tarih kitabı listesi (kronolojik sıralama)
tarih yöntembilimi ve tarihçilik 1- Tarihin Peşinde 2-Tarih Savunusu veya Tarihçilik Mesleği 3-Tarih Araştırmalarında Usul 4- Tarih Notları 5-Tarih-Lenk 6- Şarkiyatçılık 2-insanlık ve uygarlık tarihi (insanın evrimi, genel dünya tarihi, sanat, düşünce, bilim, siyaset, ekonomi) 1- Kemirgenlerden Sömürgenlere İnsanlık Tarihi 2- Dünyanın En Güzel Tarihi 3-İnsanın Kökeni 4-Kendini Yaratan İnsan 5-Tarihte Neler Oldu? 6-İnsanın Hikayesi 7-Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens 8-Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi 9-21. Yüzyıl İçin 21 Ders 10-Kadeh ve Kılıç 11-Üçüncü Şempanze 12-Tüfek, Mikrop ve Çelik 13-Düne Kadar Dünya 14-Çöküş 15-Yükseliş 16-dünyaya neden batı hükmediyor şimdilik 17-Büyük Güçlerin Yükseliş ve Çöküşleri 18-Dünya Tarihi 19-Büyük Dünya Tarihi 20-Uygarlıkların Grameri 21-Ulusların Düşüşü 22-Uluslar ve Ulusçuluk 23-Medeniyetler Çatışması 24-savaş sanatı tarihi 25-Paranın Tarihi 26-Siyasal Düşünceler Tarihi 27-Bilimler Tarihi 28-Dünya Tarihine Yön Veren En Etkin 100 29-Efsanevi Yerlerin Tarihi 30-Dünya Sanat Tarihi 311-Sanatın Öyküsü 3- ilk çağ uygarlıkları (mezopotamya, mısır, iran, anadolu, yunan, roma) 1-Tarih 2-Tarih Sümer'de Başlar 3- Babil 4-Eski Mezopotamya Tarihi 5-Eski İran Tarihi 6-Eski Çağ’da Yakındoğu Cilt I-II 7-Eski Mısır 8-İskenderiye Kütüphanesi 9-Mısır, Yunan Ve Roma 10-Anadolu Arkeolojisi 11-Anadolu Kültür Tarihi 12-Anadolu'nun Tarihi Coğrafyası 13-Galat'lar 14-Ege ve Yunan Tarihi 15-Peloponnessos Savaşları 16-Anabasis 17-Ateş Geçitleri 18-Hellenistik Dünya Tarihi 19-Eski Yunan ve Roma Tarihine Giriş 20-Roma Tarihi'nin Ana Hatları - I. Kısım / Cumhuriyet Devri 21-Eski Roma 22-Spqr Antik Roma Tarihi 23-Eski Roma Yaşantısında Bir Gün 24-Gladyatörler 25-Roma Savaş Sanatı 26-Roma İmparatorluğu'nun Gerileyiş ve Çöküş Tarihi - Cilt 2 27-Germania 28-Ben, Claudius 29-Tanrı Claudius 30-On İki Caesar'ın Yaşamı 31-Aryanlar 32-İlkçağ Tarihi - Cilt 1 33-İlkçağ Tarihi - Cilt 2 ortaçağ tarihi (5. yüzyıl – 15. yüzyıl) 1-Ortaçağ Dünyası 2-Rönesans Dünyası 3-Ortaçağ Batı Uygarlığı 4-Ortaçağ Tüccarları ve Bankerleri 5-Ortaçağda Entelektüeller 6-Ortaçağ Avrupa'sının Ekonomik ve Sosyal Tarihi 7-Feodal Toplum 8-Gotlar 9-Bizans'ın Gizli Tarihi 10-Bizans 1 11-Bizans - Bir Ortaçağ İmparatorluğunun Şaşırtıcı Yaşamı 12Bizans Devleti Tarihi 13-Haçlı Seferleri Tarihi 14-Haçlı Seferleri 15-Arapların Gözünden Haçlı Seferleri 16-IV.Haçlı Seferi Kronikleri 17-italyan şehir cumhuriyetleri - 18- yeni çağ ve yakın çağ dünyası (erken modern dönemden (15. yüzyıl) 20. yüzyıla) 1-Erken Modern Dönemde Avrupa 2-Modern Avrupa Tarihi 3-Rönesans Avrupası 4-Hükümdar 5-Sömürgecilik Tarihi 6-Dünyanın Çehresini Değiştiren Seyahatler 7-İmparatorluk Britanya'nın Modern Dünyayı Biçimlendirişi 8-Turquerie - 18.Yüzyılda Avrupa'da Türk Modası 9-Fransız Devrimi'nin Kısa Tarihi 10-Devrim Çağı 1789-1848 11-Sermaye Çağı 1848-1875 12-İmparatorluk Çağı 1875-1914 13-19. Yüzyıl Siyasî Tarihi 14-İnsanlığın Yıldızının Parladığı Anlar 20. yüzyıl dünyası (savaşlar, diktatörler, devrimler, anılar) 1-Birinci Dünya Savaşı Tarihi 2-Hazin Savaş 1914 - 1918 3-Avrupa'da Son Yaz 4-Dünyayı Sarsan On Gün 5-Rus Devrimi 1917 6-Zapata ve Meksika Devrimi 7-Weimar Cumhuriyeti'nin Kısa Tarihi 8-Demokrasinin Ölümü 9-Nazi Imparatorluğu 1. Cilt 1-Hitler ve Stalin 11-Karanlıkta Fısıldaşanlar 12-İkinci Dünya Savaşı Tarihi 13-İkinci Dünya Savaşı 14-Stalingrad 15-Berlin’in Düşüşü 16-Kardeşler Takımı 17*-D-Day / 6 Haziran1944 18-Hiroşima 19-Gece 20-Auschwitz 21-İspanya'da Devrim ve İç Savaş 22-Soğuk Savaş 23-Kısa 20. Yüzyıl: 1914-1991 Aşırılıklar Çağı 24-20. Yüzyıl Siyasi Tarihi
··2 alıntı·
4 +1'leme
19,5bin Gösterim
Filozof mazikeen.
Övünmek gibi olmasın ama liste efsane olmuş :)
Emeğine sağlık Filozof Bey, Birkaç tane ekleme yapalım, bizim de katkımız bulunsun :) Tarih Nedir? Tarih Hırsızlığı Siyonizmin Gizli Tarihi Endülüs Tarihi Sami Dilleri Tarihi Coğrafi Keşiflerin içyüzü
teşekkür ederim
Paylaşımınızın üstünden bir yıldan daha fazla bir süre geçmiş. Okuyacak tarih kitabı arıyordum tesadüfen denk geldim, emeğinize sağlık. Teşekkür ederim.
Keşke bu kitapların hepsinin pdf-i bulunsaydı. 🥲
Çok iyi olmuş👌. Beyıldım umarım çoğunu okuyabilirim 🤓
Koca mezarlığı iyi toparlamışsın 😂
Filozof mazikeen.
aslında kendim için yapıyorum bunu lazım oluyor kitap seçerken djsjjdsjjdj dilersen buradaki listelerede bakabilirsin. #163323021 #163353261