ben gercekten su seriyi okuyarak kendime eziyet ediyorum. ilk kitap FELAKETTI ikincisi daha iyiydi karsilastirildiginda ve ucuncusu sahsen yine bozmustu. genelde boyle mal mal kitaplar okudugumda sinirden kafayi yedirtmesine ragmen hizli okuyorum ama ignite me oyle olmadi, elimde surundu resmen. karakterlere gelirsek juliette zaten bildigimiz gibi warner ayni sekilde hala sevmiyorum ve ADAM BENI CILDIRTTI. BENI SINIR KRIZINE SOKTU SIFIR SAKA ELIM AYAGIM TITREDI umarim gun yuzu gormez seri boyunca. birkac kitap daha var serinin bitmesine okur muyum belki ama onumuzdeki birkac ay icinde degil
Ignite MeTahereh Mafi · Electric Monkey · 20181,187 okunma
Seride kesinlikle en sevdiğim kitaptı. Mesela ilk kitap biraz sıkıcıydı -kocaman seri sonuçta normal ilk kitabın sıkıcı olması- ikinci kitabın başları sıkıcıydı bence ama sonradan mükemmel bir hal almıştı. Ama bu kitap baştan sonra harikaydı.
Seriyi ilk defa görüyorsanız yorumu okumanızı tavsiye etmem spoiler yeme ihtimaliniz yüksek çünkü. Ama okumak hakkında şüpheleriniz varsa okuyabilirsiniz.
Başlamadan şunu söylemem lazım ki, bu kitap kimse ölmediği halde beni ağlatan ilk kitaptı. O kadar üzücü, romantik ve mükemmel sahneler vardı ki...
Kitabın başında Warner ve Juliette'i görüyoruz. Canım Anderson (!) Juliette'yi öldürmeye çalışmasından sonra Warner onun hayatını kurtarmıştı. Ve bu kitabın favorim olmasının sebeplerinden biri de Aaron Warner ve Juliette Ferrars ilişkisi. Gerçekten bayılıyorum. 6 kitap bu ikisi için bile okunur. Ama tabii sadece güzel yanı bu ikili değil. Favori karakterlerimden biri olan Kenji Kishimoto'yu da atlamayalım. Juliette ve Kenji arkadaşlığı da bu kitabın en güzel kısımlarından biriydi. Asıl konumuza devam edersek; Bir önceki kitabın sonunda büyük kayıplarla kaybedilen bir savaş vardı. Geriye çok az kişi kalmıştı. Aaron bunu Juliette'ye göstermek için eskiden Omega Point'in durduğu enkaza götürüyor. Ve orada Kenji ile karşılaşıyorlar. Tabii Kenji Aaron'u öldürmeye çalışıyor. Aaron ise Juliette'ye başı belaya girerse diye bir şey veriyor. Eğer ona basarsa hemen yanına geleceğini söylüyor. Sonra Juliette Kenji ile gidiyor. Kalan birkaç kişi Adam'ım eski evinde toplanmış. Adam ile Juliette çok büyük kavga ediyor. Açıkçası burada Adam'dan nefret ettim. İlk kitaptaki halinden eser yoktu. Sonra bir süre geçiyor. Adam Juliette'nin gitmesini istiyor. Sonra Aaron hepsine Sector 45'i ele geçirmek için planladıkları savaş için hazırlanma amacıyla
Kitap bence Aaron ve Juliette’in ilişkileri için patlama noktası oldu O KADAR İYİYDİ Kİ okurken Aaron’un geldiği sahnelerde mutluluktan ağlayacaktım. Adam’ın şerefsizliklerinden bipolar davranışlarından bıktım ilk kitabın yorumunda Aaron’a bipolar demiştim allahım sen affet cidden Aaron’un yaptıkları Adam’ın yaptıklarının yanında hiçbir şeymiş Juliette’nin ağzına sıçtı karşısında bir kadın özellikle sevdiği kadın varken aşırı ağır konuştu Aaron’un kurtarmaya geldiği yerde dedim doğdu benim güneşim yürüyen karizma Aaron ya bide Juliette’e “Acını hissediyorum, çok güçlü hissediyorum beni deli ediyo lütfen üzgün olma suçlu hissetme acıma kendine yanlış bir şey yapmadın Adam’ı öldürememek için tek sebebim senin daha çok üzülecek olman.” dediği sahne çok güzeldi bazı **ların aksine insanlık ölmemiş aşk ölmemiş dedirtti aşırı sevdim cidden muhteşem bir kitaptı :))
Ignite MeTahereh Mafi · Electric Monkey · 20181,187 okunma
Serideki şimdilik en iyi kitap buydu. Çok heyecanlı olduğu için bi anda oturup yemişim kitabı, ben de fark etmedim. Bir puanı da Adam şerefsizini kitaba girip bir güzel dövemediğim için kırdım.
Ignite MeTahereh Mafi · Electric Monkey · 20181,187 okunma
Serinin okuduğum en iyi kitabıydı sanırım. Olayların işleyişine, karakterlerin geldilleri noktada ne kadar güçlü olduklarını görmeye bayıldım. Ayrıca Juliette bu kitapta net favori karakterim oldu.
Bu seriyi okuyacaksınız öncelikle düşük beklentili olmalısınız bence. Ayrıca kurgunun eski olduğunu ve eksikleri olsa da ana konuya odaklanmanızı öneririm. Aksiyon olarak düşük olsa da duygular güzel işleniyor. Üstelik devam ettikçe güzelleşen bir hikaye sizi bekliyor.
Daha aklı başında, güçlü ve büyümüş bir Juliette okumak çok iyi geldi. Hatta şimdi dönüp bakınca Juliette'i bir tık daha iyi anladım da. Küçük bir kız çocuğundan güçlü bir kadına dönüştü ki küllerinden doğru resmen! Bir dakika bile sıkılmadan okudum bu Juliette'i, kızmadım aksine keyif aldım.
Bana göre yazılmış en iyi erkek karakterlerden Aaron Warner! Kitap boyunca o kadar hissettim ki bunu. Çok fazla gözlerim doldu, üzüldüm Warner için. Ama okudukça daha da hayran kaldım kendisine.
Kenji zaten favorim olmaya devam. Bir tek Adam oturmadı ben de. Hâlâ sırıtıyor onun yeri açıkçası. İlk iki kitap kadar olmasa da sevmiyorum hâlâ onu.
Seriye buradan sonra devam etmeseniz de olur aslında. Yazar kendi için bir final vermiş. Okuduğunuz da daha net anlaşılıyor bu. Ancak yazarın kalemi akıcı, kurgu da güzel derseniz devam edebilirsiniz ki ben devam edeceğim. Juliette ve davasının geldiği son noktaya kadar gideceğim. Hem Aaron'da veda etmeye hazır değilim henüz.
Ignite MeTahereh Mafi · Electric Monkey · 20181,187 okunma
Bu serinin en plotlu kitabıydı. İngilizce okudum ayrıca, ve yazarın kullandığı etkileyici dile bayılıyorum. Özellikle bu kitapta ana olaylar değişir ve güçlenirken, çoğu karaktere karşı bakış açımda tamamen değişti. Kitap tümüyle paket halinde bir plot twist. Özellikle son 100 sayfa en iyisiydi. Bu serinin ilk kitabından daha-çok çok daha- iyiydi. Ama ilk kitapta ikincisi de çok iyiydi. Bu seri benim en sevdiğim seri oldu. Taereh, SENİ SEVİYORUZ
Ignite MeTahereh Mafi · Electric Monkey · 20181,187 okunma
Ay yedi günde okuduğum için öyle aşırı duygu dolu değilim. Bu yüzden ne anlatacağımı bilmiyorum ama ilk üç kitap arasında en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Sonu bana çok acele geldi, o gemi kısımları falan çok hızlı oldu bitti. Kitapta karakterleri çok seviyorum ama evreni pek sevmiyorum ya. Bence sıkıcı bir evren. Eskiden distopyalara ölüp bitiyordum artık nefret ediyorum. Özellikle fantastik kitaplarda aşırı teknolojik şeyler çok itiyor beni. Seriye ara vereceğim çünkü ben asla kitapları peş peşe okuyamıyorum. Gilmore girls'ü ilk izlediğimde lise ikideydim. Şimdi 21 yaşındayım hala son sezonu izlemedim mesela JSUDBEUCHEUDHEYXEH En sevdiğim dizilerden biridir bir de. Asla aşırı merak ettiğim bir şey olmadığı sürece uzun yapımları pes peşe tüketemiyorum ben. Böyle lanet bir huy bu da. Zaten seri tam çerezlik, öyle destansı bir büyü sistemi harika bir fantastik evren falan beklerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Bu kitap benim için 8 puan vermeye çok yakındı ama sonunu çok acele bulduğum için 7 verdim. Ve Juliette'nin gelişimi çok güzeldi. Aaron'a da ölürüm.
Aksiyonun minimum derecede olduğu, buram buram aşk kokan, nihayet bazı kesin kararların verildiğini gördüğüm bir kitap oldu, Juliette seni tebrik ederim ablacım (。・ω・。)ノ♡ Karakter gelişimi açısından her şeyi ışık hızında öğrense de epey bir ilerleme kaydetti kendisi bu arada. Ayrıca kendi hayatına temiz bir sayfa da açtı diyebilirim.
İlk yarısına kadar iki deli oğlanın bir kız için sürekli birbirleriyle kavga edişlerini hatta yetmeyip sürekli Juliette'e de patlamalarını okudum. Bu açıdan ilk yarı çok yorucu ve gereksiz uzundu. Özellikle ilk kitapta ne kadar olgun biri dediğim Adam'ın bu kitaptaki tavırlarını ve çocuksu hareketlerini görünce şok oldum resmen. Sözde sevdiği kıza etmediği hakaret kalmadı. Ne kadar da çirkefmiş meğer. Şu andan itibaren Adam benim için tamamen elenmiştir öyle söyleyeyim ( ̄ヘ ̄)
Bu kitaba diğerlerinden düşük puan verme sebebim önemli konuların oldu bittiye getirilmesi ve her şeyin bir anda olmasıydı. Örnek verecek olursam ana karakterimiz Juliette'e bir anda vahiy iniyormuş da kendiyle ilgili yeni bir şey keşfediyormuş gibiydi sürekli. Ve bunu fark ettiğindeyse hikaye 'a öyle mi, amaan devam' şeklinde konuyu göz ardı edip başka bir konuya atlıyordu. Başka bir konu da yan karakterlerden ve Juliette'in can ciğer dostu Kenji'nin birden şaka patlatması :/ Baştan sona asla komik değildi bu arada. Ama seneler önce yazıldığı için çok da takılmadım bu duruma. Sayfalarca aşk kavgası ve dram yerine Juliette'in kendine odaklanmasını daha ayrıntılı görebilirdik mesela. Aksiyon sahneleri de aynı şekilde sadece son sayfalarda görebiliyorsunuz ve hiçbir heyecanı olmadan hikaye bitiyor. Kötü karakterler de fos çıktı yani anlayacağınız. Hele bir de Juliette'in askerlere büyüklenip 'burası bizim mahalle' diye artistlik taslaması yok mu, istemeden
Belki bilenler vardır ben bu kitabı geçen yıl yarım bıraktım. Bunun sebebi de aşırı kötü yazım dili ve beni sıkmasıydı. Ancak bu yıl dayanmadım çünkü, bu seriyi bitirmek istiyorum. Her kes 1,2 kitap sonra serinin güzel olduğunu söylüyor.
Kitabı okumamın nedeni daha çok Kenji diye bilirim. Yazım dili hala değişmedi, yine berbat.
Juliette ile Warner'in ilişkisi çok güzel bir boyuta geçti. Ne kadar smut üzerine olsada. Ama kitapda üstü kapalı şekilde verildi çünkü bu kitap genç kurgu fantastik. Yani rahatlıkla okuya bilirsiniz >3
Beni Yakma - Tahereh Mafi
"Bana çok fazla değer biçiyorsun aşkım," diyor yumuşak bir tonla. "Seni hayal kırıklığına uğratırım. Sen inanmıyorsun ama ben kötü ve hasta ruhlu insanım."
"Biliyorsun değil mi bütün dünya peşimize düşecek artık," diye fısıldıyor.
"Denemelerini görmek için sabırsızlanıyorum."
Herkese tekrardan selammm.Yine bol spoiler içeren bir yorum olacak çünkü bu seriye spoilersiz yorum yazamam eksik kalır snbwsjbq ondan ona göre okuyun.
Öncelikle Warner'in Juliette için herşeyi yapması çok güzeldi. Omega noktasi yerle bir olsa da yasayan 8 kişi kalmış Juliette bunu öğrenince onlarında güvenliğini sağlamak istiyor. Savaş istiyor. İntikam istiyor. Warner Adam ve James hariç diğerlerini üssüne alıyor. Yeniden Kuruluşu yıkmak için plan yapıyorlar. Juliette'nin güçlerini kontrol edebilmesi asıl gücünün ortaya çıkması çok güzeldi. Kenji ve Juliette arkadaşlığını çok seviyorum çok tatli sahneleri var. Kenji ve Warner bile arkadaş olmaya başladılar....
Warner'in Adam ve Jamesin kardeşi olduğunu öğrendikten sonra Adam'a karşı yumuşaması çok güzeldi. Onu bu hale getirenin kim olduğunu nasıl hissettirdiğini bilirken ona nasil kizabilirim demesi... Sen iyisin Juliette ama kocan da Adam çıktı.
Kitapta sadece son kısmı sevmedim. Savaş kısmı çok acele olmuş herşey oldu bittiye geldi ve ben Anderson'un bu kadar kolay pes edeceğini öleceğini düşünmüyorum. Grup okuması olduğu için bir kaç teorimiz var bakalim çıkacak mi. Umarım çıkar çünkü bu kadar saçma bir şekilde ölmesi bütün kitabin mantığını bozar.
Tahereh Mafi, Santa Monica, Kaliforniya'da yaşayan İran asıllı Amerikalı bir yazardır. Genç yetişkin kurgu eserleri yazmasıyla tanınır.
Mafi, 9 Kasım 1988'de Connecticut'taki küçük bir kasabada doğdu . Ailesinin en küçük çocuğudur ve dört ağabeyi vardır. Mafi'nin ebeveynleri İran'dan göçmendir. 12 yaşında ailesiyle birlikte Kuzey Kaliforniya'ya taşındı ve 14 yaşında Orange County'ye taşındılar.
Mafi, Irvine, Kaliforniya'daki University High School'dan mezun oldu. Daha sonra Aliso Viejo, Kaliforniya'daki Soka University of America'dan mezun oldu. Sekiz farklı dilde çeşitli seviyelerde yeterliliğe sahiptir. Üniversite yıllarında bir dönem İspanya'nın Barselona şehrinde yurtdışı eğitimi aldı . Bu gezi sırasında İspanyol diline tamamen dalma fırsatı buldu.
Mafi şu anda Irvine, Kaliforniya'da ikamet ediyor ve yazmaya devam ediyor. 2013 yılında yazar Ransom Riggs ile evlendi. Mart 2017'de Mafi, Twitter üzerinden hamile olduğunu duyurdu. 30 Mayıs 2017'de Layla adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Kendisini Müslüman olarak tanımlıyor.