Hitler dıye başladık söze,
Nasıl bır kişilik ne düşündü, ne yaptı çocukları, hayatın daki kadınlar askeri düşüncesi gerıye bıraktıkları ve naxı kamplarında ki acı dolu dramlardan yansıyan ları okuduk uzun zamndır bugunde Hitler - 2 okuduk yolculuğumuzun sonuna geldik
Bıraz ruhen yorulduk
, Avusturya doğumlu Alman politikacı iasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi lideridir. 20. yüzyılın en güçlü ve nüfuzlu diktatörlerinden biri olarak kabul edilir..
lider ' veya ' rehber ' anlamına gelen bir Almanca kelimedir. Siyasi bir unvan olarak, 1933'ten 1945'e kadar Nazi Almanyası'nın diktatörü olan Adolf Hitler ile güçlü bir şekilde ilişkilendirilir.
Hitlerin amaçları nelerdir?
Başlıca görevi, tehlikeli fikirlerle, barışçılıkla, sosyalizmle ve demokrasi ile savaşmaktı.
Hitlerin yönetim şekli nedir?
“Nasyonal sosyalist Führer devleti”, nasyonal sosyalizm ideolojisinin ortaya koyduğu, ülke yönetiminde tüm yetkilerin tek siyasal otoritenin egemenliğinde olduğu bir devlet modelidir.
Hitlerin dini inancı nedir?
Hitler, Mein Kampf kitabında ve yönetiminin ilk yıllarında yaptığı konuşmalarda kendini Hristiyan olarak ifade etti. Hitler ve Nazi Partisi "Pozitif Hristiyanlığı", İsa'nın ilahiliği gibi en geleneksel Hristiyan doktrinlerini ve Eski Ahit gibi Yahudi unsurları reddeden bir hareketi destekledi.
Son vasiyet, 29 Nisan'da 04:00 de imzalanan kısa bir belgedir. Kendisi ve Eva Braun'u teslimiyetin utancı nedeniyle ölümü seçtiklerini; ve bedenlerinin yakılması gerektiğini söyledi. Vasiyetname, Hitler'in eşyalarını şöyle ayırdı: Sanat koleksiyonu "Tuna Nehri üzerindeki Linz kasabasındaki bir galeriye" bırakılacak.
Hitleri kim bitirdi?
Adolf Hitler, 30 Nisan 1945'te Berlin'deki yer altı sığınağı Führerbunker'de kendini vurarak intihar etti. (Hitler'in çene kemiğinde hiçbir barut
Tarihe ve özellikle ikinci dünya savaşına merak duyan herkese hitap eden bir kitap. Ian Kershaw'ın iki ciltlik bu eseri diğer tüm Hitler biyografilerine kaynak olabilecek seviyede, mükemmel bir çalışma.