Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Oryanyalizm Tarih Siyaset

Hangi Ortadoğu

Zachary Lockman

Hangi Ortadoğu Hakkında

Hangi Ortadoğu konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Hangi Ortadoğu?, Batı’daki ve özellikle de 50 yılı aşkın bir süredir Birleşik Devletler’deki İslam ve Ortadoğu çalışmalarının –“bilgi siyaseti”ne yoğunlaşarak– kapsamlı ve eleştirel bir incelemesini sunmaktadır. Ortadoğu’ya ve İslam’a ilişkin “bilginin üretimini, yayılımını ve kabulünü etkileyen koşullar, münakaşalar, çatışmalar ve süreçler” hakkında yaşanan tartışmaları keşfetmeye çalışan Zachary Lockman; özellikle 11 Eylül 2001’den sonra Ortadoğu ve İslam hakkında akademisyenler, gazeteciler, yorumcular ve devlet görevlileri tarafından üretilmiş, yaygınlaştırılmış ve hâlihazırda da devam ettirilen bilgi türlerinin daha iyi, daha eleştirel ve daha tarihsel bağlamlar içerisinde anlaşılmasının hayatî önemde olduğuna vurgu yapmaktadır. Bu bağlamda kitap, pek çok Amerikalının Ortadoğu’yu kavrama biçimlerinin ve dolayısıyla da Birleşik Devletler’in bölgede neden bu şekilde davrandığının –ki çoğunlukla vahim sonuçlar doğurmaktadır– anlaşılmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca Hangi Ortadoğu?, oryantalist söylemi devam ettiren söz konusu okuma ve davranma biçimlerinin yaratılmasında belirleyici olan kişi ve kurumların tarihine, amaçlarına, çalışma tarzlarına, iç içe geçmiş ilişkilerine ve örgütsel yapılarına ilişkin aydınlatıcı değerlendirme ve bilgiler de sunmaktadır.
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 28 dk.Sayfa Sayısı: 440Basım Tarihi: Ocak 2012Yayınevi: Küre YayınlarıOrijinal Adı: Contending Visions of the Middle East: The History and Politics of Orientalism
ISBN: 9786055383107Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 82.9
Erkek% 17.1
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Zachary Lockman
Zachary LockmanYazar · 1 kitap
Zachary Lockman, doktorasını Mısır’da işçi sınıfının ve emek hareketinin ortaya çıkışı ve gelişimi üzerine yaptı. Doktora sonrasında Filistin’e ilişkin çok sayıda çalışma yaptı. Özellikle İntifada ve İngiliz manda yönetimi süresince Filistin’deki Arap ve Yahudi işçiler ile emek hareketleri arasındaki ilişkiler üzerine yayınlar yaptı. Ardından, 1945 sonrasında Birleşik Devletler’deki Ortadoğu çalışmaları ve Birleşik Devletler dış politikası üzerine yoğunlaştı. Ortadoğu Çalışmaları Derneği (Middle East Studies Association-MESA)’nın başkanlığını yaptı (2007). Halen New York Üniversitesi’nde modern Ortadoğu tarihi dersleri vermekte ve Middle East Report’un editörlüğünü yapmaktadır. Kitaplarından bazıları: Workers on the Nile: Nationalism, Communism, Islam and the Egyptian Working Class, 1882-1954 (Joel Beinin’le birlikte, 1987); Intifada: the Palestinian uprising against Israeli occupation (Joel Beinin’le birlikte, 1990); Workers and Working Classes in the Middle East: Struggles, Histories, Historiographies (editör, 1994); Comrades and Enemies: Arab and Jewish Workers in Palestine, 1906-1948 (1996)