Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hafıza Teknikleriyle Verimli Çalışma Yöntemleri

İzzet Yıldırım

Hafıza Teknikleriyle Verimli Çalışma Yöntemleri Sözleri ve Alıntıları

Hafıza Teknikleriyle Verimli Çalışma Yöntemleri sözleri ve alıntılarını, Hafıza Teknikleriyle Verimli Çalışma Yöntemleri kitap alıntılarını, Hafıza Teknikleriyle Verimli Çalışma Yöntemleri en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Akrostişler genelde anlamlı yapılmaya çalışılsa da bazen anlamlı olmayabilir. Biz kendimize gore ayarlımalıyız. Bazen harfler eksik kalabilir. O zaman joker harfler kullanarak akrostiş oluşturabiliriz.
Unutmamak İçin Altın Kurallar 1.lyi beslenin. 2. Uyku düzeninize dikkat edin. İyi uyumazsanız dikkati toplayamazsınız. 3. Gozden geçirin. 4. Edindiğiniz bilgiyi ara-bul geri getir ipuçlarına bağlayarak, ayırt edici konuma getirin. 5. Öğrendiklerinizi kullanın. 6. Okuyun. 7. Ket vurma ihtimali olan öğrenmeleri birbirinden uzaklaştırarak öğrenin. 8. İyi ilişkiler kurun. 9. Bulmaca çözün. 10. Hatırlatma için teknolojinin tüm olanaklarından yararlanın. 11.Tekrar edin. 12. Yeniden gözden geçirin. 13. Her şeyi akılda tutmanın mümkün olmadığını bilin, not tutun, ajanda kullanın.
Reklam
Bazı akrostiş edilmiş kelimeler anlamsız olabilir. ancak kafıyeli ve hafızada kalıcı bir özelliğe sahiptir. Yaptığımız akrostişleri görsellerle birleştirebilirsek daha fazla verim alabiliriz.
~Dengeli ve sağlıklı beslenin. ~Bol su için. ~Kelime dağarcığınm her gün geliştirin. ~Hesap makinesi kullanmayın. ~Mantığınıza güvenin. ~Gözlem ruhunuzu geliştirin. ~Konsantrasyon oranını arıtımı. ~Doğru nefes alın.
Reklam
Akrostiş metodu, hafızaya alınmak istenen cümlelerin ilk harfleri kullanarak anlamlı veya kafiyeli, hafızada daha kalıcı olan başka bir kelime veya cumle oluşturma işidir. Burada iki ana kelime karşımıza çıkıyor; anlamlı ve kafiyeli.
Reklam
En Çok Kullanılan Hafıza Teknikleri
~Bağlama Tekniği ~Akrostiş ~Fonetik Alfabe ~Hafıza Çivileri (Rakam Şekil) ~İlişkilendirme ~Zihin Haritası ~Benzetme ~Kurgulama ~Yerleşme Metodu
~Anlamlı hale getirin. ~Belirli bir düzende hafızanızı alın. ~Çağrışım kurun ~Soyutları somuta çevirin. ~Zihinde canlandırma; (hayal gücü kullanın) gerçekleşmesi imkânsız olan hayaller kurabilirsiniz. ~Dikkat ve ilgi odaklayın yani kurulan çağrışımlar mümkün olduğunca dikkat çekici olmalı. ~Olumlu düşünün. ~Hayalinizi gözünüzün önune getirin. ~Renklendirin. ~Abanın. ~Beş duyuyu kullanın. ~Yerine koyun.
Bilim adamlarının son zamanlarda yaptıkları çalışmalar, beynimiz ile ilgili bilgilerin yanlış olduğunu ortaya koydu. Söylenenlerin tersine beynimizin belli bir bölümünü değil tamamını kullandığımız onaya çıkmıştır. Eskiden zekânın beynin büyüklüğü ve beyin hücrelerinin sayısıyla doğru orantılı olduğu zannediliyordu. Ancak günümüzde, zekânın beyin hücrelerinin sayısıyla degil, beyin hücrelerinin arasındaki bağların artmasıyla doğru orantılı olduğu anlaşılmış durumdadır.
1.Soya: Soyadaki doğal östrojen hafızayı hem kuvvetlendiriyor hem kıvraklaştırıyor. 2. Hafıza mineralleri: Vücutta demir ve çinko azlığı, belleği zayıflatıyor; çünkü azalan hemoglobin nedeniyle beyne yeterince oksijen taşınmıyor. 3. Kahve: Kafein zihin perfomansını, hafıza ve konsantrasyonu artırıyor. 4. Zihin egzersizi: Zihnini aktif tutanlarda bellek daha kuvvetli. 5. Vücut egzersizi: Haftada üç kez yarım saatlik egzersiz, hafızayı zayıflatan stresi azaltıyor. 6. Sakız çiğnemek: Sakız çiğnerken beynin “hippocampus’ bölümü daha iyi çalışıyor. 7. Biloba: Aynı adlı ağaçtan elde edilen madde, damarlan açıp beyne daha fazla oksijen taşıyor. 8. Yağlı balık eti: Haftada üç kez yağlı balık veya üç gün 330 mg. balık yağı hapı, hafızayı güçlendirecek “Omega 3' yağ asitlerini almanız için yeterli. 9. Adaçayı: Zihin yorgunluğu için en iyi çare. Ada çayı familyasından limonun yağından elde edilen esansın da konsantrasyonu arttırdığı keşfedilmiş. 10. B vitamini: Beyni serbest radikallerden koruyup beyne daha fazla oksijen gelmesini sağladığı için Niyacin, B2, B13 vitaminleri bellek için çok önemli.
C ve E vitamini gibi antioksidanlar yaşa bağlı hafıza kayıpları ve unutkanlıkla ilişkilendirilebilir. Domates, ıspanak, yeşil çay, kuru yemişler, ay çekirdeği, narenciye meyveleri ve karaciğer en iyi kaynaklardır.
50 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.