Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hitler'in Moskova Seferi

Theodor Plievier

Hitler'in Moskova Seferi Hakkında

Hitler'in Moskova Seferi konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Almanlar'ın baskın tarzında başlayan Rusya taarruzu, büyük kuşatmalar ve imha muharabeleriyle devam etti. Fakat ilk şoku atlatıp kendini toplayan Sovyet ordularının direnci ve 1941/1942 sert kışının da etkisiyle Hitler orduları Moskova ve Leningrad önlerinde duraklamak zorunda kaldı. Danışmanlarının ihtarına rağmen Hitler, boşu boşuna bütün çabasını Stalingrad'ın fethine harcadı. Alman silahlı kuvvetleri 31 Ocak 1943'de, burada, İkinci Dünya Savaşı'nın en acı yenilgilerinden birini tattı.
Tahmini Okuma Süresi: 12 sa. 47 dk.Sayfa Sayısı: 451Basım Tarihi: Ekim 1985Yayınevi: Başkan YayınlarıOrijinal Adı: Stalingrad
ISBN: 9789756544167Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Theodor Plievier
Theodor PlievierYazar · 4 kitap
Plievier'in gençliği boyunca denizci olarak çalıştı. Avrupa'da ve denizaşırı ülkelere kapsamlı seyahatler etti. Seyahatleri sayesinde daha sonraki çalışmalarını etkileyecek olan anarşist-sendikalist felsefelere maruz kaldı. 1914'te, bir rıhtım kenarındaki barda kavga ettikten sonra, hapishaneden kaçmak için İmparatorluk Donanması'na katılmak zorunda kaldı. Savaşın çoğunda, 451 gün süreyle denizde kalmış yardımcı bir kruvazör olan SMS Wolf'da görev yaptı. Daha sonra 1918 Wilhelmshaven isyanına katıldı. Weimar Cumhuriyeti'nde sosyal bir eleştirmen ve yazar oldu. İlk çalışmaları, kişisel deneyimler ile belgesel tarzı edebiyat arasında bağlantı kurmaya çalıştı. 1920'li yıllarda Berlin'de " Yayınevi 12" ( Verlag der Zwölf ) ' ni kurdu . Bu dönemde, İmparatorluk Donanması'ndaki deneyimlerinden eleştirel bir ifade olan Des Kaisers Kulis'i ( The Kaiser's Coolies ) yazdı ve yayınladı. 1933 yılında Hitler iktidara gelmesinin ardından kitaplarını yaktı. Plievier 1934'te Sovyetler Birliği'ne yerleşmeden önce Fransa'ya ve İsveç'e gitti. İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcından sonra Plievier cephe hatlarına girdi ve burada esir Alman askerleri ile röportaj yaptı. 1943'te Nationalkomitee Freies Deutschland'a (Bedava Almanya Ulusal Komitesi) üye oldu. Tecrübelerini, 26 dile çevrilen belgesel romanı Stalingrad ( fr ) için temel olarak kullandı. Stalingrad, doğu cephesinden çıkan en önemli edebiyat eserlerinden biridir. Savaşa ilişkin acımasız tasvirleri ve Alman askeri lideri Hitler'in megalomanını ve başarısızlıkları suçlar. Savaşın anlamsızlığını gösterir. Stalingrad'daki iki ana karakter, Panzer komutanı Vilshofen ve Gnotke, Strafbol Taburunun NCO'su (ceza taburu). Her iki adam farklı geçmişlerden gelirler ve savaşı farklı biçimde yaşarlar. Albay, emirlere itaat eden ve adamlarını önemseyen ikna olmuş bir asker. Görev duygusu ile kavga ederken, Alman ordusu liderliğine güvenini kaybeder ve kendisinin ve adamlarının kaybedilen bir sebep için feda edildiğini hisseder. NCO Gnotke'nin çalışması ölüleri ya da parçalanmış parçalarını savaş meydanından toplamaktır. Sürekli ateş altında çalışırken insanlığını kaybeder ve savaştan ay sonra aylar boyu korkunç korkuyla karşı karşıya kalır, hatta vücudunu yeni düşmüş askerler üzerinde ısınma noktasına getirir. Stalingrad, başta Alman tarafı olmakla beraber, sert Sovyet sansürüne maruz kaldı. Plievier sonunda Moskova'yla anlaşmaya vardı, 1947'de batıdan ayrıldı. Daha sonraki kitabı "Moskova", Sovyetler Birliği'ndeki hayatının kapsamlı bir resmini sunuyor.