Hoşgörü Üzerine

Orijinal Adı:
On Toleration

Puan vermedi·144 syf.·
2025 622. kitabı
Hoşgörü nedır? kendine aykırı gelse de her şeyi anlayışla karşılayarak olabildiğince hoş görme durumu. felsefe terimi pekii? kendisininkilerle çelişse bile, başkalarının düşünce ve kanılarını özgürce dile getirmelerinden rahatsız olmama, onların geçerliliklerine karşı tepki göstermeme tutumu.. Tanınmış siyaset bilimci Michael Walzer'in, Hoşgörü Üzerine adlı yakın tarihli çalışması da konuya hoşgörü temelinde eğilerek hoşgörünün toplumsal temeldeki önemini, sorunlarını ve tarih içinde hoşgörünün nasıl düzenlendiğini irdeliyor.. 930'lar ve 1 940'larda Yahudilerin herhangi bir bi­ çimde öne çıkmalarının -hatta New Deal Demokratları, sendika liderleri, sosyalist ya da komünist entelektüeller arasında "çok fazla" Yahudi isminin görülmesinin- Yahudiler arasında ko­ lektif bir ürperti ile karşılandığını hatırlıyorum. Cemaat ileri ge­ lenleri "Hiiişt" diyordu. Gürültü yapma; dikkat çekme; ileriye çıkma; kışkırtıcı laflar etme. Bu onların ikibin yıldan daha uzun bir zaman önce Babil'deki ilk Yahudi sürgünlere peygamber Ye­ remya'nın (Jeremiah) verdiği ve o günden bu yana sık sık tek­ rarlanan öğütten anlaşılan şeydi, Hosgörünüz eksik olmasın Hoşgörü Üzerine
Kişisel Gelişim
Hoşgörü ÜzerineMichael Walzer · Ayrıntı Yayınları · 19988 okunma

Michael WalzerYazar · 3 kitap
Princeton Üniversitesi'nde Institute of Advanced Stuyd'de Sosyal Bilimler profesörü olarak çalışmaktadır. Dissent dergisinin editörlerinden biridir ve The New Republic dergisinde sürekli yazıları yayımlanmaktadır. Michael Walzer, Interpreting and Social Criticism, Just and Unjust Wars, The Company of Critics ve Spheres of Justice dahil olmak üzere bir düzineden fazla kitabın yazarı ve editörüdür.