merhabalar, bu kitabı 8 gün önce bitirdim ve şu an "Cat and Mouse" düetinin ikinci kitabını okurken, ilk kitabın incelemesini yazmaya karar verdim.
öncelikle şunu belirteyim, bu incelemede spoiler vermeyeceğim ve en sonda kişisel yorumumu belirteceğim, bu yüzden kitabı okumak ya da okumamak konusunda kararsızsanız veya kitap hakkındaki düşüncelerimi merak ediyorsanız, devam edin :)
şimdi şöyle diyeyim, ben bu kitabı sosyal medyada çok görüyordum ve sürekli "çok beğendim ama tetikleyici unsurları kontrol etmeden okumayın." gibi uyarılar vardı yanlarında. ve buna tamamen, içtenlikle katılıyorum. kitap bir "dark romance", yani çiçekler böcekler beklemeyin bu kitaptan, ayrıca kimse bu hikayedeki çiftin sağlıklı bir ilişkisi olduğunu savunmuyor. okumadan önce rahatsız olabileceğiniz başlıkları yazıyorum; taciz, cinayet, kan, adam kaçırma, şiddet, cinsel ögeler. (bu arada herkes ilk kitapta tecavüz de var demiş ama, bu başlık daha çok ikinci kitapta işlenmiş, yani birinci kitapta yok.) ve LÜTFEN, eğer bu konuda daha önce bir kitap okumadıysanız bu kitapla başlamayın, sizi kesinlikle rahatsız eder ve yanlış yönlendirir. yazdıklarım sizi rahatsız etmiyorsa bile bu dediklerime çok dikkat edin. ayrıca, eğer bu kitap size ağır geldiyse, ikinci kitabını okumanızı tavsiye etmiyorum.
ana karakterimiz Adeline'nin, resmen ona takıntılı olan takipçisi ile ilişkisini anlatıyor, ki takipçisi -Zade- tam bir teknoloji dahisi olduğu için, kızımızı her yerde, her an ve her şekilde takip edebiliyor ve izleyebiliyor. ama bunlar olurken ve zaman ilerledikten sonra, Adeline fark ediyor ki bu onun biraz hoşuna gidiyor (verdiği korku, gerilimi vs.) ve Zade'den yavaş yavaş hoşlanmaya başlıyor. yani olan olaylarda kızımızın da rızası var, nerdeyse hepsinde. bu arada Zade, çok çok derinlerinde