Cat and Mouse Duet #1

H.D. Carlton

Adeline'in Peşinde kitap yorumu
2022 34. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2022 16:31
Bu kitaba yorum girmek ve girmemek kendi içinde yaşadığım çok büyük bir çelişkiydi. Ancak kitap olduğundan farklı lanse edilip alıcılar aslında ne aldığını bilmediği için ben de bunu paylaşma gereği duydum ki insanlar ne alacağının farkında olsun. Bu yorumdan sonra alıp almamak size kalmış. Ben neden okudum derseniz? Yeni çıkacak bir kitap olduğu için ve tür ilgimi çektiği için bakayım dedim. Spoiler başlıyor dediğim yere kadar spoiler yok. Öncelikle şunu demeliyim türe hakimim daha önce bu türden kitapları okudum. Bu kitabın türün tek temsilcisi olmadığını unutmamak gerek. Dark Romance başlığı altındaki kitapları da bu kitap ile sınıflandırmamak gerek. Kitapla ilgili pek çok problem var bunlardan ilk başı kadın karakterin stalklanmaktan zevk duyması. En başından beri böyle hissediyor normal dışı olarak. Ayrıca yaşanan olayları gurura ve güç gösterisine bağlayarak kendisi inatlaşmaya giriyor... Bu durumu spoiler içeren alanda daha ayrıntılı yazdım. 2. ve en en en büyük sorunsa tecavüzün romantikleştirilmesi. Kitaplarda taciz, tecavüz olması ilk tercihim olan bir konu kesinlikle değil ama hani var, olur bu. Okursun ama kitaplarda bu romantikleştirilmez, psikoljik veya dramatik olarak ele alınabilir. Bu kitabın en en büyük sorunu buydu. Romantiklestirdi ve normalleştirildi. Kitabın içerisinde defalarca taciz, benim okuyabildigim kadarındaysa üç kere tecavüz vardı. +18 demek yazılan tecavüz sahnelerini sebepli kılamaz. Bdsm, fantazi demek bu olayı normalleştiremez. Kitabın başındaki tetikleyicilere de Rıza dışı ilişki yazmak bunu yazmaya yol vermemeli diye düşünüyorum. Bu olay her ne kadar gerçek hayatta tiksinç bir durumsa kitapta da öyle. Günümüzde okuduğumuz kitaplar peri masalından hallice, her şey güzel olmayacak tabii ki de. Asıl normali olmaması ancak
Roman
·649 syf.·
2023 2. kitabı
merhabalar, bu kitabı 8 gün önce bitirdim ve şu an "Cat and Mouse" düetinin ikinci kitabını okurken, ilk kitabın incelemesini yazmaya karar verdim. öncelikle şunu belirteyim, bu incelemede spoiler vermeyeceğim ve en sonda kişisel yorumumu belirteceğim, bu yüzden kitabı okumak ya da okumamak konusunda kararsızsanız veya kitap hakkındaki düşüncelerimi merak ediyorsanız, devam edin :) şimdi şöyle diyeyim, ben bu kitabı sosyal medyada çok görüyordum ve sürekli "çok beğendim ama tetikleyici unsurları kontrol etmeden okumayın." gibi uyarılar vardı yanlarında. ve buna tamamen, içtenlikle katılıyorum. kitap bir "dark romance", yani çiçekler böcekler beklemeyin bu kitaptan, ayrıca kimse bu hikayedeki çiftin sağlıklı bir ilişkisi olduğunu savunmuyor. okumadan önce rahatsız olabileceğiniz başlıkları yazıyorum; taciz, cinayet, kan, adam kaçırma, şiddet, cinsel ögeler. (bu arada herkes ilk kitapta tecavüz de var demiş ama, bu başlık daha çok ikinci kitapta işlenmiş, yani birinci kitapta yok.) ve LÜTFEN, eğer bu konuda daha önce bir kitap okumadıysanız bu kitapla başlamayın, sizi kesinlikle rahatsız eder ve yanlış yönlendirir. yazdıklarım sizi rahatsız etmiyorsa bile bu dediklerime çok dikkat edin. ayrıca, eğer bu kitap size ağır geldiyse, ikinci kitabını okumanızı tavsiye etmiyorum. ana karakterimiz Adeline'nin, resmen ona takıntılı olan takipçisi ile ilişkisini anlatıyor, ki takipçisi -Zade- tam bir teknoloji dahisi olduğu için, kızımızı her yerde, her an ve her şekilde takip edebiliyor ve izleyebiliyor. ama bunlar olurken ve zaman ilerledikten sonra, Adeline fark ediyor ki bu onun biraz hoşuna gidiyor (verdiği korku, gerilimi vs.) ve Zade'den yavaş yavaş hoşlanmaya başlıyor. yani olan olaylarda kızımızın da rızası var, nerdeyse hepsinde. bu arada Zade, çok çok derinlerinde
2022 64. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2022 19:59
kitap hakkında çok sansasyon çıktı. valla kitap beni rahatsız etmedi yarım bırakmak abartı gibi ama bilmiyorum. kitapta beni rahatsız eden tek şey adeline’ın söyledikleriyle yaptıklarının tutmaması. bir an istemiyorum git diyo, bir an sonra lütfen diyip fazlasını istiyor. kitabın goodreads puanı 4.12-4.24 darkın da darkı bir dark romance. zaten kitap gerekli uyarıyı vermiş. almadan da araştırıp karar verin bence ki narin bir çiçekseniz almayın yani ne diyim. ikisi de razı en nihayetinde. kitap bir stalker hikayesi. adeline yazar. tesadüfen adeline’i gören stalker bir süre gölge gibi izliyor adeline’i. sonra kendini yavaş yavaş ifşa etmeye başlıyor. çok başarılı bir bad boy ve ben bad boys severim ahshsh stalker beni çok heyecanlandırdı, kendisi tam ateş. zaten kitap ilerledikçe stalkera eridim de eridim. yere yapıştım. ki bi de kızın büyük büyükannesi de zamanında stalkerına aşık olmuş. tarih tekerrürden ibaret ahshshsh kız da az değil de bu arada. o da psko. sürüyle fırsatı vardı yani ne bilim taşın, msjları polise göster ya da tuzak falan kur yani ne bilim, kankasına bile sonradan anlattı yani demem o ki bi şeyler yap eğer İSTEMİYORSAN. sürekli stalkerın ‘yapma yoksa şu şu olur’ dediği şeyleri inadına yaptı. ve madem istemiyorsun stalkeri, gitmesini istiyorsun ama sürekli birlikte oldun onunla. yeri geldi teselli ettin. çocukla her yerde sevişirsen gitmez ki. gerçekten her yerde bu arada ajsjjdjs adeline stalklanmaktan hoşlanıyor, ki korkmayı seven bundan zevk alan bir kız. stalker dur diyince durmayan, zorlayan biri. buna bi şey demem rahatsız etti. tecavüz var mı yok mu bilemem. ama taciz var. ve zorla rıza almak var. kitap her şeye rağmen akıcıydı. ayrıca stalkerın pinterestte fotosunu gördüm. 10 verdim o yüzden ahshshshs kitapta yazı puntosu o kadar küçük ki,
2022 15. kitabı
Adeline'ın Peşinde #kitapyorumu Herkese merhaba! Bugün okurken hem çok gerildiğim hemde aşırı derecede merakla okuduğum kitabın yorumuyla geldim. Öncelikle türün dark romance olduğunu ve çoğu kişiye hitap etmeyeceğini söyleyerek başlamak istiyorum. Türü sevmeyenler ve belli bir yaşın altında olan kişileri pistten alalım. Ancak türü sevenler ve gerilim yoğun kitapları okumaktan hoşlanan kişiler bu kitap sizlik. Ve son olarak bu kitap hatta bu seri (2 kitaptan oluşuyor ve 2023 yayın programında yayınevinin çıkışı) kalpler ve çiçekler vaat etmiyor. Bunu bilerek başlarsanız beklentiniz bu yönde olur. İki tane manyak karakteri okuyoruz. Adeline korkudan, korku duymaktan haz alan birisi. Yoksa büyükannesinden kalan evde kalmak için ısrarcı olmaz. Çünkü evin geçmişi biraz karanlık. Orada yaşananlardan ötürü. Ve bir de bir takipçisi var Zade. Buna rağmen oradan taşınmıyor. Çünkü ne kadar en başta inkar etse de takip edilmekten hoşlanıyor. Kendisi de bunu ilerleyen sayfalarda dile getiriyor çünkü gerçekten problemleri olan biri. Zade de öyle yaptığı iş kesinlikle iyi bir şeye hizmet etse de yapma şekli için aynı şey söylenemez. Ama bir şekilde ikili birbiri için yaratılmış bunu kabul ediyorsunuz. Serinin de adı olduğu gibi bu kitap tam bir kedi-fare oyunu. Kaç ve kovala. Adeline kaçıyor Zade kovalıyor. Hatta ilerleyen sayfalarda Adeline özellikle Zade'in onun kovalamasıni istiyor çünkü bu ona haz veriyor. Adeline ve Zade'in kedi ve fare kovalamacası bir yana kitapta Adeline'ın büyük büyükannesinin de hikayesini okuyoruz. Yıllar sonra tarih tekerrür ediyor aslında. Çünkü büyük büyükannesinin Gigi'nin de bir takipçisi var. Ve o da takipçisine aşık. Onların hikâyesi kötü bitiyor çünkü Gigi evde ölü bulunuyor. Kitapta Adeline ile birlikte Gigi'nin de ilişkisini ve hazin sonunu
2023 5. kitabı
Klasik Wattpad kitabı gibiydi, bazen cinayete ara verip kendimi bu tarz şeylere adamayı sevmeye başladım. Bu tarzda kitaplar aldım ve araya bir kaç tane serpiştirmeyi düşünüyorum. Yormaması önemli.
Haunting AdelineH.D. Carlton · Independently published · 20211,452 okunma
satın alan parasını çöpe atar
2022 10. kitabı
Bu kitaba para vereceğinize parayı çöpe atın daha iyi çok merak ediyorsanız pdf e kitap şeklinde okuyun saçma sapan bir kitaptı sözde iyilik meleği erkek karakter kadın karaktere birden fazla tecavz ediyor kadının da çok sağlıklı olduğu söylenemez evet korkudan zevk alan biri ama her türlü iğrenç bir kitaptı 2 kitaplık seri olacak kadar bir konu yoktu
1K
2025 3. kitabı
Tamamen vakit kaybı... Twitter'da yabancıların öve öve bitiremediği bu kitabı bir de ben okuyayım dedim. Sıfır beklenti ile başladım. İlk başlarda çok da kötü değildi gerçi. Tabii erkek ana karakteri adeta tanrısallaştırıp kadın ana karakteri ürkek bir ceylana çevirme klişeleri vardı ama yine de beklentimin üstündeydi. Ta ki malum sahneler gelene kadar... Kitabı tek okunabilir kılan başrol kızın büyük büyük annesinin cinayeti ile ilgi gizemdi bence. Sadece bu gizemi çözmeye yönelik bir polisiye olsa severek okurdum bile. Ama bunun dışında tecavüz övücülüğü yapan bir kitaba saygı duymuyorum. Bir kitabı yarım bırakmak gibi bir huyum olmadığından bitirmiş bulundum ama serinin diğer kitaplarını okumayacağım. "Bad boy" tiplemelerinden iğreniyorum ve umuyorum ki yaşıtlarım da böyle toksik erkek karakterlerin güzellenmesinden etkilenmiyordur artık. İlk "dark romance" kitabımdı ve sanırım son olacak.
2024 20. kitabı
Okunma: 07 Mart 2024 00:57
okumayın. asla ne yaparsanız yapın ne alıntı görürseniz görün okumayın. vakit kaybı. gözlerinize yazık. ne düşünülerek yazılmış hiçbir fikrim yok.....
1000k
Haunting AdelineH.D. Carlton · Independently published · 20211,452 okunma
Kitapta tecavüz normalleştiriliyor diye destan yazıp puanın dibine vuranlara sözüm.Siz tecavüz ile alakalı kitap okumamışsınız olurdu heralde.Kitap içeriği hakkında uyarıda bulunmuş ve her kitleye hitap etmediği ortada.Adaline ve Zade ikisi de anormal derecede farklı karakterler.Adaline'nin tepkileri,adamın onunla oynaması kendi içinde fantazi.İzlendiğini bildiği halde kendini teşhir edip adamı kışkırtıyor zaten.Sürekli bir kaçış istemem yan cebime koy modundaydı.Zade bunun fazlasıyla farkında.Asıl konu ise sosyetenin mide bulandırıcı hobisi ele alınıyor ve kimse bundan dem vurmuyor.Cocuk kanı içip onları taciz eden saplantılı bir örgüt var.Zade bunlarla savaşan ekibin lideri.Adeline için ayrı bir tutkusu var.Tess'in gözyaşlarını beğenen bu kitabı da sever.İkiside aynı karanlık atmosfere sahip.(tecavüz ve taciz sahnesi ciddi anlamda olan kitaptır kendisi)Bu kitaplar ağır kitap haberiniz olsun.Bilerek okuyun sonra buraya gelip bilmiyormuş gibi ağlayıp durmanın pek manası yok:/Sınırları zorlayan bir kitap ve insanların konuşmaya bile çekindiği fantazileri yazıya dökmüş yazar.Okuyup beğenenlere de nutuk çekmeyin allah aşkına.Herkesin iç dünyası size denk olmak zorunda değil.Yani demek istiyorum ki "Benim zevklerim sizin nezdinizde makul bir zemine oturmak zorunda değil"
Haunting AdelineH.D. Carlton · Independently published · 20211,452 okunma
Her kötü yorumu dikkate almayın, bu kitap çok iyi.
2025 2. kitabı
Dark roman 398 sayfa Yaş sınırı +18 Çift taraflı bakış açısı Puanım 10 üzerinden 9 Klasik saplantılı takipçi hikayesi gibi başladı fakat Zade karakterinden anlatılan kısımlar konunun gidişatı hakkında spoiler verir türden. Hakkında çok kötü yorum yapılmış bir hikaye olduğu için daha merakla başladım çünkü beğenilmeyen bazı kitaplar iyi çıkabiliyor. Bu hikâyede beklediğimin üzerindeydi. Yazarın kalemi gayet akıcı, hikayeler betimlemelerle boğulmamış ve konu okudukça merak uyandırıcı hale geldi Zade karakteri & Adeline'ın arasındaki uyum ilk kitap için gayet normaldi. A. Arzu Haunting Adeline H.D. Carlton

H.D. CarltonYazar · 4 kitap
H. D. Carlton, Ohio'da küçük bir kasabada büyüdü. Zamanında birkaç şiir yayınladı, ancak şimdi şiiri hikayelere dönüştürmeye kendini adadı.