Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İkinci Dünya Savaşı

John Keegan

İkinci Dünya Savaşı Gönderileri

İkinci Dünya Savaşı kitaplarını, İkinci Dünya Savaşı sözleri ve alıntılarını, İkinci Dünya Savaşı yazarlarını, İkinci Dünya Savaşı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kıyametin başlangıcı!
Versay anlaşması Kasım 1918’de imzalandıktan sonra, Müttefik Orduları Başkomutanı Ferdinand Foch, “Bu, bir barış anlaşması değil, sadece 20 yıllık bir ateşkes!” demişti. Tarih gösterdi ki, General Foch’un öngörüsü, sadece 1 yıl gibi, küçük bir yanılgı payı ile gerçekleşti.1 Eylül 1939 sabahı başladı.
Bu konuda dilimize kazandırılmış en iyi derlemedir.Kitabı okudu
Fakat böylesine acılı günlerde onların kahramanlığı ve şöhreti, yenilginin pençesinden hâlâ bir şeylerin kurtarılabileceğine dair bir güvence veriyor gibi gözüküyordu.
Sayfa 85 - say
Reklam
Kulağa paradoks gibi gelse de özgürlükten kaçış, özellikle de çok süratli değişen koşullarda yaşayan ve erişkin rolünü tam olarak üstlenmeye hazır olmayan gençler için genellikle hakiki bir kurtuluştur.
Sayfa 24 - say
II. Dünya savaşı; I. Dünya savaşı göz önüne alınmadığı sürece esrarengizdir ve Almanya'nın savaşın çıkması konusunda suçlanıp suçlanamayacağı tezi kesin değildir.
Gücünün zirvesindeki Roma İmparatorluğu dahil hiçbir güç tüm bölgeye tek başına egemen olmamıştır.
Reklam
[...] Bu görüşme, Hitler'in giderayak, "bir daha böyle bir görüşme yapmaktansa üç veya dört dişimi çektirmeyi yeğlerim" diye taş atmasıyla İkinci Dünya Savaşı diplomatik tarihinde meşhur olmuştu.
"Şu anda, başka herhangi bir yerde olduğu gibi Büyük Britanya'da mantığa ve sağduyuya bir kere daha seslenmeyi kendi vicdanım önünde görevim addeddiyorum. Lütuf dilenen bir mağlup değil de mantık adına konuşan bir galip olduğum için bu çağrıyı yapacak durumda olduğumu düşünüyorum. Bu savaşın devam etmesi için bir sebep göremiyorum." (Adolf Hitler)
Mücadelenin önde gelen ekonomi tarihçisi Profesör Alan Milward'ın görüşüne göre savaşın kökleri, "dünyanın ekonomik olarak en gelişmiş devletlerinden ikisi bir politika aracı olarak kasten savaşı seçmesinde yatar. Alman ve Japon hükümetleri savaşı bir politika olarak seçmekte ekonomik bakımdan bir sakınca görmemiş hatta bu seçimi yaparken savaşın ekonomik kazançlar sağlayabileceği görüşünden etkilenmişlerdi.
[...] Britanya'nın hava savunmasını çökertebilir ve böylece hava üstünlüğü elde edebilirdi. Fakat herhangi bir strateji geliştirmemiş, "Orak Darbesi"ne denk bir plan hazırlamamıştı. Kibirli inanç, strateji ve planın yerini almıştı.
40 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.