Gedik Savaşların Ardından: Krondor Serisi - 1

The Betrayal
Sıralamalar

2020 90. kitabı
Okunma: 25 Mart 2020 14:34
Midkemia’da bir kez daha kötü güçler iş başındadır. Kuzeyelleri elfleri moredheller Murmandamusun ölmeyip Sethanonda tutsak olduğu gerekçesiyle savas hazırlığı yapmaktadır. Moredhellerden Gorath, insanları uyarmak üzere halkından kaçar. Aruthaya ulaşmak için ona toprakbeyi Locklear ve beceriksiz büyücü Owyn yardım edecektir. Pug ise yardım etmemesi için beklenmeyen kişilerce engellenir. Krondor serisinin birinci kitabı macera ve heyecan dolu bir anlatımla bir solukta bitti.
2022 88. kitabı
Okunma: 21 Mart 2022 00:00
Dikkat spoiler içerir. Krondor serisinin güzel ilk romanı. Toprak beyi Locklear bir tüccarın karısı ile yakınlaştığı için Arutha tarafından sürgüne gönderilmiş, burada yakalanan Gorath adındaki bir moredhel yani Kara Elf ise Arutha'ya bir haberi olduğunu söylediği için tekrar Krondor'a doğru yola çıkmıştır. Bu arada Pug'un okulunu bırakan, zamanında Patrus adında bir büyücünün tavsiyesi ile büyücü olmak isteyen Owyn adında bir çırağı da yanına alırlar ve çok işlerine yarar. Bu üçlü sürekli saldırıya uğrasa da Krondor'a ulaşır. Bir çete, çeşitli mücevherleri çalmaktadır. Bunun Tsurania büyücüsü Makala ile de bir ilgisi vardır. Delekhan adında bir kara elf bir ordu toplayıp Murmandamus'un yarım bıraktığı işi tamamlayacaktır. Bu haberi alan Jimmy ve Locklear sınır kalelerinden birini uyarmaya gider ama kalenin komutanı ölmüştür. Kendileri kale komutanı olur ve yolda yanlarına aldıkları Patrus ile savunmaya başlarlar. Bu arada Malaka'ya yardım eden 6 yüce ile beraber Pug'un kızı Gamina kaçırılmış Pug da kaybolmuştur. İnsanlar hakkındaki görüşleri değişen Gorath yardım için Elf diyarına gider ve burada döndüğünü söyler. Ama kraliçe dönüşünün tamamlanmadığını söyler. Owyn ve Gorath bir kapıdan geçer ve Pug'un esir olduğu bir adaya gider. Buradaki görevleri tamamlayıp Pug'ı ve Gamina'yı kurtarırlar. Pug ile Owyn arasında bir bilgi paylaşımı olur. Owyn artık yapamadığı pek çok büyüyü yapabilmektedir. Dünyaya dönerler. Martin de Arutha da Jimmy ve ekibi de Sethanon'da doğru yola çıkar. Delekhan'ın gediğini zor da olsa kapatırlar ve hayattaşı'nın saklandığı yere giderler. Burada yüceler ile savaşırlar. Zor da olsa Makala mağlup edilir ama hemen arkasından Delekhan ve adamları gelir. Ne olacaktır? Gorath görevini yerine getirebilecek midir? Hayattaşı dokunulmadan kalacak mıdır?
2019 24. kitabı
Daha once de birkac hafta boş vaktim olmuştu ancak bu kadar kısa sürede beni bu kadar cok bağlayan bir seri görmemiştim.. Bir haftada 2000 den sayfa ve beni sıkmadan kendine baglayan bir seri. Eger fantastik ve bilim kurgu seviyorsanız kesinlikle okuyun diyebilecegim nadir baş yapıtlardan biri..

Raymond E. FeistYazar · 23 kitap
Tam adı Raymond Elias Feist olan Amerikalı yazar 1945 senesinde Kaliforniya'da doğmuştur. Güney Kaliforniya Üniversitesi İletişim Sanatları bölümünü 1977 senesinde onur derecesiyle bitirmiştir. Üniversite yıllarında bilgisayarda oynanan fantastik role-playing oyunları ile tanışmış ve fantastik dünyasının geçtiği yer olan Midkemia da bu yıllarda şekillenmiştir. İlk romanı olan Büyücü 1982'de Doubleday Yayın Şirketi tarafından piyasaya sürülmüş ve bir milyondan fazla basılmıştır. Feist şu an çocukları ile birlikte San Diego'da yaşamaktadır.