Kadın Bedeninin Otobiyografisi

Sisem Tek
Ocak 2024
Flu Kitap

2024 55. kitabı
İngiliz bir komedyen olan Sara Patricia Pascoe, oyuncu olmak istemediğini anladığı zaman yavaş yavaş komedyenliğe yönelmiş. Bu alanda İngilizlerin önemli kanallarına pek çok içerk üretmiş ve yine birçok programda yer almış. İngiliz mizahı çok değerlidir malum, çok da severim; o da zekası ve anlattıklarıyla kara İngiliz mizahında çok sevilmiş. Zamanında girdiği bir mülakatta kendisine oyuncu olmak dışında baika düşüncelerinin olup olmadığı soruluyor çok gençken Sara Pascoe'ye... O da "seks ve kendi kuşağımla ilgili bir kitap yazmak istiyorum." cevabını vermiş ve seksin ilgi çekici olduğunu belirtmiş. Bundan yıllar sonra sevgili yazarımız bu isteğini başarmış ve tam hayalindeki kitabı yazmış. Bu ilk kitabı 2016 yılında yayımlanmış, benim de kendisiyle tanışma kitabım oldu. İyi ki tanıştığımı düşündüm onunla. Onu okumak, onun düşünceleri ve özellikle anlatışı çok keyifliydi. Kitabın çoğu yerini kahkahalar atarak okudum. Tabii komedyenliğin kendisine verdiği özgürlükle kelimelere adeta takla attırması ve cümleleri istediği gibi çevirmesi en büyük artısı olmuş."Hayvan" adlı kitabının öznesine kadını ve kadın bedenini oturtmuş. Yazarın kendisi gibi eğlenceli bşr kitap sizleri bekliyor. İngiliz komedyenin bu kitapla aynı adlı bir turnesinin olduğunu da hatırlatayım. Kitabının alt başlığında olduğu gibi Sara Pascoe, kadını ve kadın bedeninin otobiyografisini anlatıyor. Kitabı "Aşk", "Beden" ve "Rıza" olarak üç bölüme ayırıyor. Kadın bedeninin gelişimi ve değişimi, kadının varoluşu, hayvani dürtüler, regl, seks, evrim, gebelik, sadakatsizlik, kadının rızası ve bunun önemi gibi pek çok önemli konuya değiniyor. Bu konular üzerine eğilirken, kendi hayatından kesitlerle konuyu zenginleştiriyor. Sahnedeyken yaptığı kadın bedeni ve cinsellikle ilgili yaptığı şakaları internette
2024 89. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2024 20:34
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Sara Pascoe kaleminden Hayvan adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitap Aşk,Beden ve Rıza olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Kitapta kadın bedenindeki varoluşu,hayvani dürtülerimiz,aşk,gebelik gibi birçok konuyu yazarımız kendi hayatından kesitler eşliğinde bizlere anlaşılır bir şekilde anlatmış. Kitabın son sayfalarında ise İngiltere olmak üzere birçok ülkede yer alan hayır kurumlarının bağış yapabileceğimiz mail adresleri ve yazarımızın bu kitabı yazmak için araştırma yaptığı sırada bulduğu kitapların isimleri yer alıyor. Kısacası bu kitapta kadın erkek ilişkisine dair herşey mevcut. Not: Kitap 18 yaş ve üzeri içindir.
2024 32. kitabı
Sara Pascoe'nun kaleme aldığı #Hayvan eseri, kadın bedenini eğlenceli ve aydınlatıcı bir bakış açısıyla ele alıyor. Bu eser, aşk, beden ve rıza başlıkları altında üç bölümden oluşuyor ve adeta bir kadın bedeninin otobiyografisini sunuyor. Kitap, evrim, cinsellik, geçmiş ve gelecek gibi evrensel konuları işlerken, Pascoe, kendi komik üslubuyla okurlarıyla buluşturuyor. İngiliz komedyen, sahne ve televizyon gösterilerinde kadınlık ve cinsellik üzerine yaptığı şakaları artık daha derinlemesine ve detaylı bir şekilde kitabında paylaşıyor. Hayvan eserinde dikkat çekici bir detay, beynin aşkla ilişkisini inceleyen bir deneye yer verilmesi. MRI görüntüleriyle aşk sırasında aktif olan beyin bölgelerini ele alan bu bölüm, kitabın bilimsel bir yanını da ortaya koyuyor. Sara Pascoe'nun eseri, akıcı bir dil ve basit anlatımıyla sıkılmadan okunan bir yol haritası sunuyor. Kitap, kadın bedeninin karmaşıklığını ve gücünü anlamak isteyenlere eğlenceli bir rehberlik yapıyor. Eser, yazarın kendi hayat hikayesi ve anılarıyla da zenginleşiyor. Sara Pascoe'nun komedi kariyeri, kitaba farklı bir renk ve derinlik katıyor. Kendine özgü üslubuyla, kadınların yaşadığı deneyimleri anlatırken hem eğlendiren hem de düşündüren bir eser ortaya çıkıyor. #Hayvan kitabı, kadınlarla ilgili konulara farklı bir perspektiften bakmayı seven okurlar için kaçırılmayacak bir deneyim sunmakta. Sara Pascoe'nun mizahi yeteneği, bilgiyle harmanlanmış ve kitaba özgü bir yorum katmış. Okurken hem eğlendiğim hem de yeni bilgiler edindiğim bu eseri tavsiye ederim.
2024 36. kitabı
SARA PASCOE - HAYVAN Herkese selamlar Nasılsınız, neler yapıyorsunuz? Neler okuyorsunuz? Bugün sizlere oldukça ilginç ama mutlaka okumalı dediğim bir kitap ile geldim Bu kitapta bilimin bize evrim, tarih, aşk, cinsellik, sadakatsizlik ve diğer tüm konuları nasıl açıkladığını göreceksiniz! Ödüllü İngiliz komedyen Sara Pascoe ile kadın bedeninde eğlenceli ve aydınlatıcı bir tura çıkın! Eğlenirken öğrenebileceğiniz pek çok konuya değinen ve evrensel bir dille yazılmış bu kitapta; evrim, cinsellik, geçmiş ve gelecek ele alınıyor. Hayvani dürtülerimizi ve endişelerimizi anlayıp, onları yorumlamamıza yardımcı olacak kahkahalarla dolu bir yol haritası. Sara Pascoe hem sahnede hem de Televizyon programlarında kadınlık ve cinsellik hakkında şakalar yaptı, ama artık bu konuları daha uzun bir şekilde anlatabileceği bir kitabı var. Hayvan, modern kadınları şekillendiren ve etkileyen güçlere dair komik ve büyüleyici bir bakış açısı yaratmak için otobiyografi ile evrim tarihini birleştiriyor. Alıntılar " Bedenimden nefret etmeyi bırakmak istiyordum, çünkü çok fazla zamanımı alıyordu ve bazen beni çok üzüyordu." "Ortalama olarak kısa oldukları gibi kadınlar erkeklerden daha fazla şişmanlar. Çok yaşayalım biz bodur tombişler!"
2024 Okuma Raporları
2024 195. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2024 14:18
"HAYVAN: KADIN BEDENİNİN OTOBİYOGRAFİSİ" Tüm "güzellik endüstrisi", insanların yerleşik hayvan özgüvensizliğinin finansal sömürüsüdür. İngiliz komedyen Sara Pascoe'nun yazdığı, otobiyografik unsurları evrimsel biyoloji ve kadın cinselliği üzerine yaptığı komik ve aydınlatıcı gözlemlerle harmanlayan bu kitap; modern kadının deneyimlerini şekillendiren biyolojik, tarihi ve sosyal güçlere esprili bir bakış sunuyor. Kadın bedeni, yüzyıllar boyunca hem bilimsel hem de toplumsal tartışmaların merkezinde yer aldı. Ancak çoğu zaman bu tartışmalar, kadının değil, onu gözlemleyenlerin perspektifinden yapıldı. Yazar kitabında; bu kalıpları mizahla kırarak, kadın bedenini hem bilimsel hem de kişisel bir pencereden anlatıyor. Ödüllü İngiliz Sara Pascoe, sahnede ve televizyonda kadınlık, beden ve cinsellik üzerine yaptığı cesur şakalarla tanınan komedyen. Eser, sadece komik değil; aynı zamanda düşündürücü, öğretici ve şaşırtıcı derecede samimi. Pascoe’nun benzersiz anlatımıyla, kadın bedenine dair soruların, evrimsel kökenlerin ve toplumsal yapıların izini sürüyoruz. Sadece bireysel bir anlatı değil; aynı zamanda bilimsel, tarihsel ve kültürel bir inceleme. Evrim teorisiyle, günümüz kadınlarının karşılaştığı toplumsal baskılar iç içe geçiyor. "Yazar, kendi kişisel deneyimlerini, ilişkilerini ve vücuduyla ilgili düşüncelerini açık ve dürüst bir şekilde paylaşıyor. Cinsellik, regl, doğum gibi genellikle tabu olarak görülen konuları çekinmeden ve eğlenceli bir dille ele almış. Pascoe’nun en güçlü yönlerinden biri, karmaşık kavramları basitleştirmesi ve mizah ile harmanlaması. Kendisi de zaman zaman anksiyete, özgüven eksikliği ve toplumsal beklentilerle mücadele etmiş biri olarak, bu kitabı sadece akademik bir metin haline getirmemiş. Aksine, her sayfası bir günlüğün sayfası gibi;

Sara PascoeYazar · 0 kitap
Sara Patricia Pascoe bir İngiliz aktris, komedyen, sunucu ve yazardır. Channel 4 için 10 Kediden 8'i Geri Sayım Yapıyor, BBC için QI ve Dave dijital kanalı için Taskmaster gibi televizyon programlarında yer aldı.