Peygamberler Tarihi - 17

Hz. Süleyman

Ahmet Cemil Akıncı
Tahmini Okuma Süresi:
5 sa. 8 dk.
Sayfa Sayısı:
181
Basım Tarihi:
Şubat 2013
Yayınevi:
Bahar Yayınları
ISBN:
9789754500806
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·181 syf.··
2019 47. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 31 Ekim 2019 06:16
Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen peygamberlerin kıssalarını anlatan bu seri, İslam Kültüründeki 'kısas-ı enbiya' edebiyatının modern bir devamı niteliğindedir. Uzun ve yoğun bir emek sonucu hazırlanan bu eserde konuyla ilgili ayetler aktarılmaya çalışılmış, peygamberlerin mücadelesinin geçtiği yerler haritalarla gösterilmiş ve eser şiirlerle zenginleştirilmiştir. Sürükleyici bir anlatım ile okuru peygamberlerin yaşadığı atmosfere çekebilmeyi başarmış ve eserine zevkle okunabilecek bir özellik kazandırmasını bilmiştir.
Hz. SüleymanAhmet Cemil Akıncı · Bahar Yayınları · 201357 okunma
10/10
·181 syf.·
2020 5. kitabı
Babası Hz Davud olan , Hz Süleyman gelmiş geçmiş en şanlı, en zengin , doğaya, hayvanlara hükümetme yetkisi Allah tarafından verilmiştir. Kendisi çok bilgin ve adletliydi , insin cinlerin en korktuğu emirlerine itaat ettiği tek peygamberdi . Her peygambere bir mucize verilmiştir Hz Süleyman a.s da Hayvanlarla konuşma becerisi verilmişti. Her hayvan emrine uyuyor ve kendisiyle konuşuyordu. Cinler Hz Süleyman dan çok korkuyorlardı öyle ki Hz Süleyman vefat edince elindeki bastonunu güveler yiyip bastonu yere düşünce onun vefat ettiğini anlayabilmişlerdi.
Hz. SüleymanAhmet Cemil Akıncı · Bahar Yayınları · 201357 okunma
8/10
·181 syf.··
2017 7. kitabı
Kitap hoş ilerleyen sade dille yormadan kendini anlatiyor. Ozellikle hz Davud u bu kitabı okuduktan sonra merak ettim. kitap begendim ozellikle cocukluk yillarini cok guzel anlatiyor ve hadislerin yanlis cevirilerin yanlis bilgileri cok guzel aktariyor. Evet son donemlerini biraz kisa kesmis onuda Hz. İlyas ve Hz. Elyasa kitabından devam ediyorum sonraki dönemlerinde ki rivayetler çok fazla var . Herşeyin en iyisini en doğrusunu Rabbim bilir demek kalıyor bizede
Din
Hz. SüleymanAhmet Cemil Akıncı · Bahar Yayınları · 201357 okunma
Puan vermedi·181 syf.··
2025 29. kitabı
Kitap tesadüf eseri elime geçti ve tam da bir öğrencimle derste Hazreti Süleyman‘la ilgili bir konuda tartışırken. bu kitabın yarısı Hazreti Davut’u anlatıyor ve Hazreti Davut kitabının devamı o yüzden bizim tartıştığımız Belkıs‘ın tahtının göz açıp kapayıncaya kadar gelmesi olayı diğer kitaba kaldı bu sebepten ikinci kitabı Hazreti İlyas kitabını da Hz. İlyas Hz. Elyesa okudum ki kitaplar bittikten bir hafta sonra tekrar aynı konuyla ilgili öğrencimle tartıştık ve en son aslında ikimizin de yanlış bildiğimiz konuların doğrusunu öğrendik Peygamberlerin hayatını öğrenmek açısından inanılmaz faydalı bir seri olmuş biraz ortadan başlamış bulundum ben ama kaldığım yerden devam ediyorum ilk kitaplara da geri dönmeyi düşünüyorum Herkese tavsiye ederim
Hz. SüleymanAhmet Cemil Akıncı · Bahar Yayınları · 201357 okunma

Yazar Hakkında

Ahmet Cemil AkıncıYazar · 53 kitap
1914 yılında Akka'da doğdu. 1929'da Kuleli Askerî Lisesini, Harbiye ve Topçu Okulunu bitirdi (1934). 1960' ta albay rütbesiyle ordudan emekli oldu. 1 Ocak 1984 yılında İstanbul'da öldü. Dinî ve millî konuları işleyen romanlar yazdı. Rahat bir üslûp kullandı ve birçok konuda muteber olmayan kaynaklara dayandı. Dinî romanlarında bilinenlerin ötesinde hayal gücünü fazla zorlamıştır. Dinî romanları: Kâbe'ye Doğru (Hz. Âdem'den Hz. Musa'ya kadar her peygamber bir kitap teşkil eder. 27 cilttir. Toplam 5500 sayfadır. 2. bs., 1981), Kâbe'den Fışkıran Nûr (15 cilt, 1983), Rahmet Müjdecisi Hazret-i Muhammed'in Hususiyetleri, Hazreti Ebûbekir, Hazreti Ömer, Hazreti Osman, Hazreti Ali, Hazreti Hatice, Halîlü'r-Rahman Hazreti İbrahim, Hazreti Peygamber'in Savaşları, Sabır Çağlayanı Peygamber Hazreti Eyyûb, Hızır'ı Arayan Peygamber, Hazreti Aişe, Hazreti Fâtıma, Hazreti Âmine, Hazreti Hamza, Gir Cennetime, Cinler Âlemi... Millî Romanları: Asil Düşman, Hilallerin Gölgesinde, Mehmetçikle 30 Yıl, Selçuk Kartalı Aldoğan, Elif Sultan, Yaylanın Derdi, Yüzbaşı Murat.