Ocak 2007
Dua Yayıncılık

·111 syf.·
2017 64. kitabı
Filistin direnişinin sembol isimlerinden olan sehid abdulaziz rantisi Allah sehadetini kabul etsin gerçekten siyonist israil rejimine karşı kanının son damlasına kadar savaşmıştır. Ve o cesaretiyle tüm israile korku sarmıştır.
·111 syf.·
2024 27. kitabı
Öncelikle Rantisi'yi ve Filistin Direnişini merak edenler bu kitap ile başlayabilir.. Kitap; Rantisi'nin öz geçmişi ile başlıyor. Ardından kendisinin yazmış olduğu şiirlere ve hatıralarına yer veriyor. Hatıralar kısmını biraz daha açarsak; duasının kabul edildiği olayları, Şeyh Ahmet Yasin ile zindandaki anılarına, sürgün ve işkence edilişlerine, yazmış olduğu makalelere, kendisiyle yapılan röportajlara, Hamas'ı soru - cevap şeklinde öz anlatımına ve eşinin kendisi hakkında yaptığı röportaja değiniyor. Bu kitabı okuyup bitirdiğinizde Hamas Hareketi'nin gayesini, hedeflerini, plan ve projelerini çok daha iyi anlıyorsunuz. Rantisi gibi liderlerin mücadelerine, Şehidçe yaşamlarına şahit olup örnek alıyorsunuz. Her kesimden okurun, bir çırpıda okuyup bitirebileceği bir eser. Tavsiye edilir.
Filistin
2017 9. kitabı
Abdülaziz Rantisi'nin Biyografisi : Abdülaziz el-Rantisi, Hamas üyesi, Filistinli devlet adamı. Gazze İslam Üniversitesi’nde okuduktan sonra eğitimine Mısır’da devam eden Rantisi'nin mesleği çocuk doktorluğudur. İsrail tarafından birkaç kez cezaevine gönderilen Abdülaziz Rantisi, Filistinlilerin 1992’de İsrail’e ilk başkaldırıları (Birinci İntifada) sırasında Güney Lübnan’a sürülmüştür. Ahmed Yasin’in İsrail helikopterinin saldırısında ölümünden sonra Hamas’ın Gazze’deki liderliğine Rantisi getirilmiştir. Evli olup 6 çocuğu bulunan Abdül-Aziz ar-Rantisi İsrail helikopterlerinin Gazze’de, aracına düzenlediği füze saldırısında 17 Nisan 2004'te hayatını kaybetti.
Eğitim
2018 243. kitabı
Dr. Abdulaziz Rantisi'nin hatırları. Bir basın toplantısında gazetecinin sormuş olduğu soruya şiirle cevap veren Rantisi'ye hitaben Gazeteci: Sen şair misin, doktor musun, sekreter misin, şeyh misin? nesin sen diye sorunca. Şehit Dr. Rantisi: Filistin meselesi bizi her şey olamaya mecbur etti.
2019 20. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2019 12:44
Hamas’ın liderlerinden Abdülaziz Rantisinin dava kardeşleriyle beraber yaşadığı sürgün hayatını anlatan gerçek bir hayat hikayesini.. siyonistler tarafından Füze ile Şehit edilen Rantisi’nin “ yatakta mı? Ölmek istersiniz yoksa bir F-16 uçağından atılan füzeyle, ben Füze ile ölmek isterim’’ sözlerinin hakkını verin bir Lider olduğu daha iyi anlaşılacaktır ..
2025 2. kitabı
Okunma: 23 Mart 2025 22:21
Hamas'ın liderlerinden, duası üzere Apaçi helikopteriyle vurulan büyük şahsiyet. Kitabı okuduğunuzda böyle adamların Peygamberimize ne kadar benzediğini hissedeceksiniz ve peygamberine benzedikçe mutlu olduklarını da. Hayatlarını çile, mücadele, dava ideli üzerine zor bir yaşam ile idame etmişler. Tarihin sayfalarına karışmayacak bir şahsiyet. Ahiretin adamı olanlar buna uygun bir tarzda yaşarlar. Onlar sözde değil, fiilde böylelerdi. Kitabı herkes okumalı. İki yüzlü dünya ve uyuşturulmuş şu nesil kimlerle yakın/aynı çağda yaşadığının farkına varmalı. Abdulaziz Rantisiler şehid olunca hiçbir şey bitmedi, dava ölmedi. İsmail Heniyyeler, Yahya Sinvarlar, Muhammed Deiflar, Mervan İsalar geldi ve gitti. Şimdi tohumdan nice erler yetişiyor... Son olarak ; "Hamas'a Selam, Direnişe Devam!"
Puan vermedi·111 syf.·
2024 17. kitabı
Hamas'ın 7 kurucusundan Şehit Dr. Abdulaziz Rantisi hatıratında ekseriyetle sürgün ve zindan hayatında yaşadığı ilginç anlarını ve Filistin mücadelesini anlatıyor. Kitabın sonunda hem kendiyle hem de eşiyle ayrı ayrı yapılmış iki röportaj var. Aziz şehidin Filistin ve Kudüs davası konusundaki mücadele ve diyareti biz gençlere güzel bir örnekliktir. Allah şehadetini kabul etsin.
Düşünce
HatıralarAbdülaziz Rantisi · Dua Yayıncılık · 200786 okunma
Apaçiyi Kalp Krizine Tercih Eden Kahraman...
2023 278. kitabı
Bu hatıralar kıymetli. Dışarıdan sadece haberlerde gördüğümüz ve tanıdığımızı zannetiğimiz, ama aslında hakkıyla tanımadığımız bu değerli şahsiyetin hayatının her alanından kesitler, hem de birinci ağızdan... Yer yer ağlayacak yer yer gülecek yer yer duygulanacak yer yer kahırlanacaksınız... Halkını tak anlamıyla temsil eden bir şehid...
İnceleme

Abdülaziz RantisiYazar · 1 kitap
Abdülaziz el-Rantisi, Hamas üyesi, Filistinli devlet adamı. Gazze İslam Üniversitesi’nde okuduktan sonra eğitimine Mısır’da devam eden Rantisi'nin mesleği çocuk doktorluğudur. İsrail tarafından birkaç kez cezaevine gönderilen Abdülaziz Rantisi, Filistinlilerin 1992’de İsrail’e ilk başkaldırıları (birinci İntifada) sırasında Güney Lübnan’a sürülmüştür. Ahmed Yasin’in İsrail helikopterinin saldırısında ölümünden sonra Hamas’ın Gazze’deki liderliğine Rantisi getirilmiştir. Evli olup 6 çocuğu bulunan Abdül-Aziz ar-Rantisi İsrail helikopterlerinin Gazze’de, aracına düzenlediği füze saldırısında 17 Nisan 2004'te hayatını kaybetti.