Her Nefeste

Mart 2019
Dex Yayınları

2025 54. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2025 11:18
HER NEFESTE-NICHOLAS SPARKS,324 sayfa, ” bir insanın hayatındaki en önemli alınyazısı aşkla ilgili olandır.” ******************* Nicholas Sparks'ın gerçek yaşamdan esinlenerek yazdığı Her Nefeste, aşkın ve mucizenin varlığını çok güzel anlatan bir kitap.Romantik edebiyatın prensi olarak kabul edilen yazarın The New York Times çok satanlar listesine girmiş 20 kitabından 11’i filme uyarlanmış. ********************** Bir erkeğin kaleminden böyle güzel bir aşk romanı okumak ayrı bir hoşluk yaratıyor.Ayrıca gerçek bir olaydan esinlenerek yazması ve kitabın çıkış öyküsünü anlatması bence başlı başına bir kitap hikayesi olur.Konu gerçek olunca insanı daha çok içine çekiyor ve daha bir heyecanla ,sonu merak edilerek okunuyor. ************************* Tutkulu bir aşkı anlatıyor yazar,okudukça ,karakterlerin yerine kendimizi koydukça ;o döneme,şartlara göre,ailelerin durumlarına göre acaba ben ne yapardım sorusunu sorduruyor okura .”Ya kalbimizin sesini dinlemiş olsaydık her şey çok farklı olabilir miydi?” diye düşündürüyor. ***************************** Bir anda ,hiç düşünmediğimiz bir zamanda karşımıza çıkan kişi kaderimiz mi ,yoksa yıldırım aşkı mı?Yıllar sonra sevdiğin kişiye kavuşabilir misin? Ya da kavuştuğunda her şey için çok mu geçtir.? ***************************** Kitabı okudukça cevaplarını da alıyoruz soruların.İki çift ama bana göre erkek muhteşem bir aşık,sevdiği uğruna her şeyi göze alan ,alabilecek cesarette ve tutku dolu.Ne olursa olsun sevdiğinden ve sevgisinden vazgeçmeyen bir erkek…. Hayat öyle yerlere savuruyor ki insanları bazen keşke kalbimin sesini dinlemekten vazgeçmeseydim dedirtiyor… ****************************** Ayrı kıtalardan ve ayrı yaşamlardan gelen iki yabancının yolları
2025 3. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2025 00:00
Merhaba Üst üste gerilim kitaplarından sonra iyi gelen bir aşk hikayesi okudum. Tru, çocukken annesini kaybetmiş, babasını hiç tanımayan, Zimbabve'de doğup büyüyen bir safari rehberi. Bir gün babası olduğunu iddia eden bir adamdan mektup alır ve Kuzey Carolina 'ya gider. Hope, yıllardır beraber olduğu erkek arkadaşıyla arası bozukken, aşk hayatını, kararlarını sorgulamak, kafa dinlemek ve bir arkadaşının düğününe katılmak için, ailesinin Kuzey Carolina' yazlık evine tatil yapmaya gider. İki ayrı hayattan, hatta iki ayrı kıtadan gelen bu iki insanın yolları kesişir. Hayatları ve hayattan beklentileri çok farklı olan bu iki yabancı birbirine aşık olur ama bakalım mutlu sona erecekler mi? Ben Hope'u sevmedim aşkı için pek çaba sarf ettiğini de düşünmüyorum. Duygusal, akıcı güzel bir kitaptı. Yazarın benim okuduğum ilk kitabı ama 20 kitabı varmış ve 11'i filme uyarlanmış. Gerçekten yaşanmış bir aşk hikayesinden esinlenerek yazılmış. Keyifli okumalar dilerim
2025 11. kitabı
Okunma: 02 Mayıs 2025 18:53
"Birisi tarafından delice sevilmek size güç verir, birisini delice sevmek ise cesaret." (Sayfa 198) Nicholas Sparks, bir kez daha kalbimi fethetti. Okuduğum iki kitabının ardından bu üçüncüsü benim için en can alıcısı oldu. Sebeplerinden biri, her defasında Hope takma ismini kullandığım birçok sefer açısından ana karakter "Hope" bana kendimi çok iyi hissettirdi. Hope benmişim gibi hissederek okudum ve kitabı 3 günde bitirdim... Nicholas Sparks'ın bu kitabına puanım 10'du, çünkü kitap kurgu da olsa gerçek bir yere dayanarak yazılmış. İlham alınan ada, ilham alınan posta kutusu ve onun hikayeleri ve de anlatılan yerler o kadar gerçek anlatımdı ki; kafamda kurmakta hiç zorlanmadım. Bir kitabı okurken en çok da bunu seviyorum işte... Kısaca bahsetmek gerekirse; Tru Afrika'da doğmuş büyümüş 42 yaşında bir adamken biyolojik babasıyla tanışmaya, kuzey carolina sunset plajına geliyor. Hope ise, arkadaşının düğününe katılmak için ailesinin yazlığında kalmaya geliyor aynı zaman diliminde. Tru'nun babası geç geleceğini söylüyor, Hope dinlenmek için birkaç gün öncesinden geliyor derken; o plaj bir dostluğun ve sonrasında da bir aşkın doğduğu yer oluyor ikili için... Yazarımız sayesinde, aşık oldum ayrıldım anladım anlayamasam da ben de aynısını yapardım bile dedim... Birçok şey yaşadım ve sonucunda okuduğuma çok memnun oldum. !!! "Bundan sonrası Spoiler olacak"ama kavuştuk da sonunda; işte düşündüm ki, ben bile değişmişim. Gençlikte ideallerini kurduğumuz hayat, hata olduğunu bilmemize rağmen iyi midir? Diye düşündürdü. Düşüncem iyi olmadığından yana tabii ki... Hope ile Tru, birbirine körkütük aşık olmuştu ama Hope çocuk sahibi olmak istiyordu. Tru ise, bir çocuk sahibi ama çocuk sahibi olduktan daha sonrasında geçirdiği kızamık sebebiyle kısırdı. Sırf ömrü boyunca pişman
2025 Okuma Raporları
2024 49. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2024 22:31
“Seni sevmek beni benden fazlası yaptı.” Nicholas Sparks birçok kitabı beyaz perdeye aktarılan benim de en sevdiğim film olan The Notebook’un yazarı. Daha öncesinde hiç kitabını okuyamasam da uyarlama filmlerini izlemiş biri olarak romantizmi aktarma konusunda çok başarılı bulduğumu söylemeliyim. Bu sebeple yazarın diğer kitaplarını da okumayı planlıyorum. Kitabın konusuna gelecek olursak Tru Zimbabve’de bir safari rehberi ve babası olduğunu iddia eden bir adamın mektubu üzerine Kuzey Carolina’ya davet edilir. Hope ise hayatının en çıkmaz dönemlerinden birini yaşarken aile yazlığı Kuzey Carolina’da soluğu alır. Her ikisinin de aklında ne bir ilişki ne de bir aşk yaşamak varken hayatın planları düşündüklerinden çok farklıdır. Birlikte geçirdikleri o birkaç günde bile çoğu insanın hayat boyu yaşayamayacağı bir şeye sahip olurlar. Gerçek hikayeden uyarlama olması ise benim kitapla daha fazla bağ kurmamı sağladı kesinlikle. Kıssadan hissesi ise hayat kısa, yaşama imkanımız olan şeyleri vakit varken sıkı sıkı tutup bırakmayalım. Zira bazı şeyler her zaman sahip olabileceğimiz türden olmuyor. Romantik kitapları sevenlere ve sonsuz aşka inananlara tavsiye ederim.
2021 58. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2021 03:25
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Tabi ki kitaptan filme çevrilmiş çok sevdiğim hikayeleri var ama okumak bambaşkaymış. Hikaye beni o kadar derinden etkiledi ki çoğu zaman gözyaşlarımı tutamadım. Yeri geldi kalbimi kırdı yeri geldi hüzünlendirdi bazen tebessüm ettirdi. Bu kadar güzel bir aşk okumak her zaman beni biraz sarsıyor. Şimdilerde olmadığı düşünülürse. Ben çok beğendim. Hiçbir zaman kavuşmak için geç değildir. Her Nefeste
2025 46. kitabı
İlk yarısında oh be dedim sonunda birbirlerini daha ilk sayfadan cinsel olarak arzulamaktan ziyade birbirlerini tanımaya çalışan 2 insan. Bu yönüyle günümüz romancelerinden ayrılıyor ki zaten kitap da eski. Ben bu tadı seviyordum. Günümüzde her şeyi cinselliğe çekme olayı beni irrite ediyor. Amaaaa kitabın ilk yarısı beni ne kadar memnun ettiyse ikinci yarısı o kadar sinir etti. Bundan sonrası spoiler Öncelikle karakterler sadece 3 kere konuşup nasıl bu kadar aşık oldu? Hadi diyelim ilk görüşte aşk buna okey olalım. Ama Hope sen gördüğüm en gerizekalı karakter olabilirsin. A be gerizekalı madem çocuk sahibi olmak senin için bu kadar önemliydi çocukları sana bok gibi davranan, seni gerçekten hiç sevmeyen ve mutsuz olacağın belli olan Josh'tan mı yapmak zorundaydın? Üstelik de evlat edinme ya da başka çareler arayabilirdiniz ama evlat edinmeye olan bakışın da beni kusturdu kusura bakma. Yaşadığın her şeyi hak ediyorsun. Yazar sanki dramla bitsin diye zorlamış da zorlamış. Yaşlandıklarında duygulanmamız falan mı gerekiyordu ben sadece sinirlendim
2019 1. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2019 00:00
Tru ve Hope arasında geçen inanılmaz tutkulu bir aşk var ve kapılıp gidiyorsunuz, yaz aşkı tadı da vermiyor değil okurken. Ancak Hope'a öfkelendiğim, söylendiğim, haksız bulduğum çok yerler oldu. Hope'a kızsam da Tru sayesinde okumaya devam ettim..
Duygu ve Düşünce
2020 10. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2020 15:17
Genel kurgusu güzel, karakterler çok derinleşmemiş. Çeviriden kaynaklı olduğunu düşündüğüm hatalar var ama zaman kaybı değil. Bana daha çok filmi çekilmesi için kurgulanmış gibi geldi. Romandan çok senaryo hissi oluşturdu.
2024 18. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2024 21:51
Tru Zimbabve ' de doğup büyümüş bir safari rehberi.Babasi olduğunu iddia eden bir adamdan bir mektup alır ve yolu Kuzey Carolina ' ya düşer.Hope kötü giden yaşamının muhasebesini yapmak için ailesinin kuzey Carolina ' daki yazlığında sakin bir tatil yapmaya karar verir.Ve ayri kitaplardan, ayrı yasamlardan gelen bu iki yabancının yolları kesişir.
2025 37. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2025 02:25
Kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap. Yazarın okuduğum ilk kitabı ama diğer kitaplarınıda okuyacağım... Kurgusu hikayesi anlatımı gerçekten çok güzel... Yıllar süren bir aşk hikayesi Altı çizilecek o kadar yer var ki... Bir kaç alıntı paylaştım sadece..
Alıntı

Nicholas SparksYazar · 30 kitap
Romanlarında aşk, trajedi ve kader temalarını kullanır. Yayınlanmış 20'nin üzerinde romanı bulunmaktadır, 10'un üzerinde romanı beyazperdeye yansıtılmıştır. Babası profesör Michael Sparks ve annesi göz doktoru Jill Emma Marie Sparks'tır. Abisi Michael Earl Micah Sparks (1964-) ve kız kardeşi (33 yaşında ölmüş olan) Danielle Dana Sparks (1966-2000) olmak üzere ailenin ortanca çocuğudur. Sparks, kız kardeşinin A Walk to Remember (Uzaktaki Anılar) romanının ana karakterinin ilham kaynağı olduğunu söylemiştir. Katolik olarak yetiştirilmiştir. 1984 yılında Bella Vista Lisesi'nden okul birincisi olarak mezun olmuştur. Sonrasında burslu olarak Notre Dame Üniversitesi'ne girmiştir.  1985 yılında ilk romanı olan The Passing'i, ardından 1989 yılında The Royal Murders'ı yazmış fakat bu iki kitabı da hiç yayınlamamıştır. Üniversiteden mezun olduğu yıl gelecekteki eşi Cathy Cote ile tanışmıştır. 22 Temmuz 1989'da evlenmiş ve Sacramento, Kaliforniya'ya taşınmıştır. 1993 yılında The Notebook (Defter) romanını yazmıştır. Ekim 1996'da kitabı yayınlanmış, ilk haftasında New York en çok satanlar listesine girmiştir. Ardından uluslararası en çok satanlar listelerine de giren birkaç kitap daha yazmıştır. New Bern, Kuzey Carolina'da eşi Cathy Cote ve çocukları Miles, Ryan, Landon, ikiz kızları Lexie, Savannah ile birlikte yaşamaktadır.