Haunting Adeline

H.D. Carlton

·608 syf.·
2024 152. kitabı
Kitabı ikinci okuyuşum çünkü kitap içerisinde yer alan bir karakterin kitabı çıktığı için açıkçası tekrar hatırlamak istedim. Kesinlikle herkese hitap ettiğini düşünmüyorum bu kitabın, kitabın başındaki uyarıların hepsi tamamen gerçek ve bence bunu kaldıramayacak ya da bunları okumaktan rahatsız olanlar varsa asla okumamalı çünkü karakterlerin her ikisi de arızalı. Her iki karakterde gri ve siyahın arasında gezinen tipler. Zade karakterini bu tür içerisinde gerçekten seviyorum çünkü hem bir amacı var hem de yaptıklarının ne olduğunu temelini sonuçlarını gerçekten bilen bir karakter. ve böyle olmasının altında yatan herhangi bir kötü olay ya da psikolojik bir durum söz konusu değil bazen sadece kötü olursun bu da öyle bir şey. Adele karakteri ise gerçekten okuduğum karakterler arasına en tuhaf bulduğum kadın karakterlerden biri. Korkmaktan keyif alıyor ve bu onda ciddi anlamda bir bağımlılık yapıyor bence hayaletli bir evde yaşaması ve takipçisi olmasına rağmen hayatta normalde çekingenken ona karşı cesur davranmasının altında yatan başka bir sebep olamaz.
2024 Okuma Raporları
Haunting AdelineH.D. Carlton · Hailey Carlton · 20211,452 okunma
2025 26. kitabı
Tamamen almancamı geliştirmek için katlandım. Tek diyebileceğim, bu kitabı toplatıp yakın, yazarı da hapse veya akıl hastanesine yatırın. İğrençliği bir yana aynı zamanda saçmalığın daniskası da bir kitap.
Haunting AdelineH.D. Carlton · Hailey Carlton · 20211,452 okunma
2023 78. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2023 07:38
#adelineınpeşinde #hauntingadeline #hdcarlton Çok fazla spekülasyona uğramış çok fazla eleştiri almış ancak bizim ülkemizde aşırı beğenilmiş bir kitabın yorumuyla geldim. PR çalışması haricinde bu kitabın yorumunu yapan çok az kişi var o az kişinin çok açık belirtmediği bazı durumlarda var. Kitabın başında kitabın içeriği hakkında uyarı mevcut. Ancak uyarıya rağmen #heartstopper gibi tatlı bir kitabın banlanıp bu kitabın reşit olmayanların ulaşımına direkt açılmış olması ülkemizdeki erkek egemen şiddetin ne kadar alkışlandığını da gösteriyor. Ve tabii erkek tarafından aşağılanıp ezilmenin onun sevgisinin göstergesi olduğunu düşünen kapalı zihniyetteki kadınların varlığını. Kitap dark porno ya da hardcore porno da diyebiliriz. Bondage porn da diyebiliriz. Konusuna her yerden ulaşabileceğiniz için ben size maddeler halinde kitabın kapsamını açıklayacağım. ARTILAR Ev ve evin yer aldığı atmosfer oldukça iyi, Adeline'ın korku tutkusu hoş. Daya iyi bir karakter. EKSİLER Yazılar çok küçük sayfa boşluğu çok az okuması göz yoruyor/ ayılıp bayıldığınz erkek karakter katil, cani, tecavüzcü kimleri öldürdüğünü söyleyip Dexter tarzı bir savunma yapacağınız önemli değil o bir katil ve işkenceci. Çocuk tecavüzcülerini kaçakçılarını öldürürken kendisi de saplantılı olduğu kadına tecavüz etmeyi seviyor. İnsan ticaretindeki kurban kadınlara üzülüp onları kurtarırken Adeline'a seçim hakkı tanımadan onu ele geçiriyor şiddet gösteriyor/ Diyaloglar arasında uzun uzun tasvirler ve geçmişin anlatılması var konuşma arada kaçıyor/ Zade, küçük kızları kurtarırken elebaşını "erkek vücuduna saklanmış orospu" olarak nitelendirip kadın temasını yeriyor. Bu tarz patriark söylemler kitap boyu mevcut. / Zade karakteri psikopat bir karakter. Kimi ne gibi erdemli sebeplerle öldürdüğü önemsiz. Yazarın
Adeline’ın PeşindeH.D. Carlton · Lapis Yayınları · 20221,452 okunma
Ben hiç dark okumamışım meğerse...
·400 syf.·
2024 21. kitabı
Adeline: "Korkudan zevk almaya biraz fazla yatkındım. Korkuya olan aşkım bir gün beni öldürecekti. Sanki avlanmak için yaratılmış gibiydim." Herkese selam. Bu sefer bir değişiklik yapıp önce konudan bahsedip daha sonra fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Fikirlerim konudan daha uzun olacak gibi :) Haydi konuya geçelim; Zade, bir gün sokakta yürürken bir kitapçıda imza gününe gelen popüler bir yazar olan Adeline'ı görür ve ona saplantılı bir şekilde görür görmez vurulur. Yani, kedicik faresini bulmuştur ve kolay kolay bırakmaya da niyeti yok. 7/24 onu izlemeye başlar. Adeline ise annesiyle yaşadığı iletişimsizlikten muzdarip büyükannesinin ona miras bıraktığı evde yalnız yaşamaya çalışan bir yazar. Yaşadığı ev, zamanında yapım aşamasında birçok işçinin mezarı olduğu gibi içerisinde büyük büyükannesi olan Gigi'nin hayaletinin fink attığı, çeşitli paranormal olayların kol gezdiği bir ev. Peki bu durum Adeline için önemli mi? Tabii ki değil. Kadın heyecan için yaşıyor dostum. :D Gizli bir takipçisi olduğunu fark ettiğinde ise içi ufacık korku kırıntılarıyla titrese de ürkütücü takipçisini kızdırmak ve tahrik etmek ona daha da zevk veriyor. Adeline bir gün yine Gigi'nin hayaletiyle hasbihal ederken çatı katına çıkması ve oradaki kasayı açması gerektiğine dair sinyaller alıyor. Kasayı açtığında ise ne görsün? Gigi'nin 1940'lı yıllarda tuttuğu günlüğü. Günlüğü okurken öğreniyor ki aslında Gigi öldürülmüş ve katili ise bilinmiyor. Hatta şöyle söyleyim günlükte Gigi'nin de tıpkı kendisinin şuanda olduğu gibi bir takipçisi olduğu ve onun Gigi'yi öldürmüş olabileceği iddiası mevcut. Adeline bu işin peşini tabii ki bırakmıyor ve hacker arkadaşı Daya ile katil avını başlatıyor. Şimdi Zade'i konuşalım; kendisi stalker olmasının dışında gerçekten ulvi bir görev üstlenmiş; insan
2023 1. kitabı
Kısaca konudan bahsedip hemen yorumuma geçiyorum. Adeline güzeller güzeli yazar bir hanımefendidir. Bir gün imza gününde ateşli, tuhaf vs. bir adamın kendisini görmesi ve "Aman Tanrım! Dünya üzerinde başka hiçbir güzel kadın görmedim." demesiyle kızın takipçisi olmasını ve gelişen olayları anlatıyor. Kitap cinselliğin ötesinde bir şiddet ve psikolojik olarak rahatsız edecek öğeler barındırıyor. Bu tarz kitapları sevmeyenler direkt olarak kitabı elesin. Gelelim benim yorumuma. Açıkçası kitabı çok hızlı ve akıcı bir şekilde okudum ancak saçma olan çok fazla nokta vardı. Mafya ve iyilerin dostu olan kötü adam konsepti kitapların hepsi belli noktalarda saçma ama neyse artık denecek öğeler barındırıyor ancak bu kitap Adeline'ın takipçisi olması ve ne hikmetse büyükannesinin de yıllar önce takipçisi olması, esas erkeğin katil olması ama bunu ne kadar ulvi ve halkın huzuru için yaptığına dair tiyatral konuşmalar yapması gibi aşırı gereksiz yerlere de sahip. Aksiyon ve gizem kitabın hızlı okunmasını sağlıyor. Takipçinin kimliği, çözülememiş bir cinayet derken kitap ilerliyor. Adeline ve Zade'in ilişkileri psikolojisi normal insanlar tarafından okunup ciddi alınmazsa zararsız ancak genç, yeterli bilince sahip olmayan biri için aşırı toksik bir ilerleyişe sahip. Cinsellik ve şiddet artık kan dökme, taciz, işkence boyutlarına geliyor. Konu ve gizem kötü değil ama yazarın anlatımı işleri biraz bozmuş maalesef. Adeline ve Zade arasında aşırı tutkulu, bağımlılık düzeyinde bir aşk yazılmak istenmiş ancak detaylar yok ve sadece cinselliğin elli tonunu görüyoruz. Yazarın özel, duygusal bir an yazmaya kalktığı her seferde ya seks ile bitiyor ya da duyguyu okuyucuya geçirmekte sınıfta kalıyor. Sonuç olarak kitabı çok merak ediyorsanız tüm bu öğeleri göz önüne alarak okuyun ancak
Adeline'in Peşinde kitap yorumu
2022 34. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2022 16:31
Bu kitaba yorum girmek ve girmemek kendi içinde yaşadığım çok büyük bir çelişkiydi. Ancak kitap olduğundan farklı lanse edilip alıcılar aslında ne aldığını bilmediği için ben de bunu paylaşma gereği duydum ki insanlar ne alacağının farkında olsun. Bu yorumdan sonra alıp almamak size kalmış. Ben neden okudum derseniz? Yeni çıkacak bir kitap olduğu için ve tür ilgimi çektiği için bakayım dedim. Spoiler başlıyor dediğim yere kadar spoiler yok. Öncelikle şunu demeliyim türe hakimim daha önce bu türden kitapları okudum. Bu kitabın türün tek temsilcisi olmadığını unutmamak gerek. Dark Romance başlığı altındaki kitapları da bu kitap ile sınıflandırmamak gerek. Kitapla ilgili pek çok problem var bunlardan ilk başı kadın karakterin stalklanmaktan zevk duyması. En başından beri böyle hissediyor normal dışı olarak. Ayrıca yaşanan olayları gurura ve güç gösterisine bağlayarak kendisi inatlaşmaya giriyor... Bu durumu spoiler içeren alanda daha ayrıntılı yazdım. 2. ve en en en büyük sorunsa tecavüzün romantikleştirilmesi. Kitaplarda taciz, tecavüz olması ilk tercihim olan bir konu kesinlikle değil ama hani var, olur bu. Okursun ama kitaplarda bu romantikleştirilmez, psikoljik veya dramatik olarak ele alınabilir. Bu kitabın en en büyük sorunu buydu. Romantiklestirdi ve normalleştirildi. Kitabın içerisinde defalarca taciz, benim okuyabildigim kadarındaysa üç kere tecavüz vardı. +18 demek yazılan tecavüz sahnelerini sebepli kılamaz. Bdsm, fantazi demek bu olayı normalleştiremez. Kitabın başındaki tetikleyicilere de Rıza dışı ilişki yazmak bunu yazmaya yol vermemeli diye düşünüyorum. Bu olay her ne kadar gerçek hayatta tiksinç bir durumsa kitapta da öyle. Günümüzde okuduğumuz kitaplar peri masalından hallice, her şey güzel olmayacak tabii ki de. Asıl normali olmaması ancak
Roman
Haunting AdelineH.D. Carlton · Independently published · 20211,452 okunma
Adeline'in Peşinde sizin değil sakin olun :D
2023 64. kitabı
Öncelikle şunu söylemek istiyorum içerisinde yer alan uyarıları ciddiye alın. Herkesin kaldıramayacağı içerikler bulunuyor. Aşırı hassas konulara değiniyor. Asla etik değil. Asla romantik değil. Okurken ikilemde bırakan çok fazla nokta var. Fakat bunlar merak uyandırdığı gerçeğini değiştirmiyor. Yazarın anlatımı, dili ve betimlemeleri aşırı derecede iyi. Okurken sıkılmıyorsunuz. Kitabın konusuna gelecek olursak Adeline büyükannesinden kalan evde yaşamaya karar veren bir yazar. Zade ise onu imza gününde gören ona takıntı geliştiren hükümet karşıtı bir hacker. Zade onu izleyip takip etmeye başlar. Adeline bunu fark eder. Adeline bir gün barda tanıştığı biriyle eve takılmak için geldiğinde asıl olaylar başlar. Zade'in Adeline'a en başta yaptığı şeyi kabullenemedim. Ki ben dark ve yetişkin icerikli kitapları okumayı gerçekten seviyorum. Ama rıza dışı olan şeyler yüzünden sonrasında okumak benim için zorlaştı. (Adeline'ı tatmin etmesi, ama adeline'nin rızası dışında olması) Fakat bir süre sonra aşırı uçlarda karanlık fantezilerden haz alan insanlar olduğunu mantığıma yerleştirdim. Bundan sonra okumak daha kolay hale geldi. Adeline çoğu kadının hoşlanmadığı şeylerden hoşlanıyor ve ne kadar kabullenmese de bundan haz duyuyordu. İlişkileri geliştikçe cinsel ilişkiyi istemiyormuş gibi davranmak istemesi bunu doğruluyordu. Zade ise zaten karanlığın ta kendisi. Kurgu gerçekten çok iyi yetişkin sahneleri gerçekten uç noktalarda. Yetişkin sahnelere daha önce hiç bir kitapta rastlamadım. Yazarın hayal dünyasının genişliği önünde saygıyla eğiliyorum. Dediğim gibi her ne kadar yaygın ve etik olmasa da uç noktalarda ki fantezilerden hoşlanan insanların varlığını mantalitenize yerlestirdiginizde okumak ve kurguyu değerlendirmek daha kolay hale geliyor. Ancak Zade, Adeline ile normal
2025 37. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2025 17:06
Bu kitabı ilk kez 1-2 sene önce bir fanartını görüp çok hoşuma gittiği için okuma listeme eklemiştim ama sonra eleştirilerini ve uyarılarını okuyup bu kitabın kesinlikle bana göre olmadığına karar verip çıkarmıştım listemden - iyi ki de öyle yapmışım çünkü o zamanki halimle okusam asla bu puanı vermezdim. Yine geçen günlerde aklıma geldi ve bu sefer bitireceğim diye oturdum başına, sonuç olarakta bitirdim:D ne şaşırtıcı. Konusunu anlatmadan direkt düşüncelerime geçeceğim, detaylı konusunu her yerde bulabilirsiniz zaten. Öncelikle diğer incelemelerde beğenen, beğenmeyen pek çok arkadaşımızın dediği gibi bu kitabın herkese göre olmadığını söyleyerek başlamak istiyorum. Kitabın başında oldukça açıklayıcı bir uyarı var ve bu uyarı bayağı açık yani. Diğer dark romance yazarlarının yaptığı gibi "bakın benim yazdığım karakterler size göre değiller ona göre" diyerek kitap boyunca karakterlerinin yaptığı her zorbalığı, sapıklığı, tacizi çocukluktan gelen bir travmaya, daddy/mommy issues'a dayandıran bir uyarı değil. Kitapta bulunan rahatsız edici olacak her türlü unsurun bilgilendirmesi yapılıyor. (ve hiçbiri de herhangi bir issues'a dayanmıyor, kahramanımız oldukça sevgi dolu normal bir çocukluk geçirmiş)Siz eğer ki kötü etkilenecekseniz basitçe okumayın. Bunları yazdım diye kendimle çelişmek istemiyorum, ben hiçbir zaman "ama bu sadece kitap, beğenmiyorsanız okumayın" diyen biri olmadım. Kitap toplumu toplum da kitabı etkiler bana göre ki az önce bahsettiğim yazarların yaptığı uyarıları okuyunca insan istemeden de olsa merak ediyor bu kahramanlar en fazla ne kadar bana göre olmayabilir diye. Ama şimdi nasıl desem, bu kitapta açık açık yazılmış yani. Ben ilk kez okumaya karar verdiğimde bu uyarıları ve incelemeleri görerek vazgeçtim. Ve size de kesinlikle tavsiye edebileceğim
2024 8. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2024 03:55
Çok uzun zamandır okumaya çekindiğim bir kitap. Yurtdışında çok sevilmesine rağmen bizim ülkemizde nefret edeni çok olan o kitap. Okuduğuma asla pişman değilim çünkü zaten internette yabancı e-booklarda bu içerikli kitaplar okuyan birisiyim. Hatta bu kitap hafif bile kaldı. Okumadan önce yazarın uyarılarını okuyun o zaman zaten yazar bu eleştirilen konuları yazdığını başlık başlık ayırıp size uyarmış. Özellikle rıza‘ya dayalı olup olmadığı belli olmayan cinsel ilişki demiş. Dark romance gerçekten dark olsun olsun istiyorsanız doğru yerdesiniz demek. Çook karanlık olduğunu tekrarlıyorum. Romanize edilebilecek bir kitap değil. Ama ben karanlık romantizim sevdiğim için hiç rahatsız olmadan okudum. Adeline Seattle’nin derin ormanlarında Person malikanesi isminde bir evde yaşayan, evi büyük büyük annesinden büyük annesine geçen ve şimdi ona geçen bir yazardır. Evin gizemli ve karanlık tarihi vardır vardır. Adeline yeni miras ada evini keşfederken onu, geçmişi ve isimleri ortaya çıkarmaya iten büyük büyükannesinin günlüklerini keşfeder. Ancak gölgeler arasında onu izleyen birisi olduğunu bilmiyordur. Zade, Z’nin kurucu sahibi, yaratıcısı olan geniş kapsamlı ve çok yetenekli bir kanun kaçağı. Sübyancıları (kadın ve çocuk seks ticareti yapan örgütler) yakalayan büyük gizli bir ekip. Zade, Adeline’ı şans eseri imza gününde fark eder ve bir anda ona karşı bir takıntı ve sevgi geliştirir. O an Adeline’ın onun küçük faresi olduğuna ve onu avlayacağına karar verir. Kitabı elimden bırakamadım. Zade’in Addi’ye olan takıntısı gibi ben de kitaba takıntılıyım. İkiliyi seviyorum. İlişkileri tabu ... Ve ahlak sorgulayıcı (bu ilişkiyi kesinlikle önermiyorum ve romantize etmiyorum) ama okuması bağımlılık yapıcıydı. Konular çok ince işlenmiş ve ahlaki olarak kendinizi sorgulamaya itiyor
2022 24. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2022 13:06
Yorumumun başında uyarılarımı yapıyorum. Kitabı kesinlikle onsekiz yaşından küçüklere tavsiye etmiyorum. Ayrıca onsekiz yaşından büyükseniz ve bu türle tanışıklığınız yoksa da okumanızı tavsiye etmem. En basit örnekle ülkemizde zamanında bu türde kitaplar çıkmıştı. Onlardan en az birini okuduysanız, kitabın kurgusundan bağımsız olarak, kitapta yaşananlar sizi rahatsız ettiyse siz dark romance okuyucusu değilsiniz demektir ve Adeline’in Peşinde size göre değil dostlarım. Kitabımız aslında tamamen hastalıklı bir ilişkiyi ele alıyor. Yani burada erkek karakter kadın karakter ayrımı yapamam, ikiside manyak. Zade, bir stalker zaten. Yani bir taraftan pedofili suçlarına bulaşan insanları ortadan kaldırıp küçük kızları kurtarırken, diğer yandan kadın karkaterimize takıntılı bir stalker. İşin garip kısmı ise Adeline bunu seviyor. Bundan kastım, adamın ona yaptıklarını inkar etmeye çalışsada sevmesi. İzlenmek hoşuna gidiyor, korkudan tahrik oluyor ve bunları yaşamak içinde adamı deli gibi kışkırtıyor, bilinçli olarak. Rahatsız edici sahneler var kitapta. En önemlisi kitap şüpheli rıza içeriyor. Fakat şu da var; kadın karakterimizin hayır dediği, yapma dediği sahnelerde erkek karakterin durmadığı sahneler normal bir romance kitabında rahatsız edici gelir bana ama burada durum sadece bundan ibaret değil. Adeline, hayır diyor ama tahrik oluyor, yapma diyor ama düşünceleri aksi yönde, hatta öyle ki bir olayda t*cavüze uğradığını düşünüyor ki sahneye bakınca evet öyle ama ertesi gün adamı gördüğünde aklından geçen düşünceleri, arkadaşına anlatırken yaşadığı duyguları olayı benim gözümde asla o kefeye koymuyor. Bu kitapta şöyle demek bana mantıklı gelmiyor. Adam bunu yaptı, kadın şunu dedi falan falan... Burada olan olay çok net. İki tane normal olmayan karakter, ikisi birbirinden

H.D. CarltonYazar · 4 kitap
H. D. Carlton, Ohio'da küçük bir kasabada büyüdü. Zamanında birkaç şiir yayınladı, ancak şimdi şiiri hikayelere dönüştürmeye kendini adadı.