Bilinçli Kullanım İçin En Güvenilir Rehber

Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller

Metin Özata

Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller Sözleri ve Alıntıları

Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller sözleri ve alıntılarını, Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller kitap alıntılarını, Hayat Kurtaran Vitamin ve Mineraller en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bizi hastalandıran beslenme şeklinin özellikleri şunlardır: Doymuş yağlarla beslenme, trans yağlar almak hareketsizlik, işlenmiş gıda yemek, sebze ve meyve az yemek porsiyonlarm büyümesi, az balık yemek, rafine şeker kullanımının artması, az çeşitli beslenme, aşırı yağlı ve karbonhidratlı gıda ile beslenmek.
Yeşil çay içenlerde kalp hastalığının daha az görüldüğü saptanmıştır.
Reklam
Demir, kırmızı ette çok bulunur, beyaz ette ise çok az bulunur. Kuzu ciğeri, kuru kayısı, kepekli ekmek, sığır eti, yumurta, biftek, kurufasul-ye, bezelye, patates, kuru üzüm, pekmez ve ıspanak gibi besinlerde demir vardır.
Aşırı tuzlu yememek gerekir. Fazla tuz yiyenlerde idrarla kalsiyum atımı artar ve kan kalsiyumu azalır. Bu azalma da sonuçta kemik erimesine neden olur.
Sayfa 55 - Hayykitap
Vücut yeteri kadar karnitini yapar. Sağlıklı çocuk ve erişkinlerin gıdalardan veya besin desteği olarak karnitin almasına ihtiyaç yoktur. Vücutta karaciğer ve böbrek yeteri kadar karnitin üretir.
Sayfa 95 - Hayykitap
Türkiye’de de guatrı önlemek için 1999 yılından bu yana tüm tuzlar iyotlanmaktadır. İyotlu tuz kullanırken dikkat edilecek önemli bir husus vardır; tiroit hastalığınız varsa, ki bu tiroit yetmezliği, tiroit bezinin aşırı çalışması veya bez içinde nodüllerin olması şeklinde olabilir, o zaman iyotlu tuz yemeyiniz. Tiroit hastalığı olanların iyotsuz tuz yemeleri gerekir.Tiroit hastalığı olmayanlar ise iyotlu tuz yemelidir. Günlük iyot ihtiyacı 150 mikrogramdır. Gebelikte ve emzirirken iyot ihtiyacı artar.
Reklam
112 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.