Hazreti Muhammed ve Hayatı

9789751900838
Türler:

2018 42. kitabı
Okunma: 07 Mart 2018 00:00
Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarınca yayımlanan bu kitapta,Peygamber'imizin hayatı anlatılıyor.Kitabın kalınlığına rağmen,bilgiler yüzeysel. Peygamber'imizin hayatını biraz olsun tanıyabilmek adına bu kitabı tavsiye eder, iyi okumalar dilerim.
Din
Hatemü'l EnbiyaOsman Keskioğlu · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2011273 okunma
Esselatu Esselamu Aleyke Ya Resullallah
2023 1. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2023 20:56
Konu itibarı ile okuduğum en güzel eser diyebilirim.Akıcı ve anlaşılır bir dil kullanılması kitabın artı yönüne katkı sağlıyor. Kitabın beğendiğim en güzel yönü , efendimizin hayatını anlatırken ayeti kerimelerle desteklemesi hem Hz.Peygamberin hayatını hemde o zaman için inen ayetlerin ne için indiğini konunun ne olduğunu detaylı olarak bize anlatıyor.Efendimiz Hz.Muhammedin hayatını farklı bir anlatımla okumak istiyorum diyorsanız size tavsiye edeceğim eser bu..
2020 148. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2020 22:49
"Sizin bir daha putperestliğe dönmenizden kat'iyyen endişe etmiyorum. Kaygılandığım şey; sizin dünya dağdağasına koyularak servet ve sâmâna dalarak birbirinizin kanını dökmenizdir. İşte o zaman siz de sizden evvelki milletler gibi mahvolursunuz." "Ey Peygamberin kızı Fatıma! Sen, âhiret gününün mes'uliyetinden kurtaracak hayırlı işler yapmaya bak, Peygamber kızı olmak sana bir şey kazandırmaz, ben seni o günün dehşetinden kurtaramam!" "Bir Arabın arap olmayan yabancıya, bir yabancının bir Arab'a üstünlüğü yoktur. Çünkü bütün insanlar Âdem oğullarıdır. Âdem ise topraktandır." Efendimizin hayatını Okumak, muhteşem bir his, islamın ilk yılları, bedir, uhud ve hendek savaşları... İslamın kalpler üzerindeki etkisi.. Yazılmış, Hiç bir kitap, bize tam anlamıyla, efendimizi anlatamaz... Adaleti,Hoşgörüsü,Merhameti... Sadece onda, tüm En güzel huylar bir arada bulunabilir. Salât ve selâm üzerine olsun, Ey Allah’ın Resûlü!
2021 5. kitabı
Kaç tane kitap okudum o kutlu zat hakkında, okudukça ona dokunduğum okudukça onu gördüğüm. Beni en çok bilgilendiren ve etkileyenlerden bir tanesi. Yeri gelince satır aralarında gözler dolar, yeri gelince dişler sıkılır. Tarih onu vasfederken aciz, biz mi galip.. Mekkelilerin “Abdülmuttalib’in yetimi” diye bildikleri hem babasız hem de anasız bir yetimi, “Muhammed, Allah’ın Resûlü’dür.” buyruğuyla “âlemlere rahmet olarak gönderen Allah elbette ki kulunu terk etmez. Yar değince kalem mi elden düşer yoksa eller semaya kalkar, dualar makamı mahmud için mi dökülür dillerden. Rabbim sen bizlere alemlere rahmet olarak gönderdiğin zatın karşısına ter ü taze çıkmayı nasip eyle...
Peygamberimizin Hayatı
2024 3. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2024 15:40
Peygamber’imizin hayatını güzel bir şekilde öğrenmek isteyene mutlaka bu kitabı tavsiye ediyorum. Kitabın ilk 20-25 sayfasında anlatım biraz ağır gibi ileride anlatım tarzı güzelleşiyor, yani kitabın başı sizi okumaktan alıkoymasın. Kitabın son kısımlarında “Veda Haccı” kısmından itibaren çok duygulanarak okudum ve her Müslümanın siyer kitaplarını mutlaka okuması gerektiğini bir kez daha anladım. “Her kim Muhammed öldü ders, onun boynunu vururum.”(Hz. Ömer)
2021 13. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2021 02:34
Alemlerin peygamberine selam olsun, Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (sav)'in hayatını genel hatlarıyla anlatan bir kitap. Peygamberimiz hakkında daha önce hiç duymadığım kıssalar da vardı içerisinde bunları öğrenmek faydalı oldu. Daha önce hiç siyer okumamış olanlar için başlangıç kitabı olabilir. Tek olumsuz eleştirim çok fazla yazım hatası vardı okurken rahatsız etti açıkcası.
2018 4. kitabı
Okuduğum en akıcı Peygamberimizin hayatini anlatan kitaplardan dı kalın olmasına rağmen çok yerinde anlatılmış fazlaliklara yer verilmemiş.ve soylemeden gecemiyecegim kitabin ciltlemesi gerçekten çok basariliydi.
Din
Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed'im.
2023 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2023 18:38
Öncelikle, Sevgili Peygamber Efendimiz (SAV)'e ve O'nun soyundan gelen Ehl-i Beyt'e sonsuz salat ve selam olsun. O'nu anlatmaya kelimeler yetersiz kalır. Yüce peygamberimizin hayatını okuyarak, hayatımıza tatbik etmeyi, Yüce Allah (CC). cümlemize nasip eylesin. Ne mutlu Peygamber'in ümmeti olana, ne mutlu yolunda yoldaş olmaya gayret edene. Onun üstün ahlâkına, adaletine, merhametine o kadar çok ihtiyacımız var ki şu zamanda. Kim istemezdi, peygamberimizin ashâbından olmayı, onunla aynı safta, aynı ortamda o havayı teneffüs etmeyi, hizmetkârı olmayı. Allah, bizleri kurtuluşa erenlerden eylesin, peygamberimize komşu eylesin. Yüce Allah, şefaatine nail eylesin. Kitabı beğendim. Yazarın dili sade olmakla birlikte, yer yer eski dil Türkçe kullanması da akıcılığı bozmamış. Bir eleştirim de, imlâ kuralı hatası oldukça fazlaydı. Bir başka Siyer-i Nebî kitabında buluşmak dileğiyle.
2019 4. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2019 11:32
Peygamber efendimizin hayatını çok güzel ayrıntılı anlatmış okumanızı tavsiye eder, iyi okumalar dilerim "Bu dünyada kimsenin yaptığı yanına kalmaz, eden bulur."
2020 39. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2020 03:19
Peygamber efendimiz öncesi Arap yarımadası ve diğer coğrafyalardaki vaziyetten başlayıp peygamber efendimizin doğumundan vefatına kadar yaşanan olayları mükemmel bir akıcılıkla anlatıp dönem hakkında birçok fikir sahibi olmamızı sağlayan bir eser.

Osman KeskioğluYazar · 11 kitap
22 Şubat 1907 tarihinde Bulgaristan’ın Burgaz vilâyetine bağlı Karinâbâd (Karnobat) kazasının Rupça köyünde doğdu. İlk öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1924’te Şumnu’da ortaokul derecesindeki Medrese-i Âliye’yi bitirdi. Aynı şehirde Medresetü’n-nüvvâb’ın lise ve yüksek kısmından 1936 yılında mezun oldu. Öğrenciliği döneminde Emel adında haftalık bir dergi çıkaran Keskioğlu, aralarında Ahmed Hasan Davud’un da (Ahmet Davudoğlu) bulunduğu iki arkadaşıyla birlikte Bulgaristan başmüftülüğü tarafından ihtisas için Mısır’a gönderildi. Câmiatü’l-Ezher külliyyetü’ş-şerîa’yı 1940’ta bitirince Bulgaristan’a döndü; 1950 yılına kadar Medresetü’n-nüvvâb’ın lise ve yüksek kısımlarında öğretmenlik yaptı. Burada Türk edebiyatı, Arapça, hadis, usûl-i fıkıh, Mecelle ve târîh-i teşrî‘ dersleri okuttu. Ayrıca on beş günde bir yayımlanan Medeniyet gazetesinde Osman Ezherî ve Osman Seyfullah imzalarıyla yazılar yazdı. Bulgaristan’da Türkler’e yönelik baskıların artması üzerine 9 Eylül 1950’de ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç eden Keskioğlu, 4 Ekim 1950 tarihinden itibaren Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Arapça mütercimliği görevine başladı. 18 Kasım 1959’da Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde Arapça okutmanı oldu. 1960 yılında aynı fakülteye öğretim görevlisi tayin edilerek uzun süre Kur’ân-ı Kerîm ve İslâm dini esasları derslerini okuttu. 16 Mart 1961’de Diyanet İşleri Başkanlığı Müşavere ve Dinî Eserleri İnceleme Kurulu üyeliğine tayin edilen Keskioğlu, bu müessesenin adının Din İşleri Yüksek Kurulu olarak değiştirilmesinden sonra 7 Ekim 1965’te buranın mütercimliğiyle görevlendirildi. Bir yıl sonra da Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine getirildi. 4 Ağustos 1976 tarihinde bu görevinden emekliye ayrıldı. 1986 yılında Selçuk Üniversitesi tarafından kendisine fahrî doktorluk unvanı verilen Osman Keskioğlu 4 Ağustos 1989’da vefat etti ve Ankara’da Cebeci Asrî Mezarlığı’na defnedildi. Türkçe’den başka Arapça, Farsça ve Bulgarca bilen Osman Keskioğlu’nun, Medresetü’n-nüvvâb’daki hocaları arasında yer alan ve Muhammed Abduh’un öğrencisi olan Yûsuf Ziyâeddin Ezherî (Ersal) vasıtasıyla fikirlerinden haberdar olduğu Abduh ve Cemâleddîn-i Efgānî’den etkilendiği anlaşılmaktadır. Türkler’in ıslahatçı düşüncede önemli yeri olduğunu savunan Keskioğlu’nun bu yaklaşımını Bulgaristan’da yayımlanan Medeniyet gazetesindeki yazılarında ve Türkiye’ye göç ettikten sonra kaleme aldığı makalelerinde görmek mümkündür. Diğer taraftan aşırı muhafazkârlığı ile tanınan yakın arkadaşı Ahmet Davudoğlu ile aralarında zaman zaman fikrî tartışmaların meydana geldiği bilinmektedir.