Kitap harika şekilde kurgulanmış bir bilim kurgu kitabıydı. İlerlemiş bir bilgisayar teknolojisinin dünyayı nasıl altüst edebileceği öyle güzel işlenmişti ki adeta bir aksiyon filmi (hemde en kalitelisinden) izliyormuş etkisi yaratıyordu. Kitabın sonlarına doğru hayalet program casperın ve onu kuran kişinin ona muhalefet eden tüm polislere ve dedektiflere karşı saldırısı ve bu saldırıda şok olacağınız ölümler kitabı elinizden bırakamayacağınız kadar sizi kitaba bağlıyordu. Bir kez daha okurum dediğim kitaplardan. Maceradan, bilimden ve Hackerlardan hoşlanıyorsanız bu kitapla doğru yerdesiniz ;)
Okuması keyifli bir kitaptı. Teknoloji ve hayatı bu kadar içiçe geçirip bu kadar gerçekçi anlatan ender kitaplardan biri... Gerçekleşmesi çok mümkün olduğu için gelecekte bir gün karşımıza çıkabileceğini düşündüğümden biraz da ürktüm. Olayların örgüsü ve karakterlerin özellikleri nedeniyle sürükleyici bir kitap. Teknoloji, insanoğlu hangi yönde kullanırsa gelecekte insanlığın geleceği o yöne gideceğini gösteren bir örnek...
Hikayesi Dijital dünya da klişe olsada gayet akıcı güzel bir anlatımı olan Hayal gücünü biraz zorlamaya aday kitap. Okumaya değer güzel bir bilim kurgu romanı.
Fazla bilinen bir yazar ve kitap değil, açıkçası yıllardır duruyordu kütüphanemde, keşke daha önce okusaydım diye düşündüğüm bir kitap oldu, konu ve konsept olarak farklı da olsa akıcılık ve heyecan olarak "Olasılıksız" adlı kitaba benzettim, konusuna gelirsek ölmek üzere olan (hatta olayların öldükten sonra başladığı) bir bilgisayar dahisinin yaptığı yapay zeka üzerine bir macera, karakterler ve kurgu çok iyi, çok fazla karakter olsada asla sıkmıyor ve her birinin hayatı çok iyi işlenmiş, akıcı bir kitap okurken sıkılmazsınız, puanı yüksek ve bu puanı hakediyor...
Kitap, teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanların hayatının nasıl değiştiğini ve teknolojinin kontrolsüz bir şekilde kullanılmasının sonuçlarını anlatır.
Romanın ana karakteri Matthew Sobol, ölmeden önce kendi yazdığı bir bilgisayar programını (Daemon) harekete geçirir ve program dünya üzerindeki tüm teknolojik sistemleri kontrol altına alır. Program, insanlara emirler vermeye başlar ve insanlığı yıkıma sürüklemek için çalışmalar yapar. Bu noktada, kitabın diğer karakterleri Daemon'un etkisinden kurtulmak ve dünyayı kurtarmak için bir araya gelirler.
"Hayalet Program Daemon", sürükleyici bir kurgusu ve teknolojinin ileri düzey kullanımıyla dikkat çekerken, insanın teknolojiye olan bağımlılığı ve teknolojinin kontrolsüz bir şekilde kullanımının sonuçlarına da dikkat çeker. Kitap, okuyucuları düşündürürken, aynı zamanda heyecanlı bir okuma deneyimi sunar. Daniel Suarez, karakterlerin gerçekçi tasvirleri ve teknolojik detayların anlatımıyla kitabı akıcı bir şekilde okunabilir hale getirir.
Genel olarak, "Hayalet Program Daemon", ilginç bir kurgusu olan ve teknolojinin gücü hakkında önemli sorular sorduğu için, bilim kurgu sevenler için önerilebilecek bir kitaptır.
Teknolojiyle iç içe güzel bir kurguydu. Anlatımın tek karaktere bağlı olmaması ve bir çok cepheden olması gayet iyi olmuş. Hareketli sahnelerin de çok olması beni çok mutlu etti hele son sayfalar aksiyon sahnesi izliyor gibiydim ve çok başarılı sahnelerdi. Sobol'u ve Hayaletini çok sevdim, ikincisi çıksa da okusak.
Yapay Zeka nın ileride nasıl bir noktaya gelebileceğini gösteren harika bir kitap. Anlatılan teknolojilerin akla uygun gelmesi hikâyeye daha yakın olmanızı sağlıyor. Aksiyon konusunda da kendini gösteriyor.