Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

II. Murad Sözleri ve Alıntıları

II. Murad sözleri ve alıntılarını, II. Murad kitap alıntılarını, II. Murad en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şehit kanlarıyla sulanmış her karış toprak nazarımızda vatan toprağıdır ve mukaddestir.
Âlimin ölümünü âlemin ölümünden farksız gören bir anlayışla yaşayan bir ümmet, elbette âlime gerek sevgi ve saygıyı gösterecek.
Sayfa 52 - NesilKitabı okudu
Reklam
"Gidiniz Konstantiniye'yi fethetmeye geldiğimizi İmparatorunuza bildiriniz."
... onun en büyük eseri, hiç şüphesiz, şanlı oğlu Sultan Fatih Mehmet'tir.
Sayfa 121Kitabı okudu
Ölüm sükûtuna gömülmüş kalabalığa en zor cümleyi söyledi: "Saadetli Hünkâr vefat itdi!" Doyuncaya kadar ağlamak için tenha bir yer bulmaya koştu.
Sayfa 102Kitabı okudu
Reklam
Âlimin ölümünü âlemin ölümünden farksız gören bir anlayışla yaşayan bir ümmet, elbette âlime gerek sevgi ve saygıyı gösterecek; elbette ümmeti idare edenlerin başında gelen padişahlar, âlimin kıymetini herkesten iyi bilecekti.
Fatih'in babası cennet mekan Sultan Murad ve mertliği
"Biz dostlarımıza dostuz" diye gürledi Sultan Murad, "Gidiniz, Konstantiniye'yi fethetmeye geldiğimizi İmparatorunuza bildiriniz!".
Birkaç Menkıbe
Öyle bir babadan, öyle bir hocadan, öyle bir çevreden elbette böyle bir Fatih yetişecekti.
Sayfa 125Kitabı okudu
Reklam
Fatih Sultan Mehmet'in, babası II. Murat'a yazdığı mektup:
"Eğer padişah sen isen düşman topraklarını çiğner, gel ordularının başına geç; yok padişah ben isem padişah olarak emrediyorum, gel, ordularımın başına geç"
"Gerçi-kim haddim değildir bûseni kılmak dilek , Ârif olan çün bilir , ânî ne lazım söylemek. "
"Haram yiyen leşger(asker) haramî olur. Haramînin sebati olmaz (döneklik eder) , böylelerinin halinin ne olduğu malumdur."
Eğitim öğretim mevzuunda Osmanlıların Avrupa karşısında bulundukları yer, gerçekten övülmeye değer bir yerdi. Evliya Çelebi, 17. Asırda sadece İstanbul'da 1993 tane sıbyan mektebi bulunduğunu kaydeder. 16. Asırda Osmanlı ülkesini gezmiş olan bir Fransız seyyahı hemen hemen her köyde bir mektebe rastlamış ve ilk tahsilin Osmanlılarda garp memleketleriyle mukayese edilmeyecek kadar kesif olduğunu hayretle görmüştü. Eğitim-Öğretimi yaygınlaştırmanın kaynağı ise hiç şüphesiz, ilim öğrenmeyi kadın ve erkek her müslümana farz kılan dinin hükmüydü.
Sayfa 112Kitabı okudu
“Eğer padişah sen isen düşman toprakları çiğner, gel ordularının başına geç; yok padişah ben isem padişah olarak emrediyorum, gel, ordularımın başına geç.”
Sayfa 80
39 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.