2011
Tibyan Yayıncılık

"Benim için önemli olan değerlerin örnek bir yansıması mıyım?"
Puan vermedi·95 syf.·
2020 53. kitabı
Hayata dair ne varsa bu kitapta da onu buldum. . Kitabı anlatmak yerine kitaptan en sevdiğim yerlerden birini sizlerle paylaşacağım. "Büyümek, yetişkin insanlar sınıfına dahil olmak için can atıyorduk, büyüdük ve unuttuk. Okul hayatımız başladı, sınavlarla boğuştuk, başardık ve unuttuk. Çünkü insan unutkandır. Üniversite sınavlarımız, dualarımız, başarılarımız... Kazandık ve unuttuk. Üniversitede okuduk, unutulanları öğrendik kitaplardan, hocalarımızdan ve unuttuk. Çünkü insan unutkandır. Bir iş sahibi olmaktı şimdi en önemli amacımız, işimiz oldu ve unuttuk. Aşık olduk, ona kavuşup onunla evlenmekti en büyük amacımız. Evlendik ve unuttuk. Çünkü insan unutkandır. Çocuk istiyorduk, evlat sevgimiz burnumuzda tütüyordu. Allah verdi ve unuttuk. Başımızı sokacak bir evimiz, işimizi görecek bir arabamız olsun istedik. Sahip olduk ve unuttuk. Yükselmeyi, kariyer ve makam sahibi olmayı çok istedik. Oldu ve unuttuk. Çünkü insan unutkandır. Hayat şartları malum idi. Biraz da zengin olmak gerekiyordu. Zengin olduk ve unuttuk. Yakınlarımız, dostlarımız hasta oldu. Hâllerini görüp üzüldük. Her şeyin başı sağlık, deyip durduk. Ama kendimiz sağlıklı olduğumuz için, yanlarından ayrılınca unuttuk. Çünkü insan unutkandır. Kendimiz hasta olduk. Acılar çekerken, sağlığımız dışındaki dünyevi değerlerin hiçbir anlamı olmadığını fark ettik. İyileştik ve unuttuk. Sevdiklerimizi kaybettik, üzülüp ağladık ve unuttuk. Çünkü insan unutkandır. Sıkıntılı olduğumuzda hep dua ettik. Sıkıntımızı gidince, bunu kendi bilgi ve gücümüzle başardığımızı sandık (Zümer 39/49), yani unuttuk. Kısacası acizliğimiz unuttuk, sıkıntılarımız unuttuk, parasızlığımızı unuttuk, hasretlerimizi unuttuk, üzüntülerimizi unuttuk, savaşları unuttuk, depremleri
2019 19. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2019 14:27
Bu kitap beni Mustafa Hocamızın fakültede öğle arasında yaptığı sohbetlere götürdü. Hayata dâir nüktelerle dolu bir kitap. Hocamızında dediği gibi yaşamın, bize verilmiş olan hayatın kıymetini bilmek adına bu kitabı; "sizin için değerli olanlara okutun".
2021 12. kitabı
İnsanın benim diyebileceği iki şeyi vardır: vakti ve kalbi.. ne güzel bir cümle... (Kenan Rifat) “Hayata dair” Prof. Dr. Mustafa Yıldırım tarafından derlenmiş, Kış günü İçin sıcacık, yaz günü İçin buz gibi güzel bilgiler var. 95 sayfalık kitabı okurken hayaller, keşkeler ve umutlar sizinle yolculuk ediyor. Artık ne kadar taşıyabilirseniz... Kitabı çoook beğendim.. Ruhuma dokunup, ufkumu açan bir yazı disizi, bir çok hikayeyi duymuş olsamda 6 bölümün her cümlesi manidar. Başarının sırları, dost musunuz? Arkadaş mı?, Yeni cesur dünya yazıları müthiş... Size kitaptan bir kaç paylaşım... Hayatta yakınanlar ondan olmayacak şeyler isteyenlerdir... SiZi gülümseten birini arayın, çünkü sadece gülümseme karanlık bir günü aydınlatır. Yüreğinizi gülümsetecek insanı bulun... keyifli okumalar.. kitap ile kalın.
2018 8. kitabı
Kitabı Bir oturusta bitirdim. Gercekten hayata dair bir kitap. İnce ve sizi hayattan kesitlet anlatan küçük küçük hikayelerle etkiliyor. Bence okunması gereken bit kitap. Neden çok kişi okumamış anlayamadim. Okuyun, okutun
İlişkiler
2017 6. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2017 19:42
Kitap ismiyle bütünleşerek hayata dair öykü ve özlü sözlerden oluşuyor.Sizi hayata karşı bakış açınızı değiştirecek,pozitif göz ile bakmanızı sağlayacak ve bir çok kez şükür dedirtecek kısa kısa öyküler içinizi ısıtacak. Okuması kolay,hızlı okunabilen bir kitap.Eğer içinizde bir sıkıntı,yorgunluk var ise şiddetle tavsiye ederim.
İlişkiler
2018 129. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2018 16:54
Hayata dair kitabı ismi gibi hayatımızın içinde yere alan sorun olaylar olgular hakkında kısa kısa hikayelerden oluşan bir kitaptır. Kitapla beraber hayata daha pozitif bakma ve şükretme güdüşümüz artıyor.. Kitabın dili sade ev akıcı bu nedenle bir solukta okunabilecek bir kitaptır..

Mustafa YıldırımYazar · 11 kitap
1957'de Eskişehir'de doğdu. İlkokuldan sonra hafızlığını tamamladı. 1974 yılında Kütahya İmam-Hatip Lisesinden, 1979'da İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü'nden mezun oldu. 1986 yılında Diyânet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi Arapça ihtisas kursunu bitirdi. 1978-1992 yılları arasında Hafız Abdurrahman Gürses Hoca'dan kıraat dersi okudu ve icâzet aldı. 11 yıl imam-hatiplik, 9 yıl hizmet içi eğitim merkezi öğretmenliği olmak üzere toplam 20 yıl Diyânet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yaptı. İslâm Hukuku anabilim dalında 1995 yılında doktor, 2000 yılında doçent, 2006 yılında profesör unvanını aldı. Halen DEÜ İlâhiyat Fakültesi'nde İslâm Hukuku anabilim dalında öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Yayınlanmış Eserleri Kitaplar 1.İslâm Hukuku Açısından Evlât Edinme, İzmir 2005. 2.İslâm ve Medeni Yargılama Hukukunda Tahkim, İzmir 2000. 3.Mecelle'nin Külli Kâideleri, İzmir 2000. 4.İslâm Hukukunda Hıdâne, İzmir 2005. 5.İslâm Borçlar Hukukunda Vedia, İzmir 2005. 6.Mesleki Değerler ve Etik - Hayata ve Din Hizmetine Dair - İzmir 2005. 7.Fıkıh Usulü, Şâkir Hanbeli, (Çev. Mustafa Yıldırım), İzmir 2006. 8.Yüce Kur'ân ve Açıklamalı-Yorumlu Meali, (A. Şener - C. Sofuoğlu ile birlikte), Ankara 2009. Makaleler 1.'İslâm Hukukunda Ekonomik Hak ve Ödevler', Diyânet İlmi Dergi, c. 36 sy. 3, Temmuz-Ağustos-Eylül, Ankara 2000. 2.'İslâm Hukukunda İçki İçme Suçu ve Cezası', DEÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi, c. XIII, İzmir 200l 3. 'Fıkhi Bilgilerin Hayata Hayata Yansıtılması Bağlamında Din Görevlileri, DEÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi, c. XXII, İzmir 2005. 4. 'İslâm Hukuku Öğretimine Farklı Bir Yaklaşım: Aktif Eğitim', DEÜ İlâhiyat Fakültesi Dergisi, c. XXII, İzmir 2005. Tebliğler 1.'Günümüz Fıkhında Gaye Sorunu', 'İslâm Fıkhını Nasıl Anlamalıyız?' Tartışmalı İlmi Toplantı, KURAV, Bursa 14-15 Aralık 2001. 2.'Fıkıhta Ahlâkilik ve Mesnevi', 2. Mesnevi ve Mevlevihâneler Uluslararası Sempozyumu, CBÜ Manisa Yöresi Türk Tarih ve Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Manisa 18-20 Aralık 2002. 3.'İslâm Hukukunun Çağdaşlaşma Sorunu', Din, Kültür ve Çağdaşlık Sempozyumu, Türkiye Diyânet Vakfı, İzmir 01-03 Mayıs 2004. 4.'İslâm Hukukunda Kadının Çalışması', İslâm ve Çalışma Hayatı Ulusal Sempozyumu, DEÜ İlâhiyat Fakültesi, İzmir 25-27 Kasım 2005. 5.'Hukuk-Ahlâk İlişkisi Bağlamında Tasavvuf ve Mesnevi', Uluslararası Mesnevi, Mevlânâ ve Mevlevihâneler Sempozyumu, Manisa Belediyesi ve Mevlânâ Kültür ve Araştırma Derneği, Manisa 19-21 Aralık 2005.