Dedektif Josie Quinn 4

Aslı Dağlı
Şubat 2026
Olimpos Yayınları

2026 23. kitabı
Lisa Regan / Son İtiraf Dedektif Josie Quinn, yaralarına ve aldığı darbelere rağmen korkularına boyun eğmeyen cesareti, inandığı doğruları uğruna olan direnişi ve davaları çözme tarzıyla çok sevdiğim bir karakter. Onunla çıktığım dördüncü serüven oldu Son İtiraf. Her kitapta geçmişin tozlu sayfalarını açtığımız farklı bir davayla karşılaşırken bir yandan da onun dünyasındaki gelişmelere eşlik ediyoruz. Danton gibi küçük bir kasabada çözülen devasa davalar hem karakterlerin psikolojik yönüyle hem de olayların derinliği ile akıcı ve sürükleyici bir okuma deneyimi sunuyor. Bu seferki dava ise çözülmesi en karışık ve zor olandı. Denton Polis Teşkilatı’nda dedektif olan Gretchen’ın evinin önünde genç bir çocuğun cesedi ve cesedin üstüne iliştirilmiş başka bir çocuğun fotoğrafı bulunur. Olay yerine gelen Quinn’in düşündüğü tek şey Gretchen’ın nerde olduğuydu. Herkesin onun suçlu olduğunu düşünüp arama emri çıkartmaya karar verdikleri an Gretchen’ın teslim olması ve “Ben yaptım!” demesi, başından beri onun suçsuzluğuna inanan Quinn’in olayı aydınlatmak için kolları sıvamasına sebep olur. Ona göre arkadaşı masumdu ve o bunu kanıtlayacaktı. Olayı eşeledikçe ortaya çıkan sırlar ve dinmeyen korkular geçmişin sessizliğini bozdu. Tam düğümler çözülüyor derken genç bir çiftin ölümü her şeyi değiştirdi. Anlamsız gibi duran detaylar tüm olayın seyrini değiştirdi. Quinn zamanında Greatcher’ı kurtarıp katili bulabilecek miydi yoksa katilin yeni hedefi mi olacaktı? Keyifli okumalar…
2026 31. kitabı
Serinin dördüncü kitabında Josie Quinn i zorla kavuştuğu ve nadiren yaşadığı mutlu, huzurlu anlarından çokta uzakta olmayan bir zaman diliminin ilerisinde yine aksiyona, gizeme, heyecana ve suça batmış bir şekilde buluyoruz, hemde ne bulmak.:))) Ama bu sefer mağdur yada suçlu olan, geçmişi hakkında hiçbir şey bilinmeyen, Josienin ekip arkadaşı Dedektif Gretchen. Serinin önceki kitaplarında Josieciğimin kaderine çok üzülmüş, pek ahlanmıştım. Ama Dedektif Gretchenin hikayesini okuyunca Josienin hikayesi masum kaldı diyebilirim. Ne çektin be Gretchen, kömürlen üstüne basa basa mı yazılmış kız senin kaderin.:) Şok üstüne şok, bu kadarı olmaz, olamaz, yok artık falan, filan,…. Spoilersız anlatım bu kadar olabiliyor, ne yazık ki.:))) Velhasılı kitabı çok sevdim, pek sevdim. Mutlu sonda daha fazla anı ve detay beklerdim ama Lisacım seri üretimde olduğu için devam kitaplarında kesin Gretchenla ilgili ekstra bilgi paylaşımı yapmıştır diye düşünüyorum. Ha birde Noah la işler sonunda tıkırında, gözler aydın ve çok kalp.:))
Kitap Yorumu
2026 21. kitabı
Denton kasabasında genç bir öğrencinin evinin bahçesinde öldürülmüş olarak bulunmasıyla olaylar başlar. Kurbanın yakasında gizemli bir fotoğraf bulunur ve bu, Josie’nin ekibinin en sadık üyesi olan Gretchen Palmer’ı işaret eder. Gretchen kısa süre sonra ortadan kaybolur, geri döndüğünde suçluymuş gibi davranır. Ancak Josie, Gretchen’in masum olduğuna emindir ve arkadaşının sırlarla dolu geçmişini ve bağlantılarını araştırmaya koyulur. Serinin dördüncü kitabı, hem karakter gelişimini hem de gerilimi derinleştiriyor. Kitapta Josie, kendi mesleki becerilerini test ederken, bir yandan da arkadaşlık ve sadakat gibi duygusal kavramlarla sınanıyor. Josie’nin zekâsı ve kararlılığı, geçmişteki sırların ve insan ilişkilerinin açığa çıkmasını sağlıyor. Bu kitap bence serinin önceki kitaplarından farklı olarak sadece suç çözmeye değil, karakterlerin iç dünyasına odaklanıyor. Josie’nin liderliği, insanlara yaklaşımı ön planda, ama yan karakterlerin motivasyonları da göz ardı edilmiyor. Daha önce tanıştığımız ekibin başka bir üyesi olan Gretchen Palmer’ın kişisel sırları kurgunun kilit noktası. Josie ile Gretchen arasındaki ilişki, dışarıdan bakıldığında basit bir meslektaşlıktan çok daha derin bir bağa dönüşüyor. Gerilim yönüyle değerlendirirsek; beklenmedik sürprizler ve ters köşelerle dolu. Lisa Regan’ın tarzı gereği olaylar çok hızlı ilerliyor, ama bu hız karakter derinliğini kaybetmeden sunuluyor. Küçük kasaba havası ve detaylı ortam betimlemeleri, gerilimi artırıyor. Cinayetlerin sıradan bir polis raporu gibi değil de dramatik ve psikolojik boyutlu ele alınması kitabı daha etkileyici kılıyor. Seriyi takip edenler için tatmin edici, ama yeni başlayanlar için de tek başına anlaşılabilir bir kitap. Yani hem seriyi sevenler hem de yalnızca bu kitabı okumak isteyenler için
2026 27. kitabı
Yazar, kurgusunu adeta ince ince, ilmik ilmik dokumuş. Her bir detayı büyük bir titizlikle ele almış. Ne gözden kaçan bir boşluk ne de desende bir kusur var. Olay örgüsü baştan sona bir düzen içinde ilerledi ve bu özenli işçilik, ortaya hayranlık uyandıran bir bütün çıkarmıştı. Ayrıca ne fazlalık bir karaktere yer verilmişti ne de gereksiz detaylarla anlatımın ritmi bozulmuştu. Polisiye türünün olmazsa olmazı olan sürükleyicilik, merak unsuru, güçlü kurgu, dengeli tempo ve şaşırtıcı çözümlemeler büyük bir ustalıkla harmanlanmıştı. Fazla uzatmaya gerek yok... Polisiye seven herkese gönül rahatlığıyla bu kitap dahil, tüm seriyi tavsiye ederim.
2026 31. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2026 02:08
Serinin ana karakteri olan Dedektif Josie yeni bulduğu ailesi ile birlikte doğumgünü yemeği yiyecekken, aldığı çağrı ile sırtından vurulmuş bir gencin cinayet mahalline gider. Fakat ev iş arkadaşı Dedektif Gretchen'e aittir ve Gretchen hiçbir yerde yoktur. Böylece Josie kendini sadık iş arkadaşının gizem dolu geçmişi ve başka cinayetlerle başbaşa bulur. Kitabın başı benim için biraz yavaş başladı. Belki de failin Gretchen olma durumu beni gerdi. Fakat bir yerden sonra elimden bırakmadan merakla okudum. Neler çekmişsin be Gretchen diyerek okudum resmen. Josie'nin geçmişine trajik diyen bir de Gretchen'in geçmişini okusun. Trajedi neymiş. Neyse acıları yarıştırmayalım. Az spoiler içeren hislerim... Yeni bir polis şefi geldi. Kendisini pek sevmedim. Josie bu durumdan memnun bu bize yeter. Noah ile ilişkisi de yavaş ilerliyor. Artık Josie bir ilişkisinin daha kötü sonuçlanmasını kaldıramaz. Trinity ile oluşturmaya başladıkları ilişkiyi ve diyaloglarını seviyorum. Gelelim Gretchen'e. O nasıl bir hayat hikayesi. Yaşadıkları ve geldiği yer bakımından tebrik edilesi bir hayat. Fakat o travmalar, okurken beni çok üzdü. Biz o kısımlara gelene kadar resmen kurdeşen döktürdü. Josie her zaman ki gibi yakaladığı ip uçlarını peşini bırakmadı o da ayrı bir konu. Motorcularla olan son sahne ise beni benden aldı. Okuyucu olarak biraz daha okumak istediğim bir yer olsa da yazarımız her kitapta bunu yapıyor bize. Son İtiraf Lisa Regan
Son itiraf
2026 97. kitabı
Son İtiraf #lisaregan #olimposyayınları ##okudumbitti #okuyucuyorumu #kitapönerisi #tavsiyekitap Herkese selam Lisa Regan 'ın kaleminden Dedektif Josie Quinn Serisinin dördüncü kitabı "Son İtiraf" ın yorumuyla karşısındayım. :) Konusu: "Denton’daki bir evin bahçesinde, yakasına bir fotoğraf iğnelenmiş genç bir öğrencinin cesedi bulunduğunda, olay yerine ilk intikal eden Dedektif Josie Quinn olur. Ne var ki ev, Josie’nin ekibinin en sadık üyelerinden biri olan Gretchen Palmer’a aittir ve Gretchen kayıplara karışmıştır. Gretchen’ın sırlarla dolu hayatını didik didik eden Josie, genç kurban, fotoğraf ve Gretchen’ın geçmişindeki korkunç olay arasındaki uğursuz bağlantıyı ortaya çıkarmayı başarır. Ancak tam her şeyi çözdüğünü sandığı anda, kasabanın diğer ucunda genç bir çiftin cesedi bulunur. Suçlulara göz açtırmayan Josie, arkadaşını ömür boyu hapisten ya da mutlak bir ölümden kurtarmak için katili vaktinde enseleyebilecek midir?" Yorum: Çarpıcı sahnelerle başlayan ve bol soru işaretleriyle devam etti diyebilirim. Josie yine tek kelimeyle mükemmel ötesiydi. Sona yaklaştıkça heyecan tavan yaptı. Son itiraf gerçekten çarpıcı bir yere bağlandı. Bu seriyi okumadıysanız şiddetle tavsiye ederim polisiye severler bu seriye bayılacak. Yazarın kalemine, yüreğine ve emeklerine sağlık. Benden şimdilik bu kadar. Hepinize keyifli okumalar ve bol kitaplı günler dilerim sevgili kitap kurdu dostlarım benim :)
2026 27. kitabı
Okunma: 27 Mart 2026 20:45
Helloooiii Uzun zamandır kitaplığımı süsleyen Dedektif Josie Quinn serisinin dördüncü kitabını nihayet okuyabildik! Nihayet diyorum zira seri yurtdışında 24. Kitaba ulaşmış, biz daha dördüncü kitabı yeni okuyabiliyoruz. Bu hızla son kitaba ne zaman ulaşırız bilmem! Yazarın polisiye kurgusu çok güzel, kitap sayfa sayısı bu kadar az olup kurguyu dolu dolu yazması cidden büyük başarı Dedektif Josie'nin hikayesini üçüncü kitapta keşfetmiş kendisi içinde epey üzülmüştüm. Meğerse asıl üzülmemiz gereken kişi diğer dedektif arkadaşı Gretchen'miş. İlk üç kitapta hayatıyla ilgili sürekli bir gizem vardı ve bizi hep merakta bırakıyordu ama o gizemin bu denli karanlık, acılı ve rahatsız edici olabileceğini asla düşünmemiştim. Gretchen'in evinin önünde genç bir adam sırtından vurulmuş halde bulunur, işin kötü yanı ise Gretchen ortada yok. Josie arkadaşının peşine düşer ve onu üstüne kalan bu suçtan aklamak için derin bir araştırmaya girer. Off geçmişi deştikçe ortaya dökülen sırlar herkesi şoke ediyor. Beni de!!! Josie ve Noah'ın ilişkisi ise çok güzel bir noktaya geldi. Açıkçası bu durumdan çok ümitli değildim, yazar bize hep bir kazık atacak gibi geliyordu ama olmadı. Yani umarım geride kalan yirmi kitapta da olmaz. Gretchen'in hikayesi, Josie ve Noah'ın yanyana mücadelesi ve psikopat manyak katillerin ortada cirit atması. Herşeyiyle iyi yazılmış bir kitaptı. Evet sevgili @olimposyayinlari yolla gelsin serinin yenileri! O vakte kadar serinin ilk dört kitabını alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
2026 21. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2026 23:45
Dedektif Josie Quinn serisinin dördüncü kitabı acik ara farkla serideki en iyi kitap olabilir. Resmen soluksuz okudum. Polisiye serisi sevenlere şiddetle önerebileceğim son dönemlerin en iyisi Lisa Regan'dan. @olimposyayinlari 'nin bir cok polisiye serisi var ve hatta ederinden fazlaca öne çıkanları da mevcut. Bence bu serisi hakkettiği değeri göremiyor bile diyebilirim. Hali hazırda 4 kitabi da varken okuyun derim
2026 42. kitabı
Beklenmedik sürprizler ve ters köşelerle dolu, elinizden bırakması zor bir polisiye! Lisa Regan yine temposu bir an bile düşmeyen, merakı sürekli diri tutan bir kurgu yaratmış. Olaylar hızla ilerliyor ama bu aceleye getirilmiş hissi vermiyor; aksine karakterlerin duygusal ve psikolojik yönlerini de besleyerek ilerliyor. Küçük kasaba atmosferi, karanlık detaylar ve gerilim dozu hikâyeyi daha da etkileyici hale getiriyor. Cinayetler yalnızca bir polis soruşturması gibi değil, karakterlerin geçmişleri ve kırılgan yanlarıyla örülü psikolojik bir düğüm gibi ele alınmış. Josie Quinn’in liderliği ve insanlara yaklaşımı yine hikâyenin güçlü taraflarından biri. Ama bu kitapta özellikle Gretchen Palmer ön plana çıkıyor. Daha önce ekip içinde tanıdığımız Gretchen’in sırlarla örülü geçmişi, olayların merkezine yerleşiyor. Josie ile Gretchen arasındaki bağ da sadece iş arkadaşlığının ötesine geçerek çok daha derin ve duygusal bir boyut kazanıyor. Her şey, Denton kasabasında genç bir öğrencinin evinin bahçesinde ölü bulunmasıyla başlıyor. Kurbanın yakasında bulunan gizemli bir fotoğraf, okları doğrudan Gretchen Palmer’a çeviriyor. Ardından Gretchen’in aniden ortadan kaybolması ve geri döndüğünde suçlu gibi davranması, tüm şüpheleri artırıyor. Ama Josie, arkadaşının masum olduğuna inanıyor ve onu kurtarmak için sırlarla dolu geçmişin kapılarını aralamaya başlıyor. Ters köşeleri, temposu ve “bir bölüm daha” hissiyle polisiye severleri içine çekebilecek bir kitaptı. Son sayfalara yaklaşırken şüpheleriniz sürekli yön değiştiriyor ve taşlar yerine oturduğunda geriye sadece şaşkınlık kalıyor.
Puan vermedi
Dedektif Josie Quinn’e bayılıyorum Diğer üç kitaptan sonra hevesle dördüncüsünü beklerken, bu seferki hikaye de beni yanıltmadı. Kitap su gibi akıyor. Bildiğiniz polisiye kitaplarını unutun, öyle çok ağır bir havası yok; okuması basit ve nasıl ilerlediğinizi anlamıyorsunuz bile. Josie, son yaşadıklarından sonra huzuru bulduğunu düşünürken, bu sefer dedektif arkadaşı Gretchen’in bir cinayet işlediğini itiraf etmesiyle tekrar yoğun günlerine geri döner. Dedektifin elleri kelepçeli götürülüşünü izlerken, daha o anda masum olduğunu anlar. Olaylar, Gretchen’in Danton’daki evinde genç bir lisans öğrencisinin ölü olarak bulunmasıyla başlarken, aslında cinayetin ilk ve son olmadığını öğrenmeleri kısa sürede gerçekleşir. Josie, gerçeğin ortaya çıkması için mücadele ederken, diğer yandan birlikte çalıştıkları ekip arkadaşlarını aslında hiç tanımadıklarını fark eder. Tüm gerçekler ve sırlar ortaya dökülürken, onun tek amacı Gretchen’ı korumaktır. Serinin ilk üç kitabından sonra, polisiye kısmı en kuvvetli kitap olabilir. Temposu hiç düşmediği gibi, üçüncü kitapta tanıştığımız Gretchen’in hayatını bu hikayede detaylıca öğreniyoruz. Güzeldi #kitap #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #kitapyorumu #lisaregan