu yolculuk, kaçırılan bir çocuğun hikayesiyle birlikte, annelerin akıllarını karıştıran gizemli bir cinayetle iç içe geçiyor. Bu nefes kesici hikaye, okuyucuları unutulmaz bir duygusal yolculuğa çıkarıyor. Zamanla dokunan bu çarpıcı öykü, duygusal anlamda derin bir bağ kurarken, okuyucuları olayların içine çekiyor ve her satırda sürükleyici bir gerilim sunuyor. Her sayfada yeni bir sırrın çözülmesiyle heyecan dorukta! "Hafıza Ormanı", duygusal derinliği, çarpıcı karakterleri ve sırlarla dolu dünyasıyla okuyuculara unutulmaz bir macera sunuyor. Bu kitap, kayıp bir çocuğun hikayesiyle gerilimi, duygusallığı ve unutulmazlığı harmanlayarak benzersiz bir okuma deneyimi sunuyor
2024 31. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2024 00:00
Polisiye kitap tutkum yıllardır var. İçinde biraz da psikolojik gerilim olunca daha da çok seviyorum. Kitaba gelince güzeldi ama çokta etkilendiğimi söyleyemem. Karakterimiz Hafıza Ormanı'nda yaşayan aslında 30lu yaşlarda olan fakat 12 yaşında kaçırıldığı için hep o yaşta kalan Elijah. Gerçek ismiyle ise Kyle. Bu ormanda sırlar vardır bu ormanda ölenler var. Elissa ise yakalanan son kurban. Çok zeki ve satranç konusunda da bir dahidir. Tam da final karşılaşmasının olduğu gün otelin önünden bir kamyonete atılarak kaçırılır. Bodrum gibi bir yerde kelepçelenerek hayata tutunmaya çalışır. Aslında en büyük emeli Elijah ile samimiyet kurarak oradan kurtulmaktır. Ne yazık ki işler hiçte beklediği gibi gitmez. Ölümle burun buruna kalan Elissa, Mairead ve ekibinin titizliği ile kurtulur. İki çocuğun dostluğu demek yanlış olmaz sanırım iki cadıyı alt etmesi ile sonuçlanır: Baba ve Annie.Asıl adı Kyle olan ama kendini kaybettiği küçük kardeşinin yerine koyan Elijah'ın hikayesi yürek burkan türden. Ben senarist olsam bu romanı filme uyarlardım. Başarılı konusu ve hikayesi ile ilgi çekeceğini düşünüyorum. Ha unutmadan Hansel ve Gretel benzetmesi de takdire şayan.