Kent Araştırmaları Dergisi Sayı: 5

İdeal Kent Yayıncılık
Türler:
Sıralamalar

2020 23. kitabı
Kent ütopyaları hakkında derlenen makalelerden oluşan, idealkent dergisinin sayısı. İçindekiler: Antikçağdan Günümüze Kent Ütopyaları-Ülkü Duman Yüksel Ütopya Tasarımlarında Kent-Kıvılcım Akkoyunlu Ertan İdeal ve Ütopik Kent Modellerine Ulaşım Bağlamında Biçimsel Yaklaşımlar-Esin. Ö. Aktuğlu Aktan Yaşayan Ütopya: Fuggerei Yerleşimi-Ebru Yılmaz Doğu’dan Bir Ütopya Kenti: Genceli Nizamî’nin İskendername Eserinde İdeal Kent-Ahmet Nahmedeov – Tuncay Saygın Uyan-Seçil Binboğa Tüm Kentlerin Masalı-Pınar Kılıç – Ayşe Nur Şenel Kent Mekânına İlişkin Kuramsal Bakışlar: Rob Krier, Christopher Alexander ve Bill Hillier- Emine Köseoğlu Cihangir’de Soylulaştırma Sürecinin Semtin Ticari Kimliği Üzerine Etkileri-Burçin Başyazıcı Nefes Alıp Veren Bir Kent Manifestosu-Ceren Boğaç Mutlu İnsanların Mutlu Kenti: El Medinetül Fazıla-Bedir Sala
İdeal KentKolektif · İdeal Kent Yayıncılık · 20123 okunma
2021 2. kitabı
Kendimizden geçtiğimiz çok oldu. Fakat artık kentimizden de geçtik. Aklınıza gelen tüm problemlerin kentle muhakkak ilişkisi vardır. İsterseniz bi deneyelim
İdeal KentKolektif · İdeal Kent Yayıncılık · 20123 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.