Temmuz 2020
Luna Yayınları

2022 10. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2022 20:57
Yeni haftanın dehşet soğuk ilk gününden hepinize merhabalar. Çok farklı, çok korku , aksiyon, heyecan dolu bir eser ile geldim. Değerli @suleyman_mert00 kaleminden "HURRA". Okurken kimi yerde tüylerim diken diken oldu. Bazı yerlerde kitabı kapatıp dinlendim. 100 sayfalık bir eser ama etkisi çok fazla. Aklımda bir soru , acaba bu yaşanan olaylar gerçek mi yoksa yazarımızın kurgusu mu ? 25 yıllık evlilik hayatları boyunca çocuğu olmayan bir çift hacca gittikten sonra bir çocukları olur ve adını Yavuz koyarlar. Yavuz'un hayatında gizemler 7 yaşında iken başlar. Kimsenin gitmediği bir harabe evden sesler duyarak oraya gider ve dış görünüşü çok korkunç olan bir kadının kendisini çağırdığını görür.Gider ve kadın ona bir şerbet içirir ve bu şerbet Yavuz'u hayatı boyunca tüm kötülüklerden koruyacaktır. Olaylar burda bitmez ve Yavuz eve gidince çeşitli varlıklar ona musallat olur, çok korkar. Yatağının altında bulduğu nazar boncuğu ise bir üç harfli kabilesinin hapsedildi bir hapishanedir. Ama bu kabile Yavuz'un her ihtiyaç duyduğu anda ortaya çıkar ve ona yardım eder. Genel olarak , üç harflilerin musallat olduğu kişileri kurtarmak için kullanır bu gücünü Yavuz. "HURRA" dediği anda kabilenin savaşçıları boncuktan çıkarak yardım ederler Yavuz'a. Üniversite hayatı boyunca da harçlığını çıkarmak için Akif hoca ile beraber çeşitli yerlerde cin çıkarma büyüleri yapar. Genel olarak sevdim bu eseri. Olay örgüsü , dil , üslup çok akıcıydı. Okumadığım tarz da bir eser olduğu için biraz ürkmem , korkmam da çok normal bence. Yazarın bir diğer kitabı da var elimde. İki eserin bağlantılı olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda onu da okuyacağım. Sonu ise çok etkiledi beni. Yaptığı seçim umarım doğrudur. Biraz aksiyon bol korku yaşamak isteyen okur dostlarıma tavsiye ederim. Keyifle
2026 13. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 23:07
Az daha oğluma okutacaktım. Allah'tan oğluma okutmadan önce okumak gibi bir huyum var. Çocuk kitaplarının arasında ne işi var bunun, bilemedim. Gerilim ve korku tarzı bir roman. Yetişkinler için pek korkunç içerikli sayılmaz. Ancak asla bir çocuğun okuyacağı türde değil, zira içinde üç harflilerin her türlüsü hem de detaylı tasvirlerle yer alıyor. Bazı olaylar ise çocukların bilinç altında derin izler bırakacak cinsten. Yetişkin olarak gözlemimse, kısalığına rağmen oldukça akıcı bir anlatım sürükleyici bir kurgu merak uyandıran olaylar dizisi... Gayet başarılı. Yazarın kullandığı ana karakter hemşehrim olunca sayesinde daha önce adını duymadığım iki de yöresel yemek öğrendim, ilk fırsatta ikisini de deneyeceğim. Keyifli okumalar
Hurra
2022 12. kitabı
🪄 Süleyman Mert ~~ Hurra . Yavuz'un anne babasi tam 25 yıl sonra kavuşmuşlar ona. Hacı hoca derken bakmışlar olmuyor kendilerine hac sırası gelmiş kutsal topraklara ziyarete gitmişler. Döndükten sonrada annesi Yavuz'a hamile kalmış. 6 yaşına geldiğinde evlerinin oradaki ormanın içinde eski bir ev görüp merak eder ve içeri girer. Bir kadın büyük bir kazanın başında bir şey kaynatiyordur. Yavuz'a gel gel diye çağırır. Kazanın içinde kaybattigi şeyden içerir ve "bu seni gördüğün ve görmediğin şeylerden korur korkma ama senden istediğim insanlara yardım etmen" der. Birkaç kez tuhaf gölgeler görür,korkar ışığı yakıp yatar. Sonrasında yatağının altında bit nazar boncuğu bulur, ışığa doğru tuttuğunda içinde gölgeler oynadığını farkeder. Akşam yemeğinden sonra odasına çıktığı biran yöne nazar boncuguna bakarken karşısında bir varlık belirir ve " Sen bizi görüyorsun Âdem. Korkma bizden. Biz sana zarar vermeyiz. Elinde tuttuğun o boncugun içinde bir Azazil kabilesi var. Dikkatli kullan onu. Çok lazım olmadıkça uyandırma kabileyi der." Zor durumda kaldığı zaman yada insanları korumak istediği zaman "Hurra" diyerek kabineden yardım isteyebilecektir. On iki yıl sonra üniversiteye giderken Akif hoca ile tanışır ve cinlerin musallat olduğu çok kişiyi birlikte kurtarmak için uğraşırlar. Akıl almaz hikayeler ve olaylar okudum. Yavuz hep düşünmüştür o kabile o nazar boncuguna nasıl hapsoldu? Acaba nasıl? Kitabı mutlaka okuyun derim ben severek okudum. . Kitapla kalın
Roman
2021 21. kitabı
Okunma: 31 Ocak 2021 00:00
HURRA Korku edebiyatı okudunuz mu ? İşte size korku edebiyatından bir kitap. İlk defa okuduğum bir türdü. Korkmak için geceleyin okuyun demişti önsözde ve bir gecede bitirdim ama korkmadım. Tasvirler daha detaylı olsaydı korkabilirdim. Ama genel olarak kitabı beğendim. Konusuna gelince, yaşlı bir kadının Yavuz'a özel bir içecek içirmesiyle Yavuz'un hayatı değişir. Bu içecek sayesinde şerliler hiçbir şekilde Yavuz'a zarar veremeyecek. Bir gün siyah bir nazar boncuğu görür. Ve bu nazar boncuğunu incelediğinde içinde hareket eden bir gölge görür. Gölge nazar boncuğundan çıkar ve ona seçilmiş kişi olduğunu ve içinde Azazil kabilesinin yer aldığını söyler. Bu Azazil kabilesinin ona zor durumlarında yardımcı olacağını söyler. "HURRA" deyince kabile nazar boncuğundan çıkacak ve Yavuz ile konuşacak, yardımcı olacak. İlerleyen sayfalarda Yavuz, şerlilerin musallat olduğu birçok insanı bu nazar boncuğu sayesinde kurtarışını okuyoruz. #hurra #süleymanmert #lunayayınları Süleyman Mert
2023 19. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2023 03:23
Çok kötüydü be! Yazım dili, anlatılmış biçimi nerden tutsan elinde kalır. Hayatımda daha kötüsünü okumuş muydum hatırlamıyorum. Yorum bile yapmayacağım.
2021 8. kitabı
Ürpertici amaa sürükleyici bir kitap okudumm. Kapak tasarımı ve ismi çok ilgimi çekmişti. Kitap küçük bir çocuğun varlıklarla karşılaşması ile başlıyor. Sonra bir nazar boncuğu buluyor ve onu boynuna asıyor. Gördüğü şeylerden önce korkuyor ama sonra seçilmiş kişi olduğunu anlıyor. Nazar boncuğunun içinde bir cin kabilesi var ve ona onlardan yardım isteyeceği zaman "Hurra" demesini söylüyor. Hikaye böyle başlıyor. Çocuk büyüyor ve hocalık yapmaya başlıyor, insanların içine giren varlıkları boncuğu ile çıkartıyor. Hikaye bu şekilde ilerledi. Sonunda çok enteresan bir şekilde bitti. Çok ürktüm ama keyifle okudum. Nazar boncuğuna küçükken inanırdım ama dinen iyi bişey olmadığını şeytan gözü anlamına geldiğini öğrenince evdekileri hep kaldırıp atmıştık. Zaten nazarı koruduğuna da hiç inanmıyorum. Yazar güzel bir kitap yazmış. Keyifli okumalar.