Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İdeler Dünyasından İdeal Dünyaya Bir Ses; Necip Fazıl Kısakürek

İbrahim Kavaz

İdeler Dünyasından İdeal Dünyaya Bir Ses; Necip Fazıl Kısakürek Gönderileri

İdeler Dünyasından İdeal Dünyaya Bir Ses; Necip Fazıl Kısakürek kitaplarını, İdeler Dünyasından İdeal Dünyaya Bir Ses; Necip Fazıl Kısakürek sözleri ve alıntılarını, İdeler Dünyasından İdeal Dünyaya Bir Ses; Necip Fazıl Kısakürek yazarlarını, İdeler Dünyasından İdeal Dünyaya Bir Ses; Necip Fazıl Kısakürek yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kitabe
Benim de yerim bu il oldu yahu! Gençlik bahçesinde sel oldu yahu! Çünkü ta derinden bağrımı yaran O başımın tacı el oldu yahu! Saçları boynuma dalgalandı da Beni boğmak için tel oldu yahu! Alevde yaktıktan sonra, nefesi Külümü savurdu, yel oldu yahu! Ben bu halden ibret almadan göçtüm Ondan ibret alan el oldu yahu! (1922)
Beni kim anlasın, kimler dinlesin, İçimde bir çığlık gibidir sesin, İçimde bir çırpınan sen misin nesin? Bu gönlüm o kadar taşkındır Allah! (1924)
Reklam
Necip Fazıl Kısakürek’in ölümü için şu tarih kıtası düşülmüştür: Erdi artık ruh sükuna derviş-i kamil gibi Öldü el açmaksızın nadana bir sail gibi Çille çille üstüne düştü mücevher tarihi “Var mı şair çileden çıksın Necip Fazıl gibi” (1403)
“Özleşme”, dili fakirleştirir. Dilimize ait ve bize mal olmuş kelimeler Türkçenin ortak değerleridir. “Özleşme”, dil aracılığıyla kurulan nesiller arasındaki bağları koparmaktır. Geçmişini anlamayan kuşaklar aidiyet bilincine sahip olamazlar.
Her şeyden önce, geçmişe ait değerlerini bilmeyen ve korumayan toplumlar gelecek umutlarını geliştiremezler.
Geçmişini anlamayan kuşaklar aidiyet bilincine sahip olamazlar. Türkçenin ifade imkanlarına inanan şair, bütün hayatı boyunca kuşaklar arasındaki ilişkiyi geliştirmek ve yeni nesillerde aidiyet bilinci uyandırmak için çalışmış bir sanat ve fikir adamıdır.