Siyonizm İdeali Peşinde Koşan Bir Hahambaşı

Küresel Kitap
Türler:

·136 syf.·
2025 176. kitabı
Haim Nahum Hüseyin Serkan Elönü İncelemeye geçmeden önce Şeyma hanıma teşekkür etmek isterim zira onun buradaki paylaşımları ve Instagram'da ki paylaşımları sayesinde bu kitabın varlığından haberdar oldum, onun vesilesiyle bu kitabı aldım ve okumak nasip oldu... Kitaba geçecek olursam ince ama geniş kaynaklara dayanarak ortaya koyulmuş bir eserdir, bilhassa milli mücadele ve sonrasında Türkiye açısından bakarsak yazılan metinler ve yapılan alıntılar daha önce çeşitli yerlerde karşımıza çıkan metinlerdi bu bilgiler açısından benim için biraz tekrar mahiyetinde bir eser oldu. Dili yalın ve akıcıydı, dil ve üslup açısından çok ama çok beğendim öyle ki gece yarısı başladığım kitabı yarım gün içerisinde bitirdim... Haim Naum açısından bakarsak da biyografik bir eserdi, Haim Naum'un hayatına giriş olabilecek düzeyde mini bir biyografi eseri olduğunu düşünüyorum, biyografik açıdan tutarlı ve güzel bir eserdi. Kitabın son bölümü ise Haim Naum'dan sonra ki onun bıraktığı fikir ve miras üzerinden yerli otomobil girişimlerini, o girişimlerinin nasıl ve kimler tarafından önü kesildiği anlatılıyordu bunlarda genel olarak bilinen bilgilerdi ama bu konuya dikkat çekilmesi güzel bir durumdu diye düşünüyorum... Özetle şöyle söyleyebilirim ki: Bu konulara ilgi duyanların okuyabileceği, Hain Naum'un hayatına bakacak olanlar içinde giriş seviyesinde olabilecek düzeyde bir eser olduğunu düşünüyorum... Yalnız tek bir şeyi düzeltmek isterim kitabın içerisinde yazar Bilge Karasu'nun, Emanel Karaso'nun oğlu olduğu yazılıyor ama bu bilgi yaygın bilinen bir yanlıştır, gerçek sanılan bir yanlıştır. Bilge Karasu'nun ailesi de musevi kökenlidir ama Emanel Karaso ve yeğeni Danone kurucusu İzak Karaso
Tarih
2021 27. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2021 02:10
Kitapta Atatürk’ün çocuklara bira içirdiğini gösteren resimler daha kaç defa yalanlanacak bilmiyoruz, alkolsüz malt içeceği ve ayrıca kaynak olarak püsküllü deliyi göstermesi ise bardağı taşırıyor.
2017 2. kitabı
Güzeldir kitap Ancak basit bir dille dille yazılmış çok fazla insanı sürüklemiyor yine de genel bilgi olarak tavsiye edilebilecek bir kitap olduğunu söyleyebilirim Bu kadar
Din
Haim Nahum (kıvrak)
2020 19. kitabı
Okunma: 30 Mart 2020 02:00
Haim Nahum İnce kıvrak bir zeka ile Osmanlı padişahın en önemli adamı haline gelmiş. Osmanlı adına yurt dışında iki yüzlülük ile bir çok görüşme yapmiş. En son Mustafa Kemal Paşa'nın gözünde itibar kazanmış kıvrak zekalı bir adamdır. Lozanda Türkiye ye büyük bir kazık atmış ve bir daha öldürülme kokusu ile türkiyeye gelmemiş. Aynı görev ile Mısır'a gitmiş ve aynı faaliyetlerini orda sürdürmüş. Haim Nahum babası değildir ve onu idda eden devasa bir yalancıdır. İsmet İnönü'nün Fransızca hocasıdır.