Yıldızlar Geçiti Dizisi 2

11 Nisan 2002
Beyaz Balina Yayınları

2024 123. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2024 18:05
Kitap, kendini kelimelerle değil de, sessizlikle ifade etmeyi seçen Ice adında bir karakterle tanıştırıyor bizi. Dış dünyadan soyutlanmış, kendi içine kapanık bir genç kız... Annesinin ise tam tersi, onu "normal" kızlar gibi görmek istediği, makyaj yapmasını, renkli kıyafetler giymesini ve sosyal bir hayat sürmesini arzuladığı bir ortamda yaşıyor. Klasik bir "kötü anne" dinamiği mi, yoksa daha derin bir şeyler mi var, işte kitabın ilk sayfalarında bu sorular zihnimde dönmeye başladı bile! Ancak hayat, Ice'ın sessiz duvarlarını yıkacak o olağanüstü güzellikteki sesiyle bambaşka bir boyut kazanıyor. İşte tam burada V. C. Andrews'un ustalığı devreye giriyor. Bu "tanrı armağanı" ses, Ice'ın ruhundaki kırıkları onarabilecek mi? Kaderini değiştirebilecek mi, yoksa sadece bir hayal olarak mı kalacak? Kitap, bu soruları cevaplarken bizi de Ice'ın iç dünyasına doğru heyecan verici bir yolculuğa çıkarıyor. V. C. Andrews, daha önce "Çatı" dizisiyle gençlik edebiyatında ne kadar sarsılmaz bir yer edindiğini kanıtlamış bir yazar. 13 dilde, 30 milyondan fazla satan eserleriyle adından söz ettiren Andrews'un bu yeni dizisinde eğer siz de karakterlerin iç dünyasına yolculuk yapmayı, gizemli hikayeleri ve duygusal derinlikleri seviyorsanız, "Ice" tam size göre bir seçim olabilir. Bu kitabı okuyup, Ice'ın sesinin ona neleri fısıldadığını keşfedin.
IceV. C. Andrews · Beyaz Balina Yayınları · 200286 okunma
2016 82. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2016 00:00
Yıldızlar Geçidi Serisi 2. Kitap İçine kapanık, sessiz ve asosyal Ice’ın hikayesini anlatmaktadır. Ice olağanüstü güzel bir sese sahiptir. Kitabın temelinde de zaten şarkı söyleme yeteneği yer alır ve bu öyküye tutku katar. Akıcı bir dille yazılmış tipik bir V.C Andrews kitabıdır. Fazla beklentiye girmeden çerezlik okunabilir.
IceV. C. Andrews · Beyaz Balina Yayınları · 200286 okunma

V. C. AndrewsYazar · 55 kitap
İsminin uzun hali Virginia Cleo Andrews’dir. Andrews,1923 yılında Portsmouth Virginia’da doğdu. William Henry Andrews ve Lillian Lilnor Parker Andrews’un üç çocuğundan biriydi. Sıradışı bir çocukluk geçiren ve oldukça zeki olmasından dolayı, Andrews’in 3. ve 6. sınıfları okumasına gerek görülmemiştir.Virginia Cleo Andrews’un romanlarında anlattıklarının bazılarının kendi hayatından esinlenerek yazdığı söylenir. Ama bu ayrıntıların hangileri olduğu bilinmez. Kolej yıllarında merdivenden düşerek kalça kemiğini kırmış ve bu kemik gelişimini olumsuz etkilemiştir. Bu nedenle gençliği tekerlekli sandalyede geçmiştir. 15 yaşındayken yazdığı “Idylls of the King (Kralın İdilleri)” adlı müsamere ile ödül kazanmıştır. 1972 yılında “Gods of the Green Mountains(Yeşil Dağların Tanrıları)” adlı bir roman yazmış ancak bu romanı hiçbir zaman yayınlanmamıştır. İlk romanı Çatı yayınlanmadan önce dokuz roman ve yirmi kısa hikâye yazmıştır.Bugüne dek yayımlanan tüm eserleri 85 milyondan fazla satmıştır.1984 yılında Virgina eyaletinde yılın kadını seçilen Virginia Cleo Andrews 1986 yılında kansere yenik düşmüştür.”