II. Abdulhamit

Yavuz Bahadıroğlu
31 Ağustos 1876'da tahta çıkar.Sultan II:Abdülhamid;üç kıtada ,Avrupa,Asya ve Afrika'da toprakları bulunan bir imparatorluk,Adriyatik Denizinden Basra Körfezine ve Kafkasya'dan Tunus'a kadar yayılan geniş bir devlet üzerine hükümdar olur.Onun iktidar olduğu dönem,dünya tarihinin bir geçiş dönemine,imparatorluklar çağına rastlar.19.yüzyılın son çeyreği emperyalizmin dünyanın hemen hemen her yerine yayıldığı,ulus sorununun ağırlaştığı,devletler arasında rekabetlerin arttığı,ekonomik ve toplumsal olayların şiddetlendiği bir dönemdir.
Türler:
Kitabın Konusu:
328 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

328 syf.
10/10 puan verdi
Gök Sultân’a hasretle…
Öncelikle belirtmeliyim ki buraya ne yazarsam az kalır. Daha önce Talha Uğurluel dışında hiç tarih okumamış, çok da tarih okumayı seven biri değildim. Ona rağmen Abdülhamîd-i Sânî’yi bir de Yavuz Bahadıroğlu’ndan okumak istedim. O dönemi ele alırken, şartları daha iyi anlayabilmemiz için elbette olayların başından anlatmaya başladı, yani II. Mahmud devrinden. Sonra sırasıyla Abdülmecid, Abdülaziz, V. Murad ve Abdülhamid Han. Hepsinin yaşadıkları güzel bir şekilde anlatılmış, son derece doyurucu ve bilgilendiriciydi. Okurken dizi izler gibi keyif aldım, yer yer de Yıldız Sarayı’nın koridorlarında dolaşır gibi hissettim. Sultân’ın politikası nasıldı, ona atılan iftiraların ardısıra gerçekler nasıldı, her türlü sorunuza cevap bulabileceğiniz kıymetli bir eser. Sultan Abdülaziz cinayeti an be an nakledilmiş. Abdülhamid-i Sânî’nin bir günü nasıl geçerdi, hal fetvasını kim nasıl ne cihetle verdi, sonrasında devletin geldiği durum ve daha bir çok şey. Keşke Sultan Vahdettin hakkında daha çok şey yazılsaydı, o kısım sadece eksik kaldı. Onun dışında okunması, bilinmesi gereken tavsiye bir eserdir. Yavuz Bahadıroğlu, yine yazmış.
II. Abdulhamit
II. AbdulhamitYavuz Bahadıroğlu · Nakkaş Yapım ve Prodüksiyon · 202024 okunma
328 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
#okudumbitti Selamlar, Yavuz Bahadıroğlu' nun kaleme almış olduğu II.Abdülhamit eserini inceleyeceğiz bugün. 1 Temmuz 1839' da tahta çıkan Sultan Abdülmecid' den başlayarak, II.Abdülhamit' in ölümüne kadar ki zaman dilimi anlatılmış. 31 yaşında tahta çıkan Abdüllaziz' in başına gelenler ise hayli korkutucu. Kitabın sonunda ise Abdülhamit' in yaptığı yenilikler yer alıyor. . Kendi tarimizi anlatan kitapları okumayalı baya olmuştu hemen fırsat bilerek bu kitabı okudum. Yavuz Bahadıroğlu genel olarak bu türde kitaplar yazıyor ilk defa bir kitabını okudum, sıkmayan, zorlamayan bir dili var. Daha önce Bahadır Yenişehirlioğlu' nun bir eserini okuduğumdan bir çok noktayı biliyorum, tabi ki artısı eksisi var. Tüm tarih sevenlerine öneriyorum.
Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
II. Abdulhamit
II. AbdulhamitYavuz Bahadıroğlu · Nakkaş Yapım ve Prodüksiyon · 202024 okunma

Yazar Hakkında

Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz BahadıroğluYazar · 201 kitap
Yavuz Bahadıroğlu; yazar, tarihçi, gazeteci, radyo programcısıdır. Gerçek adı Niyazi Birinci'dir. Veysel Akpınar, Şeref Baysal, Bahadır Alp, Nurcan Sevinç müstear isimleri altında da yazıları vardır. Evli ve üç çocuk babasıdır. 1971′de İstanbul'da gazeteciliğe başladı. Muhabirlik, araştırma-inceleme, röportaj ve fıkra yazarlığı yaptı. Gazete, dergi ve şirket yöneticisi olarak çalıştı. Gazeteciliğini muhabir ve röportajcı olarak sürdürürken, çocuklara yönelik eserler üretti. Yüzlerce çocuk romanı, hikaye yayınlandı. Aynı dönemde bir gazetede Şeref Baysal ve Veysel Akpınar isimleriyle iki köşe yazısı yazdı. Asıl çıkışını Yavuz Bahadıroğlu ismiyle yazdığı romanlarla yaptı. İlk romanı "Sunguroğlu" ve ardından yazdığı "Buhara Yanıyor" romanı ülkenin en çok satan romanlarından oldu. Genelde Osmanlı'nın çeşitli dönemlerini ele alan otuzu aşkın romanı vardır, bunlardan biri "Biz Osmanlıyız". Yavuz Bahadıroğlu; roman, çocuk kitapları, hikaye, araştırma, oyunlar, film yapılmış senaryolar ve fikri eserler olmak üzere yüzlerce çalışmaya imza attı. Yurt içinde ve yurt dışında çeşitli konularda binlerce konferans verdi, çeşitli kurum ve kuruluşlardan ödüller aldı, iki kitabı Kültür Bakanlığı tarafından yayınlandı. Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazarın cenazesi Eyüp Sultan Camisi'ndeki hazireye defnedildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.