Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nizam ve İdare Ruhu

Hukuk Edebiyatı

Salih Mirzabeyoğlu

Hukuk Edebiyatı Sözleri ve Alıntıları

Hukuk Edebiyatı sözleri ve alıntılarını, Hukuk Edebiyatı kitap alıntılarını, Hukuk Edebiyatı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Zamanın hakiki fatihleri, istikbali o kadar susamışlardır ki gözlerindeki sonsuzluk adesesi önünde bazen bin sene evvelki hâdiseyi bugüne yapışık, bazen de bugüne ait bir meseleyi bin sene geride görürler !.
Her yerde bir hiç olmak nerde, bellibaşlı bir hep mihrakı halinde açılarak heryerde olmak nerde...
Reklam
Pratikte Büyük Doğu davasını kalem kalem göstermeye ne imkân, ne de lüzum vardır. Her şey, bu davanın ruh tohumunu ele alıp her sahada ağacını şekillendirmek ve yetiştirmekten ibarettir.
Din, edeb demektir… Edeb; hadlere riayet… Hadlere riayet; haya ve hicâb… Haya ve hicâb; örtü ve perde… Örtü ve perde; tecrit… Tecrit hakikatinde; nizâm… İslâm baştanbaşa nizâm demektir !..
"Din, edeb demektir... Edeb; hadlere riayet... Hadlere riayet; hayâ ve hicâb... Hayâ ve hicâb; örtü ve perde... Örtü ve perde; tecrit... Tecrit hakikatinde; nizâm... İslâm baştanbaşa nizâm demektir!.."
Adalet, ahlaka bağlı vicdandan ayrılamayan ve hiçbir toplumun vazgeçemeyeceği bir fikir ve idealdir !
Reklam
Anayasa âdeta mevcut rejimi gizleyen bir paravana vazifesi görür !.
- " (...) Ahlâk, bizi insanı anlamaya zorlar ve bütün değerler için anlaşma temeli verir... Ahlâk ruhun merkezi fakültesidir..."
İBDA YayınlarıKitabı okudu
-- Şöyle bir tespite katılır mısınız bilmem... Bugün hukukla vakıa,metinle ruh, mevzuatla tatbikat arasında ki fark gittikçe genislemektedir ; dünya da mevcut birçok anayasada tamamen göstermeliktir ve tarif ettikleri rejimin memleketle hiçbir alakası yoktur... Anayasa Adeta mevcud rejimi gizleyen bir paravan vazifesi görür!
- " (...) Din, edeb demektir. Edeb; hadlere riayet. Hadlere riayet; hayâ ve hicab... Hayâ ve hicab; örtü ve perde... Örtü ve perde; tecrit... Tecrit hakikatinde; nizam... İslâm baştanbaşa nizam demektir!.."
İBDA YayınlarıKitabı okudu
Reklam
- " (...) Edebiyatın, bütün söz sanatlarıyla birlikte, ilim dallarının hepsini ihata edici mânâsı mâlûm. (...) Bir yanda hukukçu ve öbür yanda edebiyatçı geçinirken, söz edebiyata gelince hukukçu elbisesini dolaba kaldıran adam, ikisinin de iyisi değildir!.."
İBDA YayınlarıKitabı okudu
OLMASI LÂZIM GELEN...
- "Mantıkî olarak doğru ile yanlışı, "etik-ahlâk" olarak iyi ile kötüyü, haklı ile haksızı ayırmamızı mümkün kılan norm ve kıymet şuuru, "olması lâzım gelen" şuuru, vazife ve mesuliyet şuuru ve nihayet "ide-fikir"leri idrak keyfiyeti… İşte bütün bunlar, hürriyetle herhangi bir şekilde ve sıkıca rabıta ve münasebet hâlindedir; hakikati, hak ve adaleti kavrayacağımız zemin!.."
Sayfa 43 - İBDA YayınlarıKitabı okudu
Edeb...
- " (…) Din, edeb demektir... Edeb; hadlere riayet... Hadlere riayet; hayâ ve hicâb... Hayâ ve hicâb; örtü ve perde... Örtü ve perde; tecrit... Tecrit hakikatinde; nizâm... İslâm baştanbaşa nizâm demektir!.."
İBDA YayınlarıKitabı okudu
aynı şartlar altında aynı sebepler, daima aynı neticeleri doğurur...
Gece... Halkın selâmeti için sokaklarda dolaşan Hazret-i Ömer... Evin birinde bir gürültü; mübalâğalı ve şüpheli bir gürültü... Halife, dama çıkıp bir delikten evin içine göz attı: Evin sahibi, karısiyle karşı karşıya geçmiş şarap içiyor ve her sarhoşun korkunç vaziyetine düşmüş bulunuyor. Adalet heykeli Ömer'in, öfkeyle haykırması... Evin sahibi, sesin sahibini hemen tanıdı ve karşılık verdi: "Ya Ömer, ben bir günah işledim; sen de birkaç suç!.. Allah, Kitabında tecessüsü yasak etti; ve "evlere kapılarından giriniz ve izin alınız!” emrini verdi. Sense evin damına çıktın; sonra, karımı senin gözlerine mahsus olmayan hâliyle gördün!" Ve Halife Ömer, yaptığı haksızlıktan ağlayarak Allah'a istiğfar etti.
45 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.