Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Hüzün Dağlarının Çağlayanları

Sami Sarıtepe

Hüzün Dağlarının Çağlayanları Gönderileri

Hüzün Dağlarının Çağlayanları kitaplarını, Hüzün Dağlarının Çağlayanları sözleri ve alıntılarını, Hüzün Dağlarının Çağlayanları yazarlarını, Hüzün Dağlarının Çağlayanları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
208 syf.
·
Puan vermedi
·
29 saatte okudu
Kitap, bir lokma ekmek uğruna yerinden yurdundan olan insanların altüst olmuş hayatlarını, eriyip giden umutlarını, çetin hayat ve yaşam şartlarının feryadını ve göçenlerin arkalarında bıraktığı değerleri konu alır. İsmi geçen kişiler tamamen hayal ürünü olsa da bizden birileridir. Yazar bunu çok güzel işlemiştir. İnce Memed serisinden etkilendiğini söyleyebilirim. Tüm ayrıntılara tek tek girmiş çünkü. Sıkılmadan okuyacağınız, aa gerçekten bizim memlekette de böyle diyeceğiniz hikayeler, hayatlar. Taş yerinde ağırdır derler ama hayat şartları öyle zor ki, sizi taştan taşa çalar. Bir arkadaşım Sivas'ın neden bu kadar göç verdiğini kendine dert edinmiş. Sanki kendi aynı sebepten memleketinden başka şehirde yaşamıyormuş gibi. Ona bu merakını yenmesi için bu kitabı okumasını tavsiye ediyorum. Sıcak, samimi bir hikaye okumak isterseniz size de keyifli okumalar dilerim. Ne olursa olsun her konuda gelişin, yükselin ama aslınızı da kaybetmeyin değerlerinize sahip çıkın!
Hüzün Dağlarının Çağlayanları
Hüzün Dağlarının ÇağlayanlarıSami Sarıtepe · Vaveyla · 20213 okunma
Anne kız tanıyon mu rahmetliyi :)
"Hekimhan'dan gelme Ragıp Hurşit oğlu köyümüz eşrafından Murtaza Efendi Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi şayet çocukları yetişirse öğle namazını, yok yetişemez ise ikindi namazını müteakip köy mezarlığına ebedi istirahatgâhına defnedilecektir. Allah rahmet eylesin."
Sayfa 205 - VaveylaKitabı okudu
Reklam
Köylü kalmışlardı, fakir kalmışlardı, ayrıca kimsesiz kalmışlardı. Kimse onların halini sormuyordu. Bu yüzden de herkes bir varlık peşinde koşmak için daha iyi imkanlar aramak gayretindeydi. İşte köyden kente göçün temelinde de zaten bu düşünce yatıyordu.
Sayfa 202 - VaveylaKitabı okudu
Tarlanın yüzüne bakan kim? Kimseye bir şey diyemiyorum ki. Köylerde yaşam gitgide zorlaştı komşular.
Sayfa 199 - VaveylaKitabı okudu
Veresiye defterimiz de var :)
Köye kurulan pazarın en şaşalı mevsimiydi. Malatya'nın armudu, kuru kayısısı, kuru üzümü, pestili; Gürün'ün elması, cevizi, domatesi, pekmezi, sumağı; Arapgir'in kendine has şeker gibi siyah üzümü...
Sayfa 193 - VaveylaKitabı okudu
"(...) Bununla karın mı doyar, zaten ektiğin para etmiyor. Zıkkım olsun baksana bir tüccar gelip de almıyor. Herkesin mahsulü tarlasının başını bekliyor." "Gidenler de senin gibi düşündü, çaresizlik insana neler yaptırıyor. Bak bu bağ bahçe bırakılır da İstanbul'un kalabalığı çekilir mi? Emme neytceen, bir lokma ekmek insanı taştan taşa çalıyor. Aklı olan bu köyü niye beklesin ki? Kal büyük yerde, öl büyük yerde."
Sayfa 192 - VaveylaKitabı okudu
Reklam
Sivas'tan İstanbul'a her gün on dört otobüs gider ama on iki tanesi geri döner, iki tanesi İstanbul'u kendine mekan tutar.
Sayfa 188 - VaveylaKitabı okudu
"Davul çalsın da bir Sivas halayı çeksek mi, ne dersiniz? "
Sayfa 182 - VaveylaKitabı okudu
Sevginin sabır, sevginin sadakat, sevginin emek olduğunu hiçbir zaman unutmayın.
Sayfa 180 - VaveylaKitabı okudu
Evlenmede asıl olan, aile birliğinin ömür boyu mutluluk içinde korunmasıdır. Mutluluk karşılıklı sevgi, saygıya bağlıdır.
Sayfa 179 - VaveylaKitabı okudu
47 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.