Hayatı-düşünceleri

2012
KOLEKTİF KİTAP

·128 syf.·
2020 4. kitabı
Fizik... Ben dahil genelde çoğu öğrencinin nefret ettiği bir bilim dalıdır. Bu kitap fiziğe karşı olan nefretimi neredeyse yok etti diyebilirim. Meğer zaten bildiğim ve uyguladığım şeylerle çok yakından alakalıymış fizik. Onu sadece bir ders ve not aracı olarak görmekle hata etmişim. Kitapta geçen bir söz vardı. Einstein da kalıplara dökülmüş herhangi bir öğrenim faaliyetinden hoşlanmadığını dile getiriyordu. Hatta hayatında çok özel bir yer kaplayan müzikten bile başlarda hoşlanmamış. İnsanın merak ettiği şeyleri kendi için doğru olan vakitte öğrenmesi, öğrenmenin en güzel şekli gibi görünüyor. Einstein anlaşılması zor bir insan değilmiş, bu kitap bunu açıkça gözler önüne seriyor. Hepimiz hayatımızı adadığımız şeylere sahip olduğumuz gibi, o da hayatını işine ve çalışmalarına adıyor. Evreni anlamaya adıyor. Evreni anlamak, neden ve nasıl sorularının cevabını bulmak için sadece felsefe var sanırdım. Farklı insanların farklı görüşlerini okumak ve onlar hakkında düşünmek bilgi dağarcığımızı genişletmemizde çok yardımcı oluyor. Tıpkı Einstein'ın da çalışmalarında referans aldığı insanlar gibi. Eğer fiziğe ve Einstein'a karşı ufacık bile olsa bir önyargınız varsa, bu kitap size onları kırmakta yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Anlaşılması zor olan fizik konuları, en basite indirgenerek -bir çocuğun bile anlayabileceği şekilde- örneklerle açıklanmış. Einstein'ın hayatına dair merak edilen sorulardan tutun, çalışmalarına ve ilham aldığı insanlara, hatta inancına kadar aradıklarınızın cevabını bulabilirsiniz. Sade bir dille yazıya alınmış olması da kitabın su gibi akmasını sağlıyor adeta. Sevgili yazarımıza ve çevirmenimize içten teşekkürlerimi sunuyorum. Okuduğunuz için de sizlere teşekkür ederim.
Okumaya Değer
2018 8. kitabı
Hayali bir söyleşi ile Einstein’ın hayatını teorilerini ve yaşam felsefesini kolayca anlamanızı sağlayan bu kitap gerçekten merak eden bilgi dağarcığını arttırmak isteyenler için birebir, karmaşık fizik kitaplarında anlayamayacağınız teorileri basite indirgenmiş anlatım ile size sunmakta. Akıcı bir dile sahip ve kısa olması ise avantajları arasında.
Puan vermedi·128 syf.·
2019 80. kitabı
Kitabin arxa qapaginda kitabin qurgudan ibaret oldugu yazilib,zaten adi da "Hayali soylesiler".Amma bunun,xeyali bir musahibe oldugunu niyese hec dusunmedim.:)Kitab cox maraqlidir,umumilikde,A.Einstein dahi ve cox sempatikdir,ona qarsi bir sevgi hissedirem.Basqa alimler de,dahiler de var,amma onlara sevgi ile deyil,saygiyla yanasiram.Amma Albert.:)Onu sadece sevirem.Bir cox ortaq xusuisiyyetler tapmaq meni cox sevindirdi.Tebii ki,onunla muqayise etmirem ozumu,amma yene de sevdiyiniz insanlarla olan ozsarliqlar hemise sevindirir,izahedilmez sevinc bexs edir insana.Kitabi oxuyarken anlamadigim o qeder sey vardi ki,fizikaya bir acliq hissetdim,eyni zamanda anlamadim.Bir gun belke daha derinden mesgul olaram.
2022 25. kitabı
Ben açıkçası kitabı beğendim ve 3saatte bitirdim kitap akıcı ve Einstein nın dünyasına seni götürdü ve söyleyişi gibi sanki Einstein nın kendi cümleleri gibi olması kitaba daha bir samimiyet katmış bilim sevenlerin ve mucitleri hayatlarını merak edenlerin okuyabileceği bir kitap.
2017 9. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2017 09:56
Kitap söyleşi kitabı olup karşılıklı diyalog larla ilerliyor.Einstein hakkında ince noktalara değiniyor yazar.Olay sırası da gayet başarılı şekilde ilerlemiş.
·128 syf.·
2015 12. kitabı
Einstein'in teorilerini rahatça anlayabileceğimiz şekilde açıklayan, okurken okuyucu sıkmayan hatta bir solukta biterebileceği Einstein meraklıları için okunması gereken bir eser.

Carlos I. CalleYazar · 1 kitap
Carlos I. Calle, NASA Kennedy Uzay Merkezi’nde kıdemli araştırmacı fizikçidir. Uzay programına yaptığı katkıdan dolayı 2003’te NASA’nın Uzay Uçuşu Farkındalık Ödülü’nü kazandı. Laboratuvar personeliyle birlikte NASA’nın ay keşfi için teknolojiler geliştiren Dr. Calle, Superstrings and Other Things: A Guide to Physics (Süpercisimler ve Diğer Şeyler: Fizik Rehberi) ve Einstein for Dummies adlı kitapların yazarıdır.